Gå direkt till innehåll
DHL Express satsar på elektriska leveranser med helt elektriska Ford E-Transit

Pressmeddelande -

DHL Express satsar på elektriska leveranser med helt elektriska Ford E-Transit

Ford Sverige och DHL Express går tillsammans mot en grönare framtid via ett gemensamt samarbete för att elektrifiera DHLs fordonsflotta i Sverige. Detta partnerskap markerar ett stort steg mot hållbara transporter och minskad miljöpåverkan.

Stockholm, Sverige januari 2024 – DHL, ett av världens största transport- och logistikföretag har nu mottagit de 50 första helt elektriska Ford E-Transit skåpbilar till sin svenska verksamhet. Bilarna kommer bli en del av DHLs allt växande flotta av elektrifierade fordon och bidrar till företagets hållbarhetsmål som inkluderar både utsläpp av koldioxid men även säkra och trygga miljöer för medarbetare och kunder.

De första 50 Ford E-Transit skåpbilarna är skräddarsydda för DHL:s behov och breddar tillgången till hållbara transportlösningar anpassade för distributionen.

– Att DHL Express nu går över till helt elektriskt och väljer nya E-Transit som transportbil illustrerar tydligt Ford E-Transit kompetens och förmåga att sörja för olika typer av företag och deras varierande behov. Den unika kombinationen av att den finns i 25 olika varianter, har hög lastkapacitet och lång elektrisk räckvidd har på kort tid gjort detta till ett mycket populärt helelektriskt val, säger försäljningsansvarig Fleet på Ford Sverige, Mikaela Gerdes.Tydliga mål för framtiden

DHL, världsledande inom transport och logistik, har länge varit engagerade i en resa mot hållbarhet och sätter nu ambitiösa mål som inkluderar den svenska verksamheten. Med sikte på att vara koldioxidneutrala år 2050, strävar DHL efter att 60% av "first och last mile"-transportfordonen ska vara eldrivna till 2030. Detta återspeglar DHLs engagemang för att minska miljöpåverkan och bygga en hållbar framtid.

För att uppnå dessa mål har DHL inlett samarbetet med Ford som möjliggjort för DHL att anpassa och optimera sina fordonsflottor för att uppfylla kraven för säkerhet och hållbarhet och samtidigt bibehålla effektiviteten i logistikprocessen.

Bättre miljö för många

E-Transit skåpbilen, byggd och anpassad i Fords fabriker och med inredning framtagen tillsammans med Modul-System har gjort den optimal för DHLs verksamhet där krav på trygga och säkra arbetsmiljöer är av prioritet. Bilarna är utrustade med den senaste säkerhets- och assistanstekniken som bland annat inkluderar en 360-graders kamera som ger föraren ökad sikt runt om bilen samt adaptiv farthållare som förutom att ge trygghet till föraren även minskar risken för olyckor. Dessutom är inredningen anpassad och utrustad med skydd för huvud och axlar. Ett specialanpassat insteg till lastutrymmet förbättrar tillgängligheten där föraren gör många stopp under en dag.


Ett nytt sätt att tänka

Nya E-Transit är mer än en uppdatering av drivlinan. Bilen skänker en mer personbilslik förarmiljö med en tystare mer harmonisk arbetsmiljö utan buller både inne och utanför bilen.

– För att göra övergången till en elektrisk fordonsflotta så smidig som möjligt är det viktigt att få på plats infrastrukturen och nya rutiner. Exempelvis så har vi ett nytt utbildningsprogram för elbilsförarna där de får ta del av olika tekniker, hur man kör mest optimalt, enpedalskörning, inbromsning och acceleration vid stoppljus och hastighet samt hur man kan påverka energiförbrukning. Vi ser stor skillnad på hur lång räckvidd som uppnås före och efter kursen, berättar Thommy Hall, Vice President Operations DHL SverigeDHL: Ambition om fossilfri leverans före 2030

DHL Express erbjuder ett brett utbud av tjänster levererade direkt till dörren. Att denna tillväxt är miljövänlig och hållbar är enligt Thommy Hall mycket viktigt. Han fortsätter:

– DHL har som ambition att vi ska ha fossilfria leveranser och första E-Transit skåpbilen är ett viktigt steg mot det målet. Ford E-Transit är ett ledande helt elektriskt transportfordon som både kan skräddarsys för våra speciella behov och passar bra in i vår ambition och strategi för framtiden. Nu är vi verkligen igång med en helt elektrisk omställning. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder leverans direkt till dörren med elektriska skåpbilar.

Introduktionen av E-Transit är en av flera modeller som Ford lanserar i närtid. Under 2024 kommer en rad elektrifierade transportbilar introduceras på den svenska marknader i olika storleksklasser. Först ut kommer Transit Custom som nyligen vann utmärkelsen ”Årets Transportbil 2024” och i slutet av året Transit Courier som även den blir helt elektrifierad.

Kort om Ford E-Transit

Ford E-Transit har en helt elektrisk räckvidd på upp till 317 km blandad körning eller 402 km i stadstrafik. Den bakhjulsdrivna elektriska skåpbilen har ett vridmoment på hela 430 Nm, oavsett om du väljer 184 hk eller 269 hk-versionen, och en nyttolastkapacitet på upp till ca 1 470 kg på skåpbilsvarianten.

I Europa erbjuder Ford 25 olika varianter av E-Transit: skåpbil, dubbelskåpibil och chassi med möjlighet till påbyggnad. Alla tillgängliga i olika längder, takhöjder med lastkapacitet mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter och med en bruttovikt på fordonet från 3,5 - 4,25 ton. Utrustade med Pro Power Onboard har du alltid en extra kraftkälla tillgänglig och Ford E-Transit passar också sömlöst in i Ford Pros omfattande digitala system av produktivitetshöjande och kostnadsbesparande lösningar.

Presskontakt Ford Sverige
Christoffer Strömberg
PR & Communication manager
Telefon: +46 763 131 123
E-post: christoffer.strömberg@hedinmotorcompany.com

Presskontakt DHL Express
Ann-Kristine Johansson
Head of Communications
Telefon: +46 709 345 684
E-post: annkristine.johansson@dhl.com

Om DHL
DHL är det världsledande varumärket inom logistikbranschen. Våra DHL-divisioner erbjuder en oöverträffad portfölj av logistiktjänster som sträcker sig från nationella och internationella paketleveranser, leveranslösningar specifika för e-handel, internationella expressleveranser och väg-, flyg- och sjötransporter till industriella logistiklösningar för hela varuflödeskedjan.

Om Ford
Hedin HMC Motor Company AB är bolagsnamnet för Ford Sverige som är ett av landets största marknadsbolag i bilbranschen. Ford Sverige tillhandahåller tjänster och produkter för såväl person- som transportbilar och representeras av fem återförsäljare i Sverige utspridda på 63 försäljningsställen. Huvudkontoret ligger i Stockholm och har ca 45 medarbetare. Mer information på www.ford.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll