Gå direkt till innehåll
Mustang Mach-E specialanpassas för Europa

Pressmeddelande -

Mustang Mach-E specialanpassas för Europa

När Fords nya, helt elektriska SUV Mustang Mach-E utvecklas samarbetar ingenjörer över hela världen för att skapa en bil värdig det ikoniska Mustang-emblemet. Just nu testas och anpassas bilen på Fords testanläggning i belgiska Lommel och på en vägturné i Norge. Testerna har hittills överträffat räckviddsberäkningarna och kortat laddtiden med nära 30 procent.

Fords nya helt elektriska SUV Mustang Mach-E tillverkas för en global marknad men anpassas regionalt för att möta alla förares förväntningar och krav. För att ha koll på vad de europeiska vägarna kräver har Ford sin testanläggning i Lommel i Belgien. Där anpassas bilen med allt från unik fjädring, styrning, drivlina och till och med karakteristika i förarassistanssystemen.

–Med dagens teknik kan vi skräddarsy en bil i den virtuella världen så att redan våra tidiga prototyper är väldigt nära att leverera den riktigt riktiga karaktären, men de där viktiga, sista tio procenten kan man bara få till ute på vägen, säger Geert van Noyen, ansvarig för fordonsdynamik på Ford Europa.

Överträffar räckviddsberäkningar och laddhastighet
Förutom på testanläggningen i Belgien har Ford just testat Mustang Mach-E på en turné i Norge, ett av världens mest utvecklade elbilsländer. Där testades bland annat räckvidden, på en resa mellan Oslo och Trondheim. De 48 milen klarades av med betryggande 14 procent laddning kvar i batteriet. I de senaste testerna har laddningstiden också förbättrats med nästan 30 procent. I snitt ger tio minuters snabbladdning i IONITY-nätverket laddning för 119 kilometers körning, med extended range-batteriet och bakhjulsdrift.

Den snabbreagerande elmotorn och den centrala placeringen av batteriet under golvet, för en låg tyngdpunkt, är nyckelfaktorer till Mustang Mach-E:s påtagligt sportiga karaktär, tillsammans med elmotorns omedelbara vridmoment som särskilt gillas av europeiska bilförare. Med hjälp av de tio mil långa testbanorna i Lommel, som innehåller kopior av vägytor och -typer från hela Europa, har Fords ingenjörer lyckats ge bilen en distinkt, europeisk känsla.

De europeiska vägarna är typiskt sett smalare och mer slingriga än i andra delar av världen, och det ställer krav på responsen i styrningen, stöttat av särskilda inställningar i fjädringens stötdämpare, fjädrar och krängningshämmare. Till och med däcken har valts ut särskilt för att ge optimal balans mellan grepp och komfort på regionens många olika väglag och väderförhållanden.

Men det är inte bara ingenjörerna som kan anpassa bilens karaktärsdrag. Föraren kan också välja mellan tre olika körlägen: Whisper, Active och Untamed. Varje körläge ställer in speciella inställningar för styrning, acceleration och inbromsningskänsla, bland mycket annat.

–Men något som vi alla velat uppnå globalt, i utvecklingsteamet för Mustang Mach-E, är en elbil som gör sig förtjänt av att bära Mustang-emblemet, avslutar van Noyen.

Ford Mustang Mach-E lanseras i Sverige i början av nästa år. Svenska priser kommer offentliggöras snart.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Nya Mustang Mach-E för första gången på svensk mark

Fords nya Mustang Mach-E drar ut på Sverigeturné – ska besöka 45 platser runt om i landet

På måndag drar Sverige-turnén Mustang Mach-E Electric Tour igång och det blir därmed första gången någonsin som svenska kunder ges möjlighet att uppleva Fords nya elbil på svensk mark. Turnén pågår fram till sista mars och kommer besöka 45 platser runt hela Sverige, från Ystad i söder till Umeå i norr.


Intresset kring Fords nya elbil Mustang Mach-E har varit enormt i Sverige. Sedan b