Gå direkt till innehåll
Ljudet från den helt elektriska Mustang Mach-E har blivit musik, tack vare producenten och artisten Matthew Dear.
Ljudet från den helt elektriska Mustang Mach-E har blivit musik, tack vare producenten och artisten Matthew Dear.

Pressmeddelande -

​Mustang Mach-E inspirationen bakom elektrostjärnans nya låt

När Fords ingenjörer skulle ta fram körljuden till nya Mustang Mach-E hämtade de mycket inspiration från 80-talets science fiction-filmer. Ljudet blev så tilltalande att den Detroit baserade artisten Matthew Dear har använt det till låten ”New Breed”, som nu läggs till Mustangs redan rika musikhistoria.

Ljudet från den helt elektriska Mustang Mach-E är noggrant framtaget av ljuddesigners på Ford tillsammans med inspelningsstudion Ozone Sound. Ljudet är inspirerat av klassiska sci-fi-filmer från 80-talet och kan höras både i och utanför Mustang Mach-E när bilen rör sig. Nu har ljudet också blivit musik, tack vare producenten och artisten Matthew Dear, som är en av grundarna till det världsberömda elektroniska skivbolaget Ghostly International och bland annat står bakom världshiten ”Hands Up for Detroit”, som blivit lite av Detroits nationalsång. Det synttunga ljudet från Mustang Mach-E blev hypnoelektrolåten ”New Breed”.

– Jag blev direkt intresserad av tanken på att skapa något av ljudet från Mustang Mach-E eftersom jag alltid har sett mig själv som en ljudknåpare. Men efter att jag faktiskt fått höra och uppleva det digitala ljudet som Ford har skapat blev jag såld direkt. Film- och sci-fi-ljudet var coolare än vad jag trodde och allt ljud som bilen gör har känslan av modern musikalitet. Att skapa ”New Breed” var en ny upplevelse och jag tror att låten, precis som bilen, tar med sina passagerare på en resa, säger Matthew Dear.

Ända sedan Mustang lanserades har den varit synonym med musik, och varit med i ett antal klassiska låtar. Med ”New Breed” tar en ny generation av Mustang plats i musikhistorien. Låten finns på alla musikströmningstjänster, som Apple Music, Spotify eller Youtube.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 45 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 58 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 18 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll