Gå direkt till innehåll
Nu börjar Ford E-Transit att levereras till kunder i Europa

Pressmeddelande -

Nu börjar Ford E-Transit att levereras till kunder i Europa

• De första Ford E-Transit-modellerna står redo att skickas från Ford Otosan-fabriken i Kocaeli, Turkiet som ska hjälpa tillgodose den stora efterfrågan i Europa på helt eldrivna transportbilar

• Ford-fabriken firar ett stort mål när E-Transit når volymproduktion; kundorder överstiger redan 5 000 bilar

• Den klassledande, helelektriska E-Transit är spjutspetsen för lanseringen av helhetslösningen Ford Pro till europeiska kunder, med integrerat utbud av fordon, mjukvara och uppkopplade tjänster

Stockholm den 8 april 2022
Ford har nu börjat leverera de första enheterna av sin helt elektriska E-Transit till kunder över hela Europa från Ford Otosan-fabriken i Kocaeli, Turkiet.

Detta stora mål firades igår på Gölcük-fabriken, i en ceremoni som involverade turkiska regeringsrepresentanter, investerare, anställda och media.

Efter en stark tidig efterfrågan på E-Transit från europeiska företag – med över 5 000 kundorder mottagna innan bilarna ens hunnit lämna det löpande bandet – går Ford Otosan nu till full produktionskapacitet.

”Ford Otosans Kocaeli-fabrik är hjärtat av Transit-produktionen i Europa, och produktionen av E-Transit innebär starten för nästa kapitel i vår elektrifierade framtid tillsammans med våra starka partners”, säger Hans Schep, general manager, Ford Pro. "Detta är det första steget i en omvandling av Kocaeli-anläggningen som kommer att bli ett stort centrum för tillverkning av elektriska transportbilar i Europa”

E-Transit är den helelektriska versionen av världens mest sålda transportbil och det nya fordonet står i frontlinjen för lanseringen av Ford Pro i Europa; Fords nya helhetskoncept som erbjuder kunderna en uppsättning mjukvara, laddnings-, service- och finansieringslösningar ihop med klassledande fordon - allt för att förbättra produktiviteten och kostnadseffektiviteten.

"Tillverkningen av E-Transit i vår Kocaeli-anläggning, där elen är 100% förnybar energi, är en källa till stolthet för oss och ytterligare en vändpunkt i vår ökande roll i Fords elektrifieringsstrategi", säger Güven Özyurt, General Manager, Ford Otosan. "Vi tror att elektrifiering av den legendariska Transit-modellen är en stor utveckling och ett viktigt steg för att göra Ford Otosan till produktionsbasen för Fords elektrifierade transportbilar”

Storsatsar på helelektriska transportbilar
För att möta efterfrågan på framtida elektrifierade Ford-modeller investerar Ford Otosan 2 miljarder euro och ökar sysselsättningen med cirka 3 000 tjänster för att skala upp produktionskapaciteten, inklusive för nästa generations Transit Custom-modell.

Fords övergång till en helelektrisk framtid i Europa framhävdes också av det senaste tillkännagivandet att Ford, SK On Co., Ltd. och Koç Holding har undertecknat ett icke-bindande samförståndsavtal för ett nytt, branschledande joint venture i Turkiet . Med förbehåll för genomförandet av ett slutligt avtal planerar de tre partnerna att skapa en av de största batterianläggningarna i den europeiska regionen. Produktionen är tänkt att starta så tidigt som i mitten av decenniet med en årlig kapacitet som sannolikt kommer att ligga i intervallet 30 till 45 gigawattimmar.

Ford bekräftar sitt ledarskap som Europas mest sålda varumärke för transportbilar och kommer att fortsätta att elektrifiera sina ikoniska Transit-modeller för att passa olika kunders behov. Senast 2024 kommer E-Transit att få sällskap av ytterligare fyra nya helelektriska modeller i Transit-familjen när Ford går mot sitt mål om nollutsläpp för all fordonsförsäljning i Europa och koldioxidneutralitet i hela sitt europeiska fotavtryck av anläggningar, logistik och leverantörer vid 2035.

Nya Ford E-Transit kommer att finnas tillgänglig i Sverige under andra halvåret 2022.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Ford E-Transit 420 möjliggör för företagare att ställa om till elektriskt

Efter regeringens beslut: Ford E-Transit 420 möjliggör för företagare att ställa om till elektriskt

Efter regeringens beslut: Ford E-Transit möjliggör omställning till elektriska fordon. Transportstyrelsen öppnar idag upp för ansökningar, där förare med B-körkort kan köra tyngre elektrifierade lastbilar på 4,25 ton. Med en räckvidd på upp till 402 km och snabbladdning stödjer E-Transit företags elektrifiering, medan flexibla leasingalternativ och digitala innovationer ökar produktiviteten.