Gå direkt till innehåll
Nu kommer E-Transit Courier till Sverige
Nu kommer E-Transit Courier till Sverige

Pressmeddelande -

Ford Pro: Säljstart för helelektriska E-Transit Courier i Sverige

Stockholm, 9 september 2024 – Ford Pro öppnar idag upp för beställningar av den helt nya elektriska E-Transit Courier i Sverige. Leveranser är planerade att starta i början av 2025, och priset för denna kompakta, elektriska transportbil börjar på 419 920 kr exkl. moms.

E-Transit Courier, som erbjuder upp till 300 km1 räckvidd på en full laddning, har en användbar batterikapacitet på 43 kWh och stöder snabbladdning med DC-laddare på 100 kW, vilket gör att batteriet kan laddas från 10 till 80 procent på bara 23 minuter 2. Genom BlueOval Charge Network får kunder tillgång till 10 000 laddpunkter i Sverige och över 600 000 i Europa. Dessutom görs laddning enkelt via Plug & Charge.

Intelligent interiör med syfte
Den imponerande lastkapaciteten på 700 kg, tillsammans med en dragvikt på 750 kg och lastvolym på 2.9 m3 vilket är 25 procent större jämfört med tidigare modell gör nya Courier ännu mer användbar. Den ökade volymen innebär att två Europallar får plats mellan hjulhusen och med hjälp av den nya funktionen med genomlastningslucka, som gör det möjligt för kunder att lasta föremål som plankor eller rör som är över 2 600 mm långa. Dessutom finns en ”frunk” under huven på 44 liter för extra förvaring av till exempel laddkablar. Den generös lastförmågan gör Courier idealisk för små och medelstora företag som behöver en flexibel och kvalitativ lösning för sina transporter.

Interiört så möts föraren av instrumentpanelen ”digiboard” som består av ett 12-tums digitalt kluster och en 12-tums pekskärm i mitten med Fords senaste SYNC 4-system. Abonnemangsbaserade Connected Navigation kan öka produktiviteten och minska förarens arbetsbelastning med uppdateringar om trafik, parkering, laddning och lokala faror. Trådlös kompatibilitet med Android Auto och Apple CarPlay är standard. Ett innovativt, klassunikt Office Pack med en fällbar plan arbetsyta och belysning gör det enklare och bekvämare att använda en bärbar dator, fylla i pappersarbete eller ta en paus i kupén.


Säkerhet för alla
Säkerhet är av största vikt för skåpbilsförare och Ford Pro vilket bekräftas genom utmärkelsen, Platinum från Euro NCAP vilket är det högsta betyget och ett bevis på den höga säkerhetsstandarden. E-Transit Courier sätter en ny nivå i segmentet med sitt omfattande utbud av avancerade förarassistanssystem som erbjuds från instegsmodellen vilket bland annat inkluderar parkeringssensorer fram och bak, backkamera, Pre-Collision Assist med fotgängar- och cykeldetektering, filhållningsassistent med flera. Som tillval finns även adaptiv farthållare med filcentrering och Stop & Go, informationssystem för döda vinkeln med varning för korsande trafik och broms- och nödstyrningsassistent vid backning och korsningar för ökad trygghet vid stadskörning.

Varje E-Transit Courier har ett inbyggt modem som standard, vilket möjliggör ständig uppkoppling till Ford Pro-ekosystem och trådlösa programuppdateringar som kan utveckla fordonets kapacitet över tid utan att kräva ett besök hos återförsäljaren.

"Med den elektriska E-Transit Courier kombinerar vi hållbarhet med oöverträffad prestanda och flexibilitet för våra företagskunder," säger John Hurtig, vd för Ford Sverige. "Detta fordon kommer att hjälpa företag att minska sina utsläpp och förbättra produktiviteten, utan att kompromissa med lastkapacitet eller räckvidd."

Produktionen av E-Transit Courier startar i slutet av 2024, och de första leveranserna förväntas ske under första delen av 2025.

E-Transit Courier är en del av Fords bredare satsning på elektrifiering av transportbilar och erbjuder avancerade uppkopplade tjänster och laddningslösningar som gör det enkelt att hantera och optimera transportbilens drift.

Med detta nya erbjudande befäster Ford sin position som ledande inom elektrifiering och hjälper företag att göra övergången till en hållbar framtid.

###

1 Uppskattad räckvidd med hjälp av WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure). Siffrorna som visas är endast avsedda för jämförelseändamål och bör endast jämföras med andra fordon som provats i enlighet med samma tekniska förfaranden. Den faktiska räckvidden varierar beroende på faktorer som temperatur, körbeteende, ruttprofil, fordonsunderhåll, ålder och litiumjonbatteriets skick.

2 Laddningstiden baseras på tillverkarens datorsimuleringar. Laddningshastigheten minskar när batteriet når full kapacitet. Dina resultat kan variera beroende på den maximala laddningstiden och batteriets laddningstillstånd.

3 Energiförbrukning blandad körning 17,1 kWh/100 km, 0g CO2 /100 km enligt WLTP.

4 5 år / 100 000 km garanti. 8 år / 160 000 km batterigaranti.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll