Gå direkt till innehåll

Ämnen: Klimatfrågor

Stark mytbildning kring E85 lever kvar, visar färsk undersökning från Ford

Stark mytbildning kring E85 lever kvar, visar färsk undersökning från Ford

E85 innehåller inte längre sulfatnivåer som är skadliga för motorn och efter de senaste årens skattesänkningar är drivmedlet åter billigare att köra på jämfört med bensin. Men trots det lever de gamla myterna kvar hos svenskarna. En ny undersökning från Ford visar att mer än hälften av svenskarna fortfarande tror på myterna och alltså saknar kunskap om utvecklingen som har varit.

Ford lanserar smarta bänkar med mobilladdning och wifi

Ford lanserar smarta bänkar med mobilladdning och wifi

Snart slipper du oroa dig för urladdat mobilbatteri och noll uppkoppling – åtminstone om du promenerar i London. Ford och start-up-företaget Strawberry Energi rullar nu ut smarta bänkar som erbjuder gratis wifi och mobilladdning som drivs av solpaneler, som kommer att finnas runtom i staden. Bänkarna mäter också buller, koldioxidnivå, luftfuktighet och temperatur, vilket kan hjälpa myndigheterna.

Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika, på Fords nya cykelpoolscykel.

Ford första biltillverkare i Europa med cykelpool

Ford i Tyskland har som första biltillverkare i Europa börjat erbjuda cykelpool till sina kunder. Cykelpoolen erbjuds i samarbete med företaget Deutsche Bahn Connect. De två företagen har tidigare samarbetat kring bilpooler men utökar nu även till cykelpooler. Cykelpoolsprojektet är ytterligare ett steg i Fords expansion mot mobilitetstjänster.

50 olika fågelarter stortrivs vid Fords motorfabrik i Dagenham.

Bilfabrik oväntad tillflyktsort för 50 fågelarter

Fords motorfabrik i Dagenham i Storbritannien huserar en enorm bredd av flora och fauna. Pilgrimsfalken är en av femtio fågelarter som delar hemvist med bland annat sorkar och en ovanlig sorts nyckelpiga. Fords anställda hjälper till att underhålla parken, och har totalt planterat mer än 10 000 träd.

Almedalsbesökare cyklade till Paris på Fords elcyklar

Almedalsbesökare cyklade till Paris på Fords elcyklar

Under Almedalsveckan i Visby var Ford den enda biltillverkaren som kom dit utan bilar. Företaget löste Almedalsbesökarnas mobilitetsutmaningar genom att låna ut elcyklar, och när den totala körsträckan räknats ihop står det klart att cyklarna tillsammans gått hela vägen från Visby till Paris – eller sammanlagt 130 mil.

MED NYA FIESTA ECONETIC ÄR FORD PÅ VÄG MOT 3-LITERSVALLEN

MED NYA FIESTA ECONETIC ÄR FORD PÅ VÄG MOT 3-LITERSVALLEN

3,7 liter bränsle på 100 kilometers körning enligt EU-normen samt mycket låga CO2 utsläpp på 98 g/km. Med nya Ford Fiesta ECOnetic befäster Ford Europa sin position ytterligare som ledande inom miljöbilar på den europeiska marknaden. Modellen, med toppvärden inom miljöprestanda, har säljpremiär runt årskiftet på den svenska marknaden.