Gå direkt till innehåll
Ford Mustang Mach-E tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP – för både säkerhet och miljö

Pressmeddelande -

Ford Mustang Mach-E tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP – för både säkerhet och miljö

• De oberoende myndigheterna Euro NCAP och Green NCAP ger dubbla utmärkelser till Ford Mustang Mach-E för maximal säkerhet och hållbarhet

• Den helelektriska SUV:en har nu fått mer än 20 utmärkelser för allt från inredning till uppkoppling

• Fords kompromisslösa säkerhetsteknik omfattar nu sex elektrifierade personbilar som alla fått den 5-stjärniga säkerhetsklassificeringen

Stockholm den 27 oktober 2021
Ford Mustang Mach-E har lagt till en perfekt 5-stjärnig dubbel Euro NCAP och Green NCAP-utmärkelse till sin växande lista av utmärkelser och erkännanden.

Fords nya, helelektriska SUV har fått det maximala 5-stjärniga betyget i bedömningar av både den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten och det oberoende initiativet som främjar utvecklingen av bilar som är rena, energieffektiva och med minimal miljöpåverkan.

Mustang Mach-E:s prestanda i de strikta krocktesterna gav en poäng på 92 procent för vuxna och 86 procent för skydd av barn.

Avancerad standardteknik för förarassistans inklusive intelligent adaptiv farthållare med Stop & Go och körfältscentrering, Pre-Collision Assist med autobroms och aktiv filövervakning samt dödavinkeln-övervakning bidrog också till den maximala säkerhetsklassificeringen. SUV:en fick full poäng för stödteknik vid filkörning.

Med sin helelektriska drivlina fri från avgasutsläpp, och som erbjuder upp till 610 km helelektrisk räckvidd enligt WLTP, noterades Mustang Mach-E även för full poäng för ren luft och växthusgastester i bedömningar av Green NCAP.

Den 94-procentiga poängen för energieffektivitet inkluderade full pott för drift i kallt och varmt klimat under laboratorietester.

"Mustang Mach-E utvecklades från grunden som en helt elektrisk bil, så vi kunde arbeta med vår vanliga kompromisslösa inställning till säkerhet i varje hörn av den helt nya designen", säger Stuart Southgate, chef för säkerhetsteknik vid Ford of Europe. "Resultatet är att kunderna kan vara säkra på att de kör en bil som kan ta hand om dem lika mycket som det tar hand om miljön."

De nya utmärkelserna från Euro NCAP och Green NCAP adderas till en lista med mer än 20 utmärkelser för bilen från hela världen, från ett iF DESIGN AWARD för integrationen av B&O Sound System-högtalarna, till att ge Ford ett Connected Car Manufacturer-pris på Automobile Awards av MOTUL för bilens nästa generations SYNC-teknik.

Mustang Mach-E är en av sex Ford-modeller som erbjuder elektrifierade drivlinor med det maximala 5-stjärniga säkerhetsbetyg från Euro NCAP, inklusive Ford Puma, Kuga – inklusive Kuga Plug-In Hybrid och Kuga Hybrid, Explorer Plug In Hybrid samt mildhybridversionerna av Focus och Fiesta.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll