Gå direkt till innehåll
Ford Ranger Raptor T1+ tävlar i Dakar Rally 2024
Ford Ranger Raptor T1+ tävlar i Dakar Rally 2024

Pressmeddelande -

The bad-ass Ford Ranger Raptor är redo att äta sanddyner i Dakar Rally

Ford Performance är teamet bakom Ranger Raptor T1+, den ultimata pick-up'en som just nu gör sig redo för nästa års Dakar Rally. Det är första gången som Ford Performance ställer upp i loppet, som är känt för att vara en av de tuffaste tävlingarna i världen.

Ford Performance har tävlat och vunnit i fler serier, på fler banor och i fler länder än något annat företag i världen, från Le Mans till Monaco och Daytona till Bathurst. Men det har ännu inte tagit sig an ett av de tuffaste loppen på planeten – det ikoniska Dakar-rallyt.

Förberedelserna har pågått i flera år och Ford Performance har slagit sig samman med de långvariga partnerna M-Sport och Neil Woodridge Motorsport (NWM) för att utveckla den tuffa rallybilen och sätta samman det mest kvalificerade teamet att kunna köra först över mållinjen.

"Det har länge varit vårt mål att delta i Dakarrallyt. Vi får inte underskatta den enorma utmaning som ligger framför oss och därför lär vi oss av den erfarenhet och expertis som M-Sport och NWM bidrar med. Tillsammans kan vi åstadkomma fantastiska saker i sandbankarna på den arabiska halvön", säger Mark Rushbrook, global chef, Ford Performance Motorsports.

Ford Ranger Raptor T1+ är baserad på Ranger-modellen med en 3,5-liters EcoBoost-motor. Fram till Dakar Rally kommer Ford Performance, M-Sport och NWM fortsätta att utveckla och optimera rallybilen, och innan den får chansen att känna på dammet i Dakar så ska den testas i en rad andra lopp. Ford Ranger Raptor T1+ förväntas delta i spanska "Baja España Aragón" och marockanska "Rallye du Maroc" under de kommande månaderna.

"Vårt första deltagande i Dakar Rally blir ett lärorikt äventyr som kommer att göra oss ännu bättre på hur vi tävlar i framtiden. Som med all körning inom motorsport deltar vi inte enbart för att vinna, utan också för att i slutändan lära oss mer om hur vi kan optimera våra bilar, så att våra kunder får ännu bättre och roligare bilar", säger Mark Rushbrook.


Dakar-rallyt går av stapeln den 5e januari och pågår fram till och med 19 januari 2024.

Läs mer om loppet här

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll