Gå direkt till innehåll
Ny Mustang GT4 redo för SRO 24 Hours of Spa
Ny Mustang GT4 redo för SRO 24 Hours of Spa

Nyhet -

Ford avslöjar ytterligare en vild sportbil - Mustang GT4

Ford kommer nu med ytterligare en spännande nyhet inom motorsportvärlden – en ny och hejdlöst vild Mustang GT4. Nyheten om ytterligare en racerbil med det ikoniska Mustang-emblemet följer i kölvattnet av de senaste nyheterna om Mustang GT3, som kommer att tävla i nästa års Le Mans.


Ford Performance presenterar med nya Mustang GT4 ytterligare en grym racerbil, som i dagarna debuterar på SRO 24 Hours of Spa på den legendariska Spa-Francorchamps racerbana i östra Belgien. Utvecklad av Ford Performance och byggd i samarbete med Mulimatic, är bilen, liksom Mustang GT3, baserad på den helt nya 2024 Mustang Dark Horse.


"Mustang GT4 är en avgörande del av vår line-up inom motorsport. Mustang GT4 placerar sig mellan Mustang GT3 och kommande Mustang Dark Horse R, och med tillägget av denna modell ser vi till att leverera en utmaning för våra konkurrenter inom alla nivåer av motorsport. Nya Mustang GT4 är baserad på den sjunde generationen av den nya Dark Horse-modellen, och vi är starkare än någonsin och redo att utmana våra konkurrenter inom motorsport på global nivå", säger Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports.

Upplev den galloperande Mustang GT4:


Med nya Mustang GT4 utökar Ford Performance sitt nuvarande partnerskap med Multimatic, som kommer att ligga bakom tillverkningen av racerbilen. Bilens V8-motor har utvecklats av Ford Performance själva och kommer att tillverkas av Ford i Dearborn, Michigan.


"Vi är stolta över att ha ett nära samarbete med så många bra partners på våra racingmodeller. Samtidigt är det också en väldigt speciell känsla att vi kan göra allt motorarbete på Mustang GT4 själva. Vi har ett fantastiskt team och jag är glad att få visa världens Mustang-fans den nya Mustang GT4 på banan"
, säger Christian Hertrich, Motorsport Powertrain Manager, Ford Performance.

Läs mer om Ford Mustang GT4.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll