Gå direkt till innehåll
Ford har precis presenterat en helt ny Mustang GTD i USA.
Ford har precis presenterat en helt ny Mustang GTD i USA.

Nyhet -

Ford Mustang GTD: En ny superbil är född

Ford har precis presenterat en helt ny Mustang GTD i USA. Med en vrålande V8-motor, mer än 800 hk och inlindad i kolfiber, är nya Mustang GTD direkt tagen från racerbanan.


"Designa en Mustang som kan köra om alla europeiska sportbilar"
. Så löd uppgiften till Fords amerikanska designteam. Kraftigt inspirerad av den nyligen avslöjade Ford GT3 som kommer att tävla på Le Mans nästa år, har Ford Performance nu skapat en blixtsnabb helt ny sportbil.


Med en kraftfull V8-motor och mer än 800 hk är galna Mustang redo att ta sig an alla sportbilar i Europa. Och den racing inspirerade gatbilen gör definitivt ingen besviken. Med en imponerande målsättning att ta sig runt Nürburgring på under sju minuter är Mustang GTD den snabbaste gatulagliga Mustangen hittills.

Läs mer om Fords nya superbil och alla dess coola funktioner:

"Mustang GTD omdefinierar alla tidigare uppfattningar om vad en superbil är. Vi har tagit oss an denna uppgift på ett nytt sätt. Vi har inte konstruerat en gatubil för racerbanan, vi har byggt om en racerbil till en gatubil. Mustang GTD är inlindad i kolfiber och döljer bland annat racingtekniken från Mustang GT3 som nu släpps lös på gatan, säger Jim Farley, vd, Ford Motor Company.

Mustang: Global motorsportföretag

Redan 2021 började utvecklingen av nya Mustang GDT. Med ett tydligt uppdrag att kunna konkurrera med andra europeiska sportbilar var ambitionerna höga. Fords nya gatubil är starkt inspirerad av Ford GT3, som nyligen fått sällskap av Ford GT4. Med Ford GT3 och GT4 kommer Ford snart att leverera utmaningar inom alla nivåer av motorsport.

Läs mer om Fords senaste nyheter inom motorsport.

"Mustang GTD representerar det allra bästa från Ford Motor Company. Mustang GTD är ett bevis på vad som händer när vi tar något vi redan är bra på och ger det ytterligare en twist för att skapa ett ännu bättre resultat. Det representerar kärnan i den förvandling vi går igenom på Ford just nu. Allt från mjukvara till specialutveckling av våra bilar," säger Jim Farley.


Få en glimt av blixtsnabba Mustang GTD:Mustang GTD kommer att finnas tillgänglig i ett mycket begränsat antal och förväntas bli tillgänglig i början av 2025.

Läs hela pressmeddelandet om Mustang GTD.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll