Gå direkt till innehåll
Ford Pro tar nytt tag om ledarpositionen med smarta, uppkopplade och helt elektriska E-Transit Courier

Pressmeddelande -

Ford Pro tar nytt tag om ledarpositionen med smarta, uppkopplade och helt elektriska E-Transit Courier

Ford Pro visade idag upp helt nya E-Transit Courier, en ny elektrifierad transportbil. Med större lastutrymme, snabbladdning på upp till 100 kW och en rad digitala tjänster för förbättrad produktivitet sätter E-Transit Courier en ny standard i klassen.

Den helt nya E-Transit Courier breddar Ford Pros utbud av innovativa, elektrifierade och uppkopplade transportbilar och är dessutom kompatibel med Ford Pros plattform av mjukvaror och uppkopplade tjänster*, som bland annat består av laddningslösningar och hanteringsverktyg för bilflottor.

E-Transit Courier har helt designats om från grunden med utgångspunkten att maximera och optimera lastutrymmet. I den nya versionen erbjuds nu ett 25% större och mer flexibelt lastutrymme än den utgående modellen. Lägg till ökad nyttolast med plats för två europallar.

E-Transit Courier är en del av Fords globala investering på mer än 50 miljarder USD där målet är att leda EV-revolutionen. Sedan tidigare så har den ikoniska Transit-familjen förnyats med fler elektriska alternativ så som E-Transit och E-Transit Custom och nu ansluter även E-Transit Courier.

"E-Transit Courier tar ett steg upp i storlek och kliver in i ett nytt segment med kompromisslös elbils-prestanda, större lastkapacitet och uppkopplande tjänster som inkluderar kompletta laddlösningar, Ford Pro E-Telematics och FORD Liive.” säger Hans Schep, general manager, Ford Pro, Europa. ”Ford Pros mångåriga ledarskap på transportbilsmarknaden ger oss unik förståelse för kundernas behov och det betyder att vi kan hjälpa dem att få ut så mycket som möjligt från sina kompakta skåpbilar, med mer uppkopplingsmöjligheter och kapacitet än någonsin tidigare”

Helt nya E-Transit Courier kommer att göra sin offentliga debut på Transportbilsmässan i Birmingham, Storbritannien, den 18-20 april, och är planerad att gå i produktion senare under 2024. Kunder kommer att kunna beställa Transit Courier-modeller med bensin- och dieselmotorer från sommaren 2023 med planerad leverans före årets slut.Helelektrisk produktivitet och laddningslösningar

E-Transit Couriers helelektriska drivlina har konstruerats för att ge kunderna en optimal körupplevelse, som möjliggörs bland annat av en kraftfull motor på 100 kW och enpedalskörning. Komplett prestanda- och räckviddsinformation kommer att kommuniceras närmare försäljningsstart.

Ford Pro Charging erbjuder en helhetslösning för hem-, depå- och offentlig laddning, inklusive hårdvaruinstallation och programvara som hjälper till att hantera och optimera laddningsprocessen. Förenklad fakturering och administration via programvaran Ford Pro Charging stödjer även företag vars förare tar hem sina arbetsfordon, samt effektiviserar offentlig laddning.

Ford Pro förväntar sig att E-Transit Courier kommer att vara populär bland kunder som laddar hemma och ofta över natten. Ford Pro Charging uppskattad laddtid kommer att vara ca 5,7 timmar med en 11 kW AC-laddare. Laddning kan schemaläggas för att dra fördel av tiden på dygnet när elen är billigare. Schemaläggning för detta görs med hjälp av pekskärmen i bilen eller via depåladdningsmjukvaran.

För att möjliggöra effektiv laddning vid offentliga laddstationer erbjuder bilen snabbladdningskapacitet (DC) upp till 100 kW. Ford räknar med att systemet ska kunna ge upp till 87 km räckvidd på 10 minuter och ladda från 10-80 procent på mindre än 35 minuter. E-Transit Courier kommer också med ett års gratis tillgång till Blue Oval Charge Network, som kommer att omfatta 500 000 offentliga laddare år 2024.

Kunder med fem eller fler bilar har också möjligheten att utnyttja ett års gratis tillgång till de skräddarsydda funktionerna i Ford Pro E-Telematics*. Systemet använder sig av livedata för att hjälpa till att maximera produktiviteten, samt leverera funktioner som stödjer effektiv och intuitiv användning av Ford Pro Charge. Dessa inkluderar aktuell laddningsstatus, fordonsspecifikt laddningsstatus och återstående räckvidd med anpassningsbara varningströsklar för lågt intervall.

Plug and Chargegör det möjligt för E-Transit Courier-ägare att enkelt koppla in sladden och direkt börja ladda när de använder kompatibla Blue Oval Charge Network-laddare. Laddningen börjar automatiskt och en räkning och debiteringsöversikt skickas till ägaren efter att de har kopplat ur. För att ge mer exakta räckviddssiffror så samlar molnanslutna Intelligent Range data för att nå längre mellan landningstillfällena.


Kundfokuserad design

E-Transit Couriers helt nya karossdesign ger ökad lastkapacitet i alla ledder. Bredden mellan de bakre hjulhusen är 1 220 mm, vilket gör att den kompakta skåpbilen för första gången kan lasta två europallar. Den totala lastvolymen är nu 2,9 m3 vilket är 25 procent mer än den utgående modellen. Detta kan ökas ytterligare med den nya funktionen för genomlastning genom skiljeväggen, som gör det möjligt för kunder att lasta längre föremål som till exempel plankor eller rör som är över 2 600 mm långa. Maximal nyttolast för den helelektriska modellen är 700 kg, med en maximal dragvikt på 750 kg.

E-Transit Courier hjälper företag att profilera sig, med en tuff, distinkt exteriördesign och en rymlig, praktisk interiör. Den helt nya modellen erbjuder generös standardutrustning som dessutom inkluderar unika funktioner i kupén så som "squircle" rattdesign som ger utökat benutrymme och bättre sikt för föraren, pelarmonterad växelspak, startknapp och en elektronisk handbroms för flexiblare hantering av förvaringsutrymmet.

Instrumentpanelen "digiboard" innehåller ett 12-tums digitalt kluster och en 12-tums mittpekskärm med Fords senaste SYNC 4-system. Prenumerationsbaserad Connected Navigation kan öka produktiviteten och minska förarens arbetsbelastning med uppdateringar om trafik, parkering, laddning och lokala trafikvarningar. Trådlös Android Auto och Apple CarPlay-kompatibilitet är standard. Ett innovativt, klassunikt kontorspaket innehåller en hopfällbar plan arbetsyta och belysning som gör det enklare och bekvämare att använda en bärbar dator, fylla i pappersarbete eller ta en paus i kupén.

Säkerhet för föraren och lasten är av största vikt för skåpbilsförare och Ford Pro. E-Transit Courier lägger ribban på en ny nivå i segmentet med sin omfattande svit av standardiserade, avancerade förarassistanssystem. Dessutom finns tillvalspaket som inkluderar Adaptiv farthållare med körfältscentrering och Stop & Go, Dödvinkelinformationssystem med Cross Traffic Alert, Intersection Assist och Reverse Brake Assist för mer sinnesfrid vid stadskörning.

Varje E-Transit Courier har ett inbyggt modem som standard som möjliggör uppkoppling till Ford Pros ekosystem och trådlösa mjukvaruuppdateringar (OTA) som kan förbättra bilens funktioner över tid utan att behöva besöka återförsäljaren.


Förbättrad säkerhet och ägandekostnader

Efter att ha aktiverat det inbyggda modemet kan företag utnyttja funktionen för säkerhetsvarningar vid kollisioner och inbrott med Ford Pro Software. Med Fleet Start Inhibit kan vagnparksansvariga på distans aktivera och inaktivera E-Transit Courier för att förhindra stöld eller obehörig användning utanför arbetstid.

För att förbättra säkerheten utan att behöva lägga tid och kostnader på eftermarknadslösningar, samarbetade Ford Pro med fordonssäkerhetsexperterna TVL för att erbjuda fabriksmonterade låspaket för E-Transit Courier. Paketen inkluderar sekundära bygellås för att motverka inbrott där paneler bänds upp vid stöld, samt automatisk låsning av den skjutbara sidodörren för att minska förarens arbetsbelastning och spara värdefulla sekunder vid varje leverans.

Ford Pro Service räknar med att E-Transit Couriers icke planerade underhållskostnader är minst 35 procent lägre än på motsvarande dieseldrivna modeller. Den helt nya transportbilen stöds av samma omfattande Ford Pro Service-nätverk som resten av Transit-familjen.

Helt nya Transit Courier kommer först med en rad bränslesnåla bensin- och dieselmotorer under 2023. Utbudet inkluderar ett urval av lockande modeller inklusive de attraktiva Limited- och Active-modellerna.

Alla modeller kommer att byggas i Craiova, Rumänien, av Ford Otosan, samma tillverkare som den bästsäljande Transit Custom och segmentsledande E-Transit. Ford Otosan är Europas största tillverkare av kommersiella fordon, med en årlig produktion på över 900 000 enheter år 2025.

*Vissa mjukvarutjänster så som Ford Liive och Ford Telematics är ännu inte tillgängliga i Sverige.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll