Gå direkt till innehåll
Transit Custom belönas med guld av Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem

Pressmeddelande -

Transit Custom belönas med guld av Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem

• Ford Transit Custom guldklassas av den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP som ett erkännande för sin avancerade förarassistansteknik

• Ford är det enda företaget med guldklassade transportbilar i både 1- och 2-tonssegmenten med sina Transit Custom- och Transit-modeller

• Transit Custom drar också nytta av nya produktfunktioner inklusive digital backspegel, förbättrade lastsäkerhetsalternativ och en ny 150 hk 2,0-liters EcoBlue-motor

Stockholm den 29 oktober 2021
Ford Transit Custom – Europas mest sålda transportbil i 1-tonssegmentet – har fått högsta betyget guld i ett test av bilens avancerade förarassistanssystem, av den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP.

Den nya utmärkelsen gör Ford till den enda transportbilstillverkaren med guldklassade transportbilarbilar i både 1- och 2-tonssegmenten efter att den stora Ford Transit fick guldklassning förra året. Ford är nu också den enda tillverkaren med mer än en guldklassad transportbil i sitt sortiment, med Transit som får det högsta betyget av alla testade fordon.

"Förarsäkerhet är en högsta prioritet för oss och för våra kunder, så vi designar våra transportbilar för att hjälpa alla företag att skydda sin personal och hjälpa till att förhindra olyckor på vägen", säger Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe. "Jag är glad över att se Euro NCAPs erkännande av Fords ledarskap inom transportbilssäkerhet när vi tar alla tillfällen i akt för att tillföra värde till våra kunders verksamhet."

Transit Customs guldklassning är resultatet av en förbättrad säkerhetsspecifikation, inklusive standardisering av bältespåminnare tidigare i år.

Andra förbättringar som kommer till Transit Custom från början av 2022 inkluderar en ny digital backspegel, som erbjuder dubbelt så mycket synfält som en konventionell backspegel för att hjälpa förare där sikten bakåt ofta är skymd. Transportbilskunder kan nu också dra nytta av LED-upplysta takräcken för enklare lasthållning, och ett praktiskt alternativ för dubbellastgolv med golvlådor för att passa korta och långa hjulbaser. En snygg ny Grey Matter-lack ansluter till färgpaletten.

Ford introducerar också en ny 150 HK-variant av sin beprövade 2,0-liters EcoBlue dieselmotor för Transit Custom och Tourneo Custom. Den nya motorn är tillgänglig med en sexväxlad manuell eller sexväxlad automatisk växellåda och kan även specificeras med Fords 48-volts mildhybridsystem för att minska bränsleförbrukningen med upp till 5,9 procent.

Tillsammans är Transit Custom och Tourneo Custom de bästsäljande transportbilarna i Europa i år, med 117 014 registreringar under de första nio månaderna 2021.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll