Gå direkt till innehåll
Ford E-Transit: samtliga modeller
Ford E-Transit: samtliga modeller

Pressmeddelande -

Ford E-Transit börjar rullas ut på europeiska vägar

Ford nya, helelektriska transportbil börjar nu rullas ut på europeiska vägar i ett testprogram som involverar ett antal företagskunder i olika segment. Testerna omfattar hela sortimentet av E-Transit, och ska säkerställa att bilen är optimerad för alla förhållanden innan den lanseras under våren 2022.

Stockholm den 23 augusti 2021
Fords helelektriska E-Transit intar europeiska vägar när tester inleds med ett urval av större företagskunder inför säljstarten under våren 2022.

Testerna startar med tio E-Transit-prototyper som testas i en mängd intensiva, verkliga scenarier inom post-, kommun- och serviceföretag, ”last-mile” och livsmedelsleverans inom Tyskland, Norge och Storbritannien. Bland försöksföretagen finns AWB -avfallshantering, Köln stads kommunflotta, DHL Express i Storbritannien, DPD, Posten Norge, Ocado och Recover Nordic.

Testflottan har ett komplett sortiment av E-Transit-varianter, inklusive skåpbilar, dubbelhyttar och chassin med en totalvikt från 3,5 till 4,25 ton.

"Vi vill visa att hjälpa kunder att minska sin miljöpåverkan kan gå hand i hand med att förbättra deras produktivitet", säger Dave Petts, marknadsansvarig för Fords elektrifierade transportbilar hos Ford of Europe. ”Verklig körsträcka i händerna på kunden hjälper oss att visa de affärsmässiga fördelar som E-Transit kan ge, samt att ge värdefull feedback om användningsmönster och laddningsbeteende så att vi kan förfina driftsupplevelsen. Vi tror starkt på att behandla våra kunder som familj, och det här programmet belyser det värde vi lägger på dessa nära partnerskap. ”

Testerna markerar den senaste fasen i Fords utveckling av den nya E-Transit, som kommer direkt efter det omfattande testprogram som genomförts i Fords egna anläggningar. Testföretagen kommer att ha hand om E-Transit-prototyperna under sex- eller 12-månadersperioder.

En mängd specialbyggnationer
E-Transit har noggrant konstruerats för att möjliggöra enkel påbyggnation med samma flexibilitet som utvecklats för befintliga Transit-modeller. Ett urval av testflottan har försetts med specialbyggnationer för att visa mångsidigheten hos E-Transit-plattformen. Några exempel på byggnationerna är:

• Kylfordon för livsmedelsleverans, drivs av 2,3 kW ProPower Onboard-system

• Tippflak för avfallshantering

• Budbil för så kallad ”Last-mile delivery” med genomgång till lastutrymme och luftfjädring bak

År 2020 uppnådde Ford sitt sjätte år i rad som ledande aktör inom försäljning av transportbilar i Europa. Trenden har fortsatt till 2021, där Ford behåller sin position som regionens mest sålda transportbilsmärke under första halvåret i år.

Lansering i Sverige
E-Transit kommer lanseras i Sverige under våren 2022, och intresset kring modellen är redan stort i landet. Ford är idag Sveriges näst största varumärke inom transportbilar, och E-Transit kommer fylla en mycket viktig roll i bolagets produktsortiment:

”Behovet av elektrifierade alternativ inom transportbilssegmentet ökar kraftigt i Sverige. Det märkte vi av när vi lanserade laddhybriden Transit Custom PHEV. Att vi nu kan erbjuda ett helelektriskt alternativ till vår största transportbil Transit är en oerhört viktig milstolpe i vårt arbete att ställa om vår transportbilsverksamhet mot elektrifiering”, säger Christian Lysholm, chef för Fords transportbilsverksamhet i Sverige.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll