Gå direkt till innehåll
Helt nya Transit Connect PHEV skänker ny förmåga till Sveriges hantverkare
Helt nya Transit Connect PHEV skänker ny förmåga till Sveriges hantverkare

Pressmeddelande -

Ford Pro presenterar helt nya Transit Connect, nu med laddhybridkraft

Ford Pro presenterade idag den helt nya kompakta skåpbilen Transit Connect, som kompletterar märkets nya familj av uppdaterade och elektrifierade Transit-transportbilar i Europa.

En rad avancerade och effektiva drivlinor inkluderar nu även laddhybrid, vilken erbjuder företag en generös elektrisk räckvidd på upp till 110 kilometer, samt möjlighet till snabbladdning via både växel- (AC) och likström (DC).

Kunderna får nu förbättrad lastkapacitet och ökad lastvolym på upp till 3,7 m3. Ytterligare premiumfunktioner inkluderar ett nytt intelligent fyrhjulsdriftsalternativ, en uppkopplad digital cockpit och Transit Connects bredaste utbud av avancerade förarassistanssystem någonsin.


"Under de senaste två åren har vi elektrifierat Transit-familjen för att hjälpa alla typer av kunder att öka sin produktivitet och elektrifiera sin verksamhet. Vår helt nya Transit Connect är det sista steget i den uppgiften, säger Hans Schep, chef för Ford Pro i Europa. "Transit Connects nya PHEV- och fyrhjulsdriftsalternativ, högteknologiska interiör och med stöd från Ford Pro ger en elegant och kompakt kaross som är redo för hårt arbete."

Denna tredje generation av Ford Pros populära Transit Connect ingår nu i det starkaste modellprogrammet någonsin av kompakta skåpbilar och ansluter till Transit Courier och den kommande E-Transit Courier.

Transit Connect påbörjar sin produktion våren 2024, med en stegvis lanseringsplan. Först ut är dieselversionen som kommer nu till sommaren. Transit Connect PHEV kommer att levereras innan årets slut och fyrhjulsdrift i början av 2025.

Ford Pros elektrifierade Transit-serie i Europa

Transit Connect PHEV är den kompletterande delen av Ford Pros plan att elektrifiera hela Transit-familjen i Europa. I och med introduktionen av den klassledande E-Transit, elektriska E-Transit Custom – den första elektriska modellen av Europas mest sålda skåpbil – och E-Transit Courier är nu samtliga bilar elektrifierade.

En helt ny serie av drivlinor för Transit Connect inkluderar nu även modellens första laddhybrid-drivlina någonsin. Systemet kopplar en 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor till ett högspänningsbatteri och en elmotor för att leverera sammanlagt 150 hk och 350 Nm vridmoment genom en sexväxlad automatisk växellåda med dubbelkoppling. Maximal nyttolast är 770 kg och maximal släpvagnsvikt på 1 400 kg.

Transit Connect PHEV har en förväntad elektrisk räckvidd på upp till 110 km och kan, i EV-läge, fortfarande leverera upp till 330 Nm i vridmoment.

Kunder kan ladda batteriet med en 50 kW DC snabbladdare om det skulle behövas, eller ladda helt med den inbyggda 11 kW AC-laddaren mellan skift. Tre körlägen hjälper till att optimera energianvändningen:

  • EV Now, för körning med endast elmotorn
  • EV Auto, som balanserar el- och bensinmotorerna för att bäst passa körförhållandena
  • EV Later, för att spara elkraft till senare – optimerad för motorvägar innan du når en stad

Lastkompatibel

Transit Connect är designad för att tillgodose behovet hos ett brett utbud av skåpbilskunder, så därför erbjuder Ford Pro modellen med olika alternativ, kort eller lång hjulbas i tvåsitsiga Skåp-versionen.

Skåpbilens nya lastutrymmesdesign ger en ökad lastvolym på 3,1 m3 eller 3,7 m3beroende på val av hjulbas. Maximal nyttolast är 820 kg, och den konkurrenskraftiga dragkapaciteten på 1 500 kg gör det möjligt för kunder att bogsera ett brett utbud av utrustning för att kunna bedriva sin verksamhet.

Effektivt nytt utbud av drivlinor

Som ett alternativ till den nya PHEV-drivlinan kan kunderna också välja en 2,0-liters EcoBlue turbodieselmotor med två effektnivåer. Det nya fyrhjulsdriftsystemet erbjuds med 122 hk och en sexväxlad manuell växellåda, kunder kan även specificera samma motor med en sjuväxlad dubbelkopplingsautomatlåda för snabb och mjuk växling utan vridmomentförlust. 102 hk-varianten är utrustad med en sexväxlad manuell låda och är endast framhjulsdriven. Ford Pro förväntar sig en mycket konkurrenskraftig bränsleeffektivitet så låg som 4,8 l/100 km för att hjälpa kunderna att minska sina bränslekostnader.

Möjligheten till att kunna välja till intelligent fyrhjulsdrift (iAWD) på nya Transit Connect är ett välkommet tillskott, speciellt för kunder som bedriver sin verksamhet i nordiskt klimat där utmanande väderförhållanden kräver förbättrat grepp och framkomlighet.

Avancerad teknik för en premiumupplevelse

Ett 10-tums digitalt instrumentkluster är standard i hela sortimentet med en konfigurerbar huvuddisplay flankerad av sekundär fordonsinformation. Detta kombineras med en 10-tums central pekskärm med tillgänglig Connected Navigation för att skapa en snygg och produktiv digital sittbrunn.

Förare som använder en jobbtelefon för navigering eller för att kontakta kunder drar nytta av trådlös Apple CarPlay och Android Auto-spegling, med trådlösmobilladdning på Limited serien. Att ladda större utrustning som bärbara datorer eller verktyg när du är på språng är också enkelt, eftersom USB-C-portar i kupén erbjuder upp till 45 watt effekt.

I kombination med en uppvärmd ratt, kan nu kunder också välja valfria uppvärmda framsäten certifierade av den ledande ryggradshälsogruppenAktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), Kampanjen för friskare ryggar. Dessa har elektrisk ländryggjustering i fyra ledder och förlängda benstöd för optimal komfort.

Transit Connects avancerade förarassistanssystem som standard inkluderar Pre-Collision Assist med automatisk nödbromsning och Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist och Intersection Assist för att förhindra eller mildra kollisioner med andra trafikanter.

En backkamera och Blind Spot Information System med Cross-Traffic Alert är standard på de högutrustade modellserierna för skänka ännu större förarförtroende vid manövrering, och som på den helt nya Transit Custom, Exit Warning kan hjälpa till att förhindra "dörröppnings" incidenter med andra osynliga trafikanter.

Ytterligare tillvalsteknologier inkluderar Pro Trailer Backup Assist som hjälper förare att manövrera en släpvagn utan att riskera att släpet viker sig inåt. Systemet använder sensorer och en backkamera för att hjälpa föraren intuitivt att styra släpvagnen med en kontrollknapp och via digital display snarare än med ratten.

De svenska modellutbudet erbjuder attraktiva alternativ för fordonsflottor, hantverkare och privatkunder:

  • Trend – tillgänglig på skåpmodeller, anpassad för bilflottor och kostnadsmedvetna köpare
  • Limited – exklusiv skåpbil med 17-tums lättmetallfälgar, inkluderar praktisk arbetsyta i passagerarsätets ryggstöd


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll