Gå direkt till innehåll
Ford Transit Courier är på väg till de första kunderna: större, starkare och smartare

Pressmeddelande -

Ford Transit Courier är på väg till de första kunderna: större, starkare och smartare

Helt nya Transit Courier är här och levereras nu ut till Fords första kunder i Europa. Kunderna kan inte bara se fram emot en ny och funktionell design, utan även till coola funktioner och ännu mer utrymme, där allt är utvecklat för att göra vardagen enklare för företagskunder.

Fords Transit Courier har gjort sig känd för att vara Fords mest kompakta skåpbil i Transit-familjen med ett rymligt lastutrymme, vilket är minst lika praktiskt som de större skåpbilarna. Med en ny exteriördesign är nya Transit Courier nu redo att ta sig an ännu fler uppgifter för europeiska kunderna, som ofta använder skåpbilen i samband med sitt arbete. Och det är just i den kontexten som framför allt skåpbilens lastutrymme har spelat sin största roll och det är också här som den nya och uppdaterade versionen skiljer sig som mest från sin föregångare.

  • Lastrumslängden har ökat med 181 mm till 1802 mm, och en ny bakupphängning med vinklade stötdämpare ökar lastutrymmet mellan hjulhusen till 1220 mm. Det betyder att den kompakta skåpbilen nu rymmer två europallar. Den totala lastvolymen är 2,9 m3 – hela 25 % mer än i den utgående modellen. En ny genomlastningslucka i mellanväggen mot lastutrymmet gör det också möjligt att transportera föremål med en längd på upp till 2600 mm
  • Kunderna kan nu välja mellan standardnyttolasten, eller en version med fjädring som klarar en ännu högre maximal bruttolast på upp till 854 kg. Det är en ökning med över 45 % jämfört med den utgående modellen. Max släpvagnsvikt för alla varianter är 1100 kg.

Alla skåpbilar levereras med sidohängda bakdörrar med 180 graders öppning och sex fästpunkter i golvet som standard. LED-lampor i lastutrymmet, gummi- eller trägolv och lastskenor i medelhöjd finns också för att kunna använda lastutrymmet ännu mer effektivt.

Kupén är utformad för att maximera kundernas produktivitet

Transit Couriers höga nivå av inbyggd teknik exemplifieras bäst av en "digiboard"-instrumentpanel som innehåller ett digitalt instrumentkluster och en åttatums pekskärm i mitten med Fords senaste uppkopplingssystem SYNC 4. Abonnemangsbaserad uppkopplad navigering kan öka produktiviteten och minska förarens arbetsbelastning med uppdateringar om trafik, parkering och lokala faror. Trådlös kompatibilitet med Android Auto och Apple CarPlay är standard.

Den inbyggda uppkopplingen möjliggörs av ett inbyggt modem som standard, vilket ger kontinuerlig anslutning till Ford Pro-ekosystemet och trådlösa mjukvaruuppdateringar som kan utveckla fordonets kapacitet över tid utan att kräva ett återförsäljarbesök.

För förare som behöver regelbunden tillgång till sin smartphone är en inbyggd telefonmonteringsfena på instrumentbrädan standard på alla Transit Courier-skåpbilar. Detta tar bort behovet av ett ventilations- eller vindrutefäste och håller telefonen på en säker men synlig plats.

Nya förvaringslösningar i hytten håller ordning på det papper, enheter och kablar som behövs under en vanlig arbetsdag. Föraren kan nyttja lättåtkomlig öppen förvaring bakom ”digiboard”-instrumentpanelen och ovanför handskfacket samt förvaring för surfplattor eller A4-block i mittkonsolen. Dörrbehållarna har en avskiljare och en hållare som är tillräckligt stor för 1,5-litersflaskor.Brett urval av drivlinor och avancerad förarassistans

Transit Courier Skåp finns i versionerna 'Trend', 'Limited' och 'Active' och erbjuds både med en 1,0 liters EcoBoost bensinmotor med både manuell och automatisk växellåda och en 1,5 liters EcoBlue dieselmotor med manuell växellåda. Priserna börjar på 239 920 kr. exkl. moms. Genom att dra nytta av de avancerade funktionerna och den förbättrade kapaciteten hos Fords senaste plattform för kompakta fordon, höjer Transit Courier standarden inom segmentet med en Platina NCAP-belönad svit av avancerade förarassistanssystem. I standardutrustningen ingår:

  • Filhållningshjälp
  • Kollisionsassistans före kollision
  • Intelligent fartbegränsare
  • Bakre parkeringssensorer

För att du ska känna dig tryggare vid stadskörning kan kunderna även lägga till system som:

  • Intelligent adaptiv farthållare – med Stop & Go och filcentrering tillgänglig med automatväxellåda
  • Informationssystem för dödavinkeln med varning för korsande trafik
  • Korsningsassistent
  • Bromsassistans vid backning

Läs mer om den nya Transit Courier och beställ din egen skåpbil.


Transit Courier: Högsta beröm av Euro NCAP

Den oberoende krocktestmyndigheten Euro NCAP testade säkerheten hos den nya Transit Courier förra året. I detta sammanhang fick Transit Courier, som den första skåpbilen någonsin, en poäng på hela 93 %, vilket belönade Courier med högsta betyget Platina.

Ford Transit Courier kommer som elektrisk i år

Fords kunder kan naturligtvis också se fram emot en helt eldriven version av Transit Courier. Ford E-Transit Couriers helt elektriska drivlina med 100 kW motor är designad för att ge kunderna en kompromisslös körupplevelse. Mer detaljerad information om skåpbilen kommer att meddelas närmare lanseringen.

Produktionen av den elektriska E-Transit Courier är planerad att påbörjas i slutet av året, men skåpbilen förväntas redan visas för allmänheten den 18-20 april på Commercial Vehicle Show i Birmingham, Storbritannien.

Läs mer om den elektriska E-Transit Courier.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll