Gå direkt till innehåll
Ägare till den nya och helt elektriska Mustang Mach-E kommer få prestandaförbättringar och nya funktioner till sin bil över tid, som inte existerade när fordonet levererades.
Ägare till den nya och helt elektriska Mustang Mach-E kommer få prestandaförbättringar och nya funktioner till sin bil över tid, som inte existerade när fordonet levererades.

Pressmeddelande -

Ford Mustang Mach-E får mjukvaruuppdateringar via molnet

Ford storsatsar på en så kallad over-the-air-plattform för mjukvaruuppdateringar, som gör det möjligt för Ford-ägare i framtiden att installera uppdateringar till sin bil hemma istället för att behöva besöka en verkstad. En av de första modellerna att få det nya systemet är nya och helt elektriska Mustang Mach-E. För att säkerställa att Mustang Mach-E lanseras med den kapacitet som utlovats, trots pågående coronapandemi, har Fords teknikgrupp hittat nya sätt att arbeta på.

Ägare till den nya och helt elektriska Mustang Mach-E kommer få prestandaförbättringar och nya funktioner till sin bil över tid, som inte existerade när fordonet levererades. Fords plattform låter uppdateringar laddas i bakgrunden, där vissa installationer kan sköta sig praktiskt taget helt själva utan att kunden behöver göra något, och många av uppdateringarna kan slutföras på under två minuter. Mer komplexa uppdateringar kan schemaläggas så att uppdateringen sker när det passar kunden bäst, till exempel mitt i natten.

– Det fina med Mustang Mach-E är att kunderna får en bil som utvecklas och får fler funktioner och bättre kapacitet över tid. Vårt smarta over-the-air-uppdateringssystem minimerar också driftstopp genom otrolig snabb aktivering och ser till att din Mustang Mach-E alltid förbättras, även när du sover, säger John Vangelov, chef för uppkopplade tjänster på Ford Motor Company.

Nya sätt att arbeta under den pågående coronavirus-pandemin
För att kunna säkerställa att Mustang Mach-E lanseras med den avancerade kapaciteteten som utlovats har Fords teknikgrupp tvingats hitta nya sätt att utveckla och testa over-the-air-plattformen under den pågående coronavirus-pandemin. Tidigare har teamen varit tvungna att träffas fysiskt för att komma åt alla olika fordonsmoduler som behövs för att testa over-the-air-systemet, men ingenjörerna har snabbt ställt om till att arbeta hemifrån. Man har satt upp fjärråtkomst till alla fordonsmoduler och kopplat upp dem så att allting nu kan programmeras från ingenjörernas hem. Det som tidigare tog fem timmar att programmera på distans kan nu göras på under tio minuter.

– Genom att snabbt implementera fjärråtkomst till våra fordonskomponenter säkerställer vi att våra Mustang Mach-E-kunder kan njuta av den fantastiska kapacitet som de har sett fram emot redan från början, samtidigt som vi ger våra ingenjörer det som krävs för att kunna arbeta innovativt hemifrån, säger John Vangelov.

Den första uppdateringen beräknas komma inom sex månader efter att de första leveranserna har kommit fram till kunderna.

Nya Ford Mustang Mach-E kommer att lanseras i Sverige under det första kvartalet 2021. Den som är intresserad av bilen kan hålla sig uppdaterad om Mustang Mach-E här: https://www.ford.se/personbilar/mustang-mach-e

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 separata marknader och har cirka 50 000 anställda vid sina helägda anläggningar konsoliderade joint ventures och cirka 59 0000 anställda medräknat okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 19 produktionsanläggningar (12 helägda anläggningar och sju okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll