Gå direkt till innehåll
Ford presenterar nya Tourneo Connect – bilen för både jobb- och familjeliv

Pressmeddelande -

Ford presenterar nya Tourneo Connect – bilen för både jobb- och familjeliv

• Ford presenterar nya Tourneo Connect, Fords flexibla, praktiska multiaktivitetsfordon som passar en aktiv livsstil

• Anpassningsbar, rymlig förarkabin med sju sittplatser, finns i två längdalternativ och i de tre modellalternativen Active, Titanium och Sport

• Introducerar smart digital teknologi samt en uppsättning med 19 förarassistansfunktioner för ökad komfort och säkerhet bakom ratten

• Avancerade, effektiva bensin- och dieseldrivlinor stödjer ett stort kundbehov samt med ny fyrhjulsdrift och automatiska växellådsalternativ

• Fords nya Tourneo Connect kommer att kunna beställas på europeiska marknader i början av 2022, och kundleveranser kommer att följa under våren

Stockholm den 12 oktober 2021
Ford offentliggjorde idag nya Tourneo Connect som kommer att ge en ny nivå av stil, utrymme och mångsidighet för Tourneo-varumärket.

Nya Tourneo erbjuder den idealiska lösningen för aktiva livsstilar med en bekväm och mycket flexibel interiör, full sjusitsig kapacitet och två valbara fordonslängder som passar alla behov. Den är perfekt lämpad för att hantera allt från att transportera camping- och sportutrustning till att tillhandahålla en praktisk partner för småföretag.

Den smarta, uppkopplade förarhytten introducerar den senaste digitala tekniken, medan ett omfattande, sofistikerat förarassistanssystem hjälper till att göra nya Tourneo Connect bekväm och enkel att köra. Nya funktioner inkluderar assisterad körning för att minska stress och Pro Trailer Backup Assist för att förenkla manövrer vid bogsering.

Nytt för Tourneo Connect är också ett förtroendehöjande system för fyrhjulsdrift och automatisk växellåda för bensindrivna modeller - båda delar av ett utökat sortiment av nya bensin- och dieseldrivlinor som förväntas erbjuda klassledande effektivitet.

Flexibel och praktisk
Nya Tourneo Connect erbjuder sju säten på både korta L1- och L2-hjulbasmodellerna vilket är mer praktiskt och bekvämt. När den inte används, kan den andra och tredje sätesraden fällas eller tas bort för att skapa ett rymligt lastutrymme för arbete eller sportutrustning. Passagerarsätet fram fälls platt för att transportera föremål upp till 3 meter långa, såsom kajaker, möbler eller virke.

Den nya interiören höjer komforten utan att göra avkall på det praktiska som Tourneo Connect-kunderna älskar. Stora skjutbara sidodörrar på varje sida av fordonet hjälper barn och äldre passagerare att förflytta sig in och ut i begränsade ytor där konventionella dörrar kanske inte kan öppnas helt. Komforten förbättras av gott om mugghållare och laddningsportar, medan panoramaglastaket och klimatkontrollen med två zoner hjälper till att göra bilen luftig och bekväm på långa resor.

Trend-, Titanium- och Active-kunder kan också välja ergonomiska säten med förlängda benstöd och fyrvägs-elektrisk ländryggsinställning certifierad av Tysklands oberoende Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

Med andra och tredje raden borttagna erbjuder Tourneo Connect upp till 3,1 m3 lastvolym i L2 -modeller och 2,6 m3 i L1 -modeller. Att lasta längre föremål eller fritidsutrustning underlättas av maximala lastlängder på 2 265 mm bakom den första sätesraden, 1 452 mm bakom den andra och 629 mm bakom den tredje för L2 -varianterna (1 913 mm, 1100 mm och 317 mm för L1 varianter).

De noggrant utvalda materialen och ytorna som används i Tourneo Connect skapar en bekväm premiumkänsla över hela modellprogrammet, med unika finishar för var och en av seriens modeller, till exempel Active-modellen med sin snygga blå grafik och kontrastsömmar.

Distinkt exteriör
Nya Tourneo Connect har det djärva och uttrycksfulla formspråket från Fords senaste personbilar. Fronten har utformats med starka, skulpterade linjer för att skapa ett sportigt intryck, där varje modell har sitt eget utmärkande utseende.

Fords SUV-inspirerade Active-modell erbjuder en blandning av robust stil och premiumdetaljer. Unika 17-tums lättmetallfälgar har en tvåfärgad finish av mörk och bearbetad metall, Active-seriens kännetecknande grill, en metallisk effektplatta och ytterligare karosserier runt hjulhusen, trösklarna och stötfångarna. Paletten med tio livfulla olika färger inkluderar nya Boundless Blue, den unika lanseringsfärgen för Tourneo Connect Active.

Exklusiv hjuldesign och efterbehandlingsdetaljer stärker ytterligare differentieringen i sortimentet och ger kunderna ett urval av modeller som bäst passar deras livsstil. Resten av serien består av:

Sport: distinkta motorhuv-ränder, mer dynamisk nedre främre stötfångare, 17-tums lättmetallfälgar

Titanium: kromdetaljer i satin, tonade rutor, 16-tums lättmetallfälgar

Trend: högglansig svart grill, utmärkande fälgar

Ny, digital teknologi
Alla Tourneo Connect-modeller har en stor användarvänlig pekskärm på instrumentbrädan som placerar viktiga fordonssystem vid förarens fingertoppar.

Pekskärmen ger kontroll för navigering, ljud och kabinklimat, medan andra funktioner som telefonanslutning, fordonsinformation och ljudkonfiguration är grupperade i undermenyer för att vara diskreta under körning.

Kunder kan också välja en avancerad digital klusterdisplay istället för de traditionella urtavlorna - en funktion som är standard på Sport-modellen och tillgänglig på Titanium- och Active -modellen. Det digitala klustret har en 10,25-tums skärm i instrumentbrädan som fungerar tillsammans med det centrala infotainmentsystemet för att erbjuda förare mer information och kontroll. Displayen sätter fordonsvarningar, hastighetsbegränsningar och aktuell växel högst upp på skärmen för enklare läsning, ovanför en konfigurationsbar display som kan visa:

• Summary - för information om den aktuella resan

• Classic - för en simulerad traditionell hastighetsmätare och varvräknare

• Navigation - färdkarta och information för ytterligare vägledning

• Driver Assist - för status för fordonets aktiva förarassistanssystem

Förarassistans på en ny nivå

Tourneo Connect erbjuder 19 teknologier för förarassistans för att göra resorna bekvämare, mindre krävande och säkrare. Den generösa standardspecifikationen inkluderar:

• Förkollisionshjälp med automatisk nödbromsning och varning vid kollision

• Lane-Keeping system

• Driver Alert

• Farthållare

• Justerbart hastighetsbegränsande

• Hill Start Assist

• Parkeringssensorer fram och bak

Adaptiv farthållare, skyltigenkänning, döda-vinkeln varnare och Cross Traffic Alert finns också tillgängliga

Nya Tourneo Connect introducerar också paketlösningar för förarassistans. Parking Pack kommer med Active Park Assist med Park Out Assist, som kan identifiera och automatiskt styra in och ut från vinkelräta och parallella parkeringsplatser medan föraren manövrerar gaspedalen, bromsen och växelvalet.

Towing Assist Pack innehåller nya Pro Trailer Backup Assist som hjälper till att förhindra eller minska risken för "fällkniv" vid backning med släp. Systemet gör det möjligt för oerfarna förare att manövrera med tillförsikt genom att använda dörrspegelns justeringsratt istället för ratten för att styra fordonets och släpvagnsriktningen. Tourneo Connects bakkamera och sensorer identifierar släpvagnens omkrets och visar riktlinjer på skärmen för att ytterligare hjälpa förare.

Tourneo Connect-modeller utrustade med PowerShift -automatlådan kan också väljas med Intelligent Adaptive Cruise Control med Lane Centering som ger assisterad körning för gaspådrag, bromsning och styrfunktioner för att minska stress på motorvägar eller i stopp- och starttrafik.

Sport-modellen introducerar Adaptive Front Lighting System som standard, som intelligent kan känna igen körscenarier inklusive motorväg, stad, landsbygd och korsningar, och ändra strålkastarmönstret och ljusstyrkan för att optimera sikten och minska bländning.

Klassledande bränsleeffektivitet
Den omfattande drivlinan för bensin- och dieselmotorer förväntas ge klassledande effektivitet för nya Tourneo Connect, med förväntad bränsleförbrukning från 4,9 l/100 km och CO2-utsläpp från 127 g/km. Förutom att introducera fyrhjulsdrift till modellen för första gången, har drivlinan också ett alternativ för automatisk växellåda för både bensin- och dieselmotorer som finns på alla längdvarianter.

Utbudet av fyrcylindriga turboladdade motorer inkluderar en 1,5 liters EcoBoost-bensinmotor som ger 114 hk och 220 Nm vridmoment, och två EcoBlue-dieslar som ger 122 hk och 320 Nm vridmoment, eller 112 hk och 280 Nm vridmoment. Auto Start-Stop-teknik är standard över hela serien för optimerad effektivitet. Båda dieselmotorerna har ett innovativt ”dubbeldoseringssystem” som injicerar AdBlue uppströms till två katalytiska omvandlare för att minska kväveoxider, och är också kompatibla med alternativa bränslen som HVO och Gas to Liquids (GTL).

Kunderna kan nu för första gången dra nytta av fyrhjulsdrift på Tourneo Connect för ökad dragkraft på lösa och hala underlag, för säkrare körning. Systemet fördelar automatiskt vridmoment mellan hjulen beroende på körförhållanden och ytor, vilket hjälper förare under mer utmanande förhållanden.

Fyrhjulsdrift finns på modeller utrustade med 2,0-liters 122 hk EcoBlue-dieselmotor och sexväxlad manuell växellåda och gör inte avkall på det inre utrymmet eller lasthöjden. Motorunderskydd är tillgängligt från fabrik för att stödja kunder som ofta kör på ojämna ytor.


Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll