Gå direkt till innehåll
Ford Transit Connect – nu som laddhybrid med upp till 12 mils räckvidd
Ford Transit Connect – nu som laddhybrid med upp till 12 mils räckvidd

Pressmeddelande -

Säljstart för nya Ford Transit Connect – nu som laddhybrid med upp till 12 mils räckvidd

Nu påbörjas säljstarten för Ford Transit Connect som dessutom finns som plug-in hybrid. En av Europas mest populära transportbilar kommer nu med en elektrisk räckvidd på upp till 12 mil och erbjuder den perfekta lösningen för företag runt om i landet som vill sänka sina utsläpp och bränslekostnader, utan att behöva oroa sig för räckviddsbegränsningar. Samma drivlina finns också i Tourneo Connect, personbilsversionen med plats för upp till sju passagerare.

Stockholm, 7 oktober, 2024 – Ford Pro lanserar idag den nya kompakta skåpbilen Ford Transit Connect 1, som nu även finns tillgänglig som plug-in hybrid. Med en elektrisk räckvidd på upp till 12 mil, är modellen ett starkt tillskott till Ford Pros växande sortiment av elektrifierade transportbilar i Sverige. Transit Connect, som nu kan beställas i Sverige med priser från 289 900 kr exkl. moms, erbjuder en rad avancerade och effektiva drivlinor, inklusive den första laddhybriden i modellens historia.

Effektiv och flexibel transportlösning för företag
Transit Connect PHEV ger företag en elektrisk räckvidd på upp till 119 kilometer 2 och möjliggör snabbladdning via både växelström (11 kW AC) och likström (40 kW DC). Utöver det erbjuder modellen en förbättrad lastkapacitet med en volym på upp till 3,7 m³ samt ett intelligent fyrhjulsdriftsystem för optimal framkomlighet oavsett väderförhållanden.

– "Under de senaste åren har vi arbetat målmedvetet för att elektrifiera vår Transit-serie och på så sätt hjälpa våra kunder att både öka sin produktivitet och reducera sina utsläpp," säger John Hurtig, vd för Ford Sverige. "Den nya Transit Connect markerar nästa steg i den här resan, med laddhybrid, fyrhjulsdrift och avancerad teknik, vilket gör den till en mångsidig skåpbil redo för de mest krävande arbetsuppgifterna."

Innovativ teknik och ökad mångsidighet
Transit Connect är framtagen för att möta de olika behoven hos företag, med valmöjligheter som kort eller lång hjulbas och nyttolaster på upp till 820 kg 3. Med en dragkapacitet på upp till 1 500 kg passar den utmärkt för företag som behöver bogsera tung utrustning.

Modellen är också utrustad med den senaste tekniken, som ett 10-tums digitalt instrumentkluster och trådlös integration med Apple CarPlay och Android Auto. Förarmiljön förstärks ytterligare med avancerade säkerhet- och assistanssystem som standard, däribland Pre-Collision Assist, Lane Keeping Aid, Intelligent farthållare, Parkeringssensorer bak och fram, skyltigenkänning, Hill Start Assist och förar- och passagerarairbag samt krockgardiner. Transit Connect har även fått högsta betyg, Platinum, från Euro NCAP, ett bevis på dess höga säkerhetsstandard.

Planerad lansering och modellutbud
Den nya generationen Transit Connect kan beställas idag med leverans vid årsskiftet. Fyrhjulsdriftsversionen kommer att kunna beställas senare under året, med planerad leverans i början av 2025. Transit Connect finns i flera olika utrustningsnivåer, däribland Trendoch den högutrustade Limited-versionen som erbjuder funktioner som intelligent adaptiv farthållare med Stop & Go, BLIS med Cross Traffic Alert, backkamera och extra komfort såsom trådlös mobilladdning och elinfällbara backspeglar.

Motoralternativ för olika behov
Förutom den 1,5-liters EcoBoost laddhybridmotorn på 150 hk (110 kW) finns Transit Connect även med två dieselalternativ: en 2,0-liters EcoBlue-motor på antingen 102 hk (75 kW) eller 122 hk (90 kW), med valmöjlighet mellan manuell och 7-stegad DCT-automatväxellåda. Modellen finns i två karosslängder, L1 och L2, med en totallängd på 4 500 respektive 4 853 mm och en lastutrymmeslängd på upp till 2 150 mm. Den effektiva laddhybriddrivlinan ger fördelar som lägre förbrukning och utsläpp, vilket resulterar i en lägre total ägandekostnad (TCO) jämfört med motsvarande dieselversioner.

Tourneo Connect laddhybrid med plats för fler
Samtidigt som skåpversionen lanseras introduceras även personbilsmodellen Tourneo Connect med laddhybriddrivlinan, tillgänglig i utrustningsnivåerna Titanium och Active. Modellen erbjuds i två olika längder, med plats för fem eller sju personer. Med generöst lastutrymme, praktiska skjutdörrar och plats för upp till sju personer är den ett rymligt alternativ som passar både större familjer och taxibolag där utrymme är en viktig faktor.

Med introduktionen av Transit Connect fortsätter Ford Pro sin elektrifieringsresa och stärker sin position som en ledande aktör inom hållbara transportlösningar för företag i Europa.

Urval ur prislista, för samtliga versioner, vänligen besök ford.se

Transit Connect Trend L1 2.0L EcoBlue FWD 6-växlad manuell – 289 900 kr
Transit Connect Trend L1 2.0L EcoBlue FWD 7-växlad automat – 312 900 kr
Transit Connect Trend L1 1.5L EcoBoost Plug-in Hybrid FWD 6-växlad automat – 412 900 kr
Tourneo Connect Titanium L1 2.0L EcoBlue FWD 7-växlad automat – 387 920 kr
Tourneo Connect Titanium L1 1.5 EcoBoost Plug-in hybrid 6-växlad automat – 487 920 kr
Priser exkl. moms. Inkl. 5 års garanti

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Nya Tourneo Connect Plug-In Hybrid

Nya PHEV-drivlinan ökar flexibiliteten i Ford Tourneo Connect

DUNTON, Storbritannien, 19 mars, 2024 – Ford stärker attraktionskraften hos sin populära sjusitsiga multiaktivitetsbil Tourneo Connect 1,2 genom att introducera en avancerad segmentsförsta plug-in hybriddrivlina, meddelade företaget idag.
Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) kommer att ta Tourneo Connects flexibilitet och mångsidighet till nästa nivå – vilket gör det möjligt för kunderna att e