Gå direkt till innehåll
Ford på toppen igen – störst i Sverige på transportbilar i oktober

Pressmeddelande -

Ford på toppen igen – störst i Sverige på transportbilar i oktober

Under oktober månad hade Ford den största marknadsandelen för transportbilar i Sverige med 18,2 procent. Ford har därmed fortsatt sin positiva utveckling avseende marknadsandelar för transportbilar från augusti då man också var störst med 27,6 procent av marknaden.

Hedin Motor Company, som är importör av Ford i Sverige, fortsätter den fina trenden på transportbilar från augusti där man nästan hade en tredjedel av marknaden för månaden.

Under september månad var man riktigt nära att bli det största varumärket på transportbilssidan men hamnade några få bilar efter VW som tog första position.

Men i oktober var Ford återigen det största transportbilsmärket i Sverige. Framgången låg främst i bilen Transit Custom som utgjorde nästan hälften av företagets transportbilsförsäljning under månaden, men även Fords pick-up Ranger gjorde bra ifrån sig.

- Vi är oerhört tacksamma för det förtroendet som våra kunder ger oss. Våra transportbilar är väldigt populära så största utmaningen i år har varit att få fram bilar. Vårt mål är att bli det största transportbilsmärket i Sverige och med ännu ett fint resultat i oktober är jag övertygad om att vi verkligen har potential att nå dit, bland annat då vi har en hel del spännande nyheter nästa år, säger Christian Lysholm, chef för Fords svenska transportbilsverksamhet.

2022 blir ett viktigt år för Ford på transportbilssidan. Man kommer att lansera den eldrivna E-Transit, en helt elektrisk version av Fords största transportbil med en räckvidd på upp till 317 km enligt WLTP. Man ska dessutom lansera en helt ny Ford Ranger, och även den kommer komma i elektrifierade alternativ.

Utöver elektrifiering satsar Ford även på biodrivmedel på transportbilssidan för 2022. Ny Tourneo Connect finns i E85-utförande och samtliga av Fords diesel-drivlinor kan numera tankas med syntet-dieseln HVO100.

Nyligen kunde man också titulera sig som det enda transportbilsmärket i Europa som får högsta betyget guld av Euro NCAP avseende fordonssäkerhet för både 1- och 2-tonssegmentet.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll