Gå direkt till innehåll
Transit Custom PHEV
Transit Custom PHEV

Pressmeddelande -

Ford siktar på ledartröjan för elbilar – testar eldrivna transportbilar i Europa

I höst startar Ford ett pilotprojekt för att testa plug-in-hybrid-versionen av skåpbilen Transit Custom i Europa. Syftet med projektet är att bidra till en bättre luftkvalitet i storstäder och är ett led i Fords ambitioner att bli ledande inom elfordon, med 13 nya modeller de kommande fem åren. I London, där pilotprojektet äger rum, gör transportbilar 280 000 resor varje dag och står för 75 % av godstrafiken i rusningstid.

Under ett pilotprojekt som ska löpa under en år, lanserat av Ford tillsammans med London stad och stöttat av statsfinansierade Advanced Propulsion Centre, kommer 20 nya Transit Custom Plug-In-Hybrid att rulla på Londons gator. Bilarna går helt och hållet på el under den mesta delen av stadskörningen, vilket reducerar de lokala utsläppen.

– Det här spännande projektet visar hur innovativ teknologi kan hjälpa oss förbättra vår livskvalité. Ford är nummer ett i Europa när det kommer till transportbilar, så det är naturligt att Transit Plug-In-Hybrid tar stafettpinnen för utveckling av eldrivna transportbilar, säger Jim Farley, Fords vd och styrelseordförande.

Transit Custom PHEV
De tjugo bilarna som används i projektet har försetts med avancerad teknologi som låter fordonen laddas med huvudsakligen el, vilket möjliggör nollutsläppsresor. Fordonen är också försedda med en bränslesnål motor för längre resor. Ford är den första storskaliga fordonstillverkaren att erbjuda PHEV-teknologi för transportbilsmarknaden. Företaget planerar att släppa Transit Custom PHEV under 2019, och då är även Sverige inkluderat.

Ett av 13 nya elfordon från Ford
Ford satsar stort på elfordon och ska lansera 13 nya elektrifierade modeller inom fem år. Satsningen på de nya modellerna är en del av Fords offensiv mot elfordon som presenterades för ett år sedan, samt företagets omställning till att vara både ett fordons- och mobilitetsföretag. Företaget vill vara längst fram gällande elfordon och självkörande bilar, och ha möjligheten att kunna erbjuda optimala mobilitetslösningar.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll