Gå direkt till innehåll
Nya Mustang Mach-E Rally är lika vild som den ser ut.
Nya Mustang Mach-E Rally är lika vild som den ser ut.

Pressmeddelande -

Fords första elektriska rallybil: Mustang Mach-E Rally

Ford Mustang har skapat känslor i nästan sex decennier med flera coola Mustang-versioner. Nu finns det ytterligare en anledning till att dra på smilbanden, då Ford lanserar en rallyvariant av Mustang Mach-E – som är 100% elektrisk.

Ford Mustang Mach-E Rally visades upp för första gången på årets Goodwood Festival, där den nya rallybilen verkligen demonstrerade hur galet fort det går när en rallybil körs.


– Det är bara ett år sedan vi fick idén till Mustang Mach-E Rally. Den färdiga rallybilen som vi ser idag är resultatet av passionen och kreativiteten hos teamet på Ford Model-e, som är namnet på Fords elektriska division. Vi utforskar hela tiden vart gränserna går för våra bilars prestanda. Kombinationen av en elektrisk drivlina, rallyfjädring och en cool design gör Mustang Mach-E Rally till en unik prestandabil som kommer att exaltera kunder som jagar sitt nästa äventyr, säger Donna Dickson, chefsingenjör, Mustang Mach-E.

Med nya Mustang Mach-E Rally får Mustang-familjen ytterligare en medlem, men denna version sticker ändå ut från resten av familjen. Bilen stoltserar med att vara en trimmad version av den välkända Mustang Mach-E GT, och den har två elmotorer, 487 hk och ett vridmoment på över 880 Nm. Bilen kommer med ett litiumjonbatteri med en nettokapacitet på 91 kWh1.

Upplev Mustang Mach-E Rally:

Mustang Mach-E Rally har en unik MagneRide®-fjädring - en särskilt avancerad stötdämparteknik2 som har styvare främre fjädring med extremt snabb respons på förändrade vägförhållanden och underlag. En unik magnetisk vätska stimuleras elektroniskt för att ge mer eller mindre motstånd i stötdämpningen och ger med detta idealisk stötdämpning i förhållande till körmönstret.


Mustang Mach-E Rally kommer med vita 19” rallyinspirerade lättmetallfälgar som är inspirerade av Fords långa rallyhistoria. Tillsammans med 235/55 R19 Michelin CrossClimate2-däcken ges ännu bättre grepp på lösa underlag. Röda bromsok vid framhjulen ger rallybilen ännu mer udd och fungerar som en tongivande kontrast till de vita lättmetallfälgarna.

För att bättre stå emot grus och andra underlag har Mustang Mach-E Rally fått extra skydd av elmotorn fram och bak. Skyddsfilm för att täcka dörrar och hjulhus samt stänkskärmar finns också för att förhindra att lacken skadas.

Kommer med unikt RallySport Drive Mode

Mustang Mach-E Rally är den första Ford som kommer med RallySport Drive Mode. Detta är ett system designat för körning på avgränsade rallybanor.


För att testa den nya helelektriska rally-inspirerade elbilen byggde Ford sin egen rallybana i Michigan. Banan designades av rallycrossveteraner för att på bästa sätt efterlikna vad bilen kan utsättas för i den verkliga världen. Här kördes Mustang Mach-E Rally prototypen hårt i rallytester – för att försäkra sig om att bilen klarar de tuffaste förhållanden som den utvecklats för.

Läs mer om bilens coola funktioner.

– Med Mustang Mach-E Rally ger vi våra kunder tillgång till våra rika rallycross-arv. Den tar vår Mustang till en plats den aldrig har varit förut - till grus- och grusvägarna. Det kommer att ge en körupplevelse olik alla andra. Det här är sant körglädje, säger Jim Farley, VD, Ford Motor Company.

Mustang Mach-E Rally kan beställas i början av nästa år och beräknas levereras under första halvåret 2024. Bilen kommer att lanseras på utvalda marknader och förväntas även komma till Sverige. Priser kommer att meddelas närmare lanseringen.

###

1 Det officiella utbudet av den elektriska Mustang Mach-E kommer att tillkännages närmare lanseringen.


2 MagneRide är ett varumärke som tillhör BWl Group.


3 Brembo är ett varumärke som tillhör Brembo Spa.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll