Gå direkt till innehåll
Idag börjar Ford Sverige sälja E-Transit – bolagets första helt eldrivna transportbil

Pressmeddelande -

Idag börjar Ford Sverige sälja E-Transit – bolagets första helt eldrivna transportbil

I samband med öppnandet av bilmässan eCar Expo i Göteborg idag kommer Ford i Sverige att påbörja försäljningen av den nya, helt eldrivna transportbilen E-Transit. Bilen erbjuder bl.a en klassledande, helt elektrisk räckvidd upp till 317 km enligt WLTP och har en mycket konkurrenskraftig prisbild.

Stockholm den 3 december 2021
När Fords nya, helt eldrivna transportbil E-Transit offentliggjordes för drygt ett år sedan var det många svenska företag som hörde av sig till Ford och ville anmäla sitt intresse för bilen.

Med en klassledande räckvidd upp till 317 km helt på el enl WLTP och möjlighet till snabbladning med upp till 115 kW fyller E-Transit ett behov som många företag har; att kunna köra såväl korta som långa sträckor helt på el.

Marknaden för s.k. ”last mile delivery” har ökat explosionsartat de senaste åren, bl.a. på grund av pandemin som gjort att allt fler har valt att få leveranser hem direkt till dörren. Det sätter krav på åkeriföretagen att hålla utsläppen nere, men utmaningen för många företag har varit att hitta en transportbil som uppfyller alla krav för totalkostnad, räckvidd, motorkraft och säkerhet. Fords nya E-Transit uppfyller alla dessa krav.

Bilen lanseras med två starka motoralternativ; 184hk/430 Nm och 269hk/430 Nm. Bilen säljs som skåp eller enkelhytt chassi och går att beställas i två längd- och viktvarianter; 3.5 och 4.25 ton. På tillvalslistan finns Ford Pro Power Onboard som ger möjlighet till strömuttag upp till 2.3 kW för handverktyg och liknande. Ford Transit belönades dessutom nyligen med det högste betyget ”Gold” i Euro NCAP:s test av aktiva säkerhetssystem.

Idag är det försäljningsstart för bilen på bilmässan eCar Expo i Göteborg. I det förlanseringserbjudande som Ford nu satt, som gäller till och med 28 februari 2022, kostar bilen endast 499 900 SEK (ex moms). Priset avser versionen 350 L3 184 hk skåp. Bilen är dessutom berättigad full klimatbonus på 70 000 SEK. Med denna prisbild hoppas Ford på ett stort intresse. Christian Lysholm är chef för Fords svenska transportbilsverksamhet och säger:

- Det känns otroligt bra att kunna gå in på marknaden med en helelektrisk transportbil som visar vägen på flera punkter, men som också har totalkostnader som för många kunder kommer att vara lägre än ett dieselfordon. Vi vill göra utsläppsfri körning tillgänglig för många företag där man inte behöver oroa sig för säkerheten, räckvidden eller kostnadsbilden.

E-Transit är en viktig del i Fords satsning att ställa om sin transportbilsverksamhet mot elektrifiering där man innan utgången av 2024 ska erbjuda samtliga transportbilar med elektrifierade alternativ i Europa. För ett par år sedan lanserade man den populära Transit Custom som laddhybrid, som snabbt blev populär bland svenska företag.

De första leveranser av Ford E-Transit till svenska kunder förväntas ske kring midsommar 2022.

Ford finns på plats på eCar Expo i Göteborg med mer information om bilen samt möjlighet att beställa den på plats. I montern kommer man dessutom att visa upp nya Ford Mustang Mach-E GT, som mässans besökare även kommer kunna provköra.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Transit Custom belönas med guld av Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem

Transit Custom belönas med guld av Euro NCAP för sina avancerade förarassistanssystem

• Ford Transit Custom guldklassas av den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP som ett erkännande för sin avancerade förarassistansteknik • Ford är det enda företaget med guldklassade transportbilar i både 1- och 2-tonssegmenten med sina Transit Custom- och Transit-modeller • Transit Custom drar också nytta av nya produktfunktioner inklusive digital backspegel, förbättrade lastsäkerhet

Ford E-Transit 420 möjliggör för företagare att ställa om till elektriskt

Efter regeringens beslut: Ford E-Transit 420 möjliggör för företagare att ställa om till elektriskt

Efter regeringens beslut: Ford E-Transit möjliggör omställning till elektriska fordon. Transportstyrelsen öppnar idag upp för ansökningar, där förare med B-körkort kan köra tyngre elektrifierade lastbilar på 4,25 ton. Med en räckvidd på upp till 402 km och snabbladdning stödjer E-Transit företags elektrifiering, medan flexibla leasingalternativ och digitala innovationer ökar produktiviteten.