Gå direkt till innehåll
Nya Mustang Mach-E för första gången på svensk mark
Nya Mustang Mach-E för första gången på svensk mark

Pressmeddelande -

Fords nya Mustang Mach-E drar ut på Sverigeturné – ska besöka 45 platser runt om i landet

På måndag drar Sverige-turnén Mustang Mach-E Electric Tour igång och det blir därmed första gången någonsin som svenska kunder ges möjlighet att uppleva Fords nya elbil på svensk mark. Turnén pågår fram till sista mars och kommer besöka 45 platser runt hela Sverige, från Ystad i söder till Umeå i norr.

Intresset kring Fords nya elbil Mustang Mach-E har varit enormt i Sverige. Sedan bilen offentliggjordes i Norge i slutet av 2019 har det strömmat in intresseanmälningar och frågor kring bilen, främst rörande när den blir tillgänglig för provkörning.

För att möta detta stora intresse och för att ge svenskarna en smak av Fords i särklass mest avancerade och elektrifierade personbil, arrangerar man nu en nästan två månader lång Sverigeturné vars syfte är att låta så många som möjligt uppleva bilen – givetvis under covid-19-säkra förhållanden.

Turnén kommer att besöka 45 platser i Sverige med start i Stockholm den 8 februari, närmare bestämt Hedin Bil i Akalla. Turné-stoppen sker hos Fords återförsäljare ute i landet dit man kan komma och se och, i vissa fall, provköra bilen. Fullgod information om turnéplan och aktuella stopp finns på https://ford.se/nyheter/Mustang-Mach-E-electric-Tour/sida.

Hos Ford Sverige är man hoppfull för en stor (och smitto-säker) uppslutning:

- Det känns otroligt kul att vi äntligen kan låta svenska kunder provköra nya Mustang Mach-E. Intresset har varit överväldigande där vi i princip varje dag får förfrågningar om att provköra bilen så det blir kul att nu kunna svara upp mot det. Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och testar bilen, och vi har vidtagit flera åtgärder för att göra provningarna så säkra som möjligt ur covid-19-synpunkt, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Fords målsättning är att sälja 3 000 bilar under 2021, och bilen säljs i fyra versioner enligt nedan:

RWD Standard Range 574 900 SEK upp till 440 km räckvidd

RWD Long Range 649 900 SEK upp till 610 km räckvidd

AWD Standard Range 644 900 SEK upp till 400 km räckvidd

AWD Long Range 734 900 SEK upp till 540 km räckvidd

Bilar kommer börja levereras till svenska kunder under det andra kvartalet i år.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Interiören är avskalad i nya Mustang Mach-E

Förenklad förarmiljö i nya Mustang Mach-E med Fords nya designtänk


Att kliva in i en Ford Mustang Mach-E är att uppleva en interiör som skiljer sig markant från alla tidigare Ford-bilar. Med det helt nya designtänket har man fokuserat på att göra förarmiljön enkel och utifrån vad kunderna vill ha - rymlighet, teknik och en känsla av ”värme”.
Medan trenden under de senaste decennierna har varit mot ”mer av allt” i bilens interiör - fler knappar, fler funkt