Gå direkt till innehåll
SuperVan 4.2 är en uppdaterad version av Ford SuperVan 4.
SuperVan 4.2 är en uppdaterad version av Ford SuperVan 4.

Nyhet -

Fords SuperVan 4.2 är på väg till legendariske 'Pikes Peak International Hill Climb'

Ford Performances elektriska SuperVan 4.2 siktar mot molnen när den om några dagar ställer upp i det historiska bergsloppet 'Pikes Peak International Hill Climb' i Colorado i USA.

Ford Performance tar sig an lopp nummer 101 på de krokiga vägarna högt över molnen när den elektriska SuperVan 4.2 i helgen deltar i det legendariska bergsloppet som har ägt rum sedan 1916. Med hela 156 kurvor på och en höjd på 4 302 meter över havet finns det mycket att se fram emot på berget 'Pikes Peak'.

Ford deltar i loppet med en ny och uppdaterad SuperVan 4.2, som är speciellt utvecklad för den svåra bergskörningen. I år kommer motorsportlegendaren Romain Dumas att sitta bakom ratten och styra den elektriska racerbilen genom de många svängarna i kampen om att nå toppen först. Det är åttonde gången han delar i loppet och det är just hans erfarenhet och exceptionella talang för bergskörning som gör honom perfekt för SuperVan 4.2.

"Tillsammans med våra STAD-partners har vi byggt E-Transit SuperVan 4.2 så snabb som möjligt för att lyckas ta sig till toppen av berget. 'Pikes Peak Hill Climb' är det självklara tillfället att visa Fords expertis inom elbilar och samtidigt lyfta prestandakörning för elbilar", säger Mark Rushbrook, global direktör, Ford Performance Motorsports.

SuperVan är designad för att "flyga över molnen"
SuperVan 4.2 har genomgått en förvandling jämfört med SuperVan 4-versionen. Den har till exempel fått sig en total ombyggnad när det kommer till bilens aerodynamik och den är nu specialanpassad till det lägre lufttrycket som finns Pikes Peak höga höjd. Bilens bakspoiler i kolfiber och främre splitter är båda utformade så att de inte bara väger så lite som möjligt, utan också ser till att hålla SuperVan 4.2 stadigt planterad på asfalten när den rusar fram på bergets slingrande vägar.

Dessutom har bilens drivlina anpassats, precis som bilens chassi har den genomgått en viktminskning för att tillföra mer smidighet och balans till bilen på den utmanande bergsvägen. Med mer än 1 050 kW (1 400 hk) kan SuperVan 4.2 utnyttja sin fulla potential samtidigt som den utnyttjar batteriets nya 600 kW regenereringsprestanda, vilket säkerställer optimalt energiutnyttjande.

"Ford Performance och STARD-teamet har arbetat hårt för att optimera SuperVan 4.2 för "Pikes Peak Hill Climb". Med uppdateringen av bilens aerodynamik till den elektriska drivlinan tror jag att våra varvtider på berget kommer att vara värda att följa", säger Mike Norton, WRC Program Supervisor & Motorsports Regulations and Homogolation, Ford Performance.

'Pikes Peak International Hill Climb' äger rum söndagen den 25 juni.
Det utmanande bergsloppet kan också följas live här.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll