Gå direkt till innehåll
Almedalsseminarium: Hur hotar mytbildning och okunskap om förnybara drivmedel transportsektorns klimatomställning?

Pressmeddelande -

Almedalsseminarium: Hur hotar mytbildning och okunskap om förnybara drivmedel transportsektorns klimatomställning?

Seminarium i Almedalen, 2 juli kl. 10.00

79 procent av svenskarna svarar att miljöaspekten är viktig när de skaffar en ny bil, men bara 24,1 procent kan tänka sig att välja ett klimatsmartare alternativ om det är dyrare.

I dag är E85 det enda förnybara drivmedlet som inte ger en högre drifts- och ägandekostnad än en bensin- eller dieselbil, men det råder en allvarlig okunskap kring drivmedlet bland svenskarna. 30,5 procent tror att E85 är dyrare än bensin per mil, och 22,4 procent tror att E85 även är dyrare per liter.

Vilket hot utgör svenskarnas okunskap för miljön, klimatet och transportsektorns nödvändiga, snabba klimatomställning?

Kan vi lösa transportsektorns klimatomställning enbart med hjälp av informationsspridning? Vem ska i så fall göra det? Vem bär ansvaret för folkbildningen?

Välkommen till ett seminarium som, utifrån nyfunna lärdomar från en färsk opinionsundersökning som kartlagt svenskarnas inställning till miljövänliga bilar och förnybara drivmedel, bjuder in dig till fördjupad debatt och samtal mellan dig i publiken och mellan våra paneldeltagare från ett brett spektrum av fordons- och drivmedelsbranschen och klimatsektorn.


Tid: 2 juli 2019, 10.00–10.45
Plats: Blue Charm, kajplats 10, Visby hamn
Panel: 

  • Jakob Lagercrantz,2030-sekretariatet
  • Erik Lindham, Ford Sverige
  • Alarik Sandrup, Lantmännen Agroetanol
  • Erik Stenströmer Moglia, OKQ8
  • Per-Arne Karlsson, ST1
  • Gustav Melin, Svebio

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett globalt bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincoln lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company, och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 53 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 24 produktionsanläggningar (16 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll