Gå direkt till innehåll
Kunden Magnus Gyllenrapp tillsammans med Linus Carlman, säljare Ford Hedin Automotive
Kunden Magnus Gyllenrapp tillsammans med Linus Carlman, säljare Ford Hedin Automotive

Pressmeddelande -

Ford Explorer intar Sverige – nu levereras den till kunder över hela landet

Stockholm, 25 september 2024 – Ford Explorer, den efterlängtade helelektriska suven, har nu börjat levereras till kunder runt om i Sverige. Med en imponerande räckvidd på upp till 602 km1 och ett lastutrymme på 470 liter, har Explorer snabbt blivit ett självklart val bland svenska bilköpare. Explorer kombinerar ett ikoniskt utseende med en genomtänkt interiör, avancerad förarassistans och säkerhetsteknik, vilket gör den till en perfekt bil för både stad och landsväg.

I september 2024 mottog Ford Explorer det prestigefyllda designpriset Red Dot Award och belönades med fem stjärnor i Euro NCAP säkerhetstester, vilket bekräftar bilens höga säkerhetsstandard.

Bland de första att ta emot sin Ford Explorer i Sverige är Magnus Gyllenrapp, som valde Explorer AWD Long Range. "Jag föll för den snygga designen och att den är så prisvärd med tanke på allt den erbjuder. Säkerheten var särskilt viktig för mig, och med de avancerade säkerhetsfunktionerna känner jag mig trygg på vägen. Med sina kraftfulla hästkrafter och fyrhjulsdrift får jag en stabil körupplevelse, oavsett vägunderlag. Laddningsmöjligheterna är också imponerande. Det här är verkligen en bil som kombinerar stil, prestanda och säkerhet på ett fantastiskt sätt" säger Magnus.

Nya Ford Explorer är den första av flera modeller som tillverkas vid Fords elektrifieringscenter i Köln, Tyskland. Den femsitsiga suven är ett viktigt steg i Fords satsning på nästa generations elektriska bilar för den europeiska marknaden.

Med Long Range-batteripaket och 286 hk har Ford Explorer med bakhjulsdrift en räckvidd på upp till 602 km1. Modellen med fyrhjulsdrift har 340 hk och en räckvidd på upp till 566 km, och kan accelerera från 0 till 100 km/tim på 5,3 sekunder. Fyrhjulsdrivna Explorer kan också dra släpvagnar upp till 1200 kg2.

Innovation och teknik som standard

Innovativ teknik och rymlig interiör Ford Explorer erbjuder en rad smarta funktioner, inklusive SYNC MOVE, ett infotainmentsystem med en 14,6-tums pekskärm som kan justeras i vinkel. Under skärmen finns ett låsbart förvaringsfack, "My Private Locker", för extra säkerhet.

Standardutrustning inkluderar uppvärmda framstolar och ratt, massagefunktion för föraren och trådlös telefonladdning. Interiören har sportiga stolar med integrerade nackstöd och en modern soundbar för trådlös musikuppspelning via Android Auto och Apple CarPlay.

För den som väljer Premium-utrustningsnivån finns ett förstklassigt ljudsystem från B&O med 10 högtalare, flerfärgad stämningsbelysning och Matrix LED-strålkastare med bländfritt helljus.

Panoramatak och avancerade assistanssystem Explorer kan också utrustas med ett panoramatak, dragkrok och ett förarassistanspaket som inkluderar en head-up display (HUD) och en 360-graders kamera. Förarassistanspaketet innehåller även en funktion för automatiskt filbyte, där bilen skannar döda vinkeln innan föraren aktiverar blinkersen för att byta körfält.

Bland standardutrustningen ingår över 15 avancerade förarassistanssystem, inklusive Intelligent Adaptive Cruise Control och Exit Alert, en teknik som hjälper till att förhindra olyckor med cyklister vid öppning av bildörrar.

Ford Explorer finns att beställa från 489 900 kr3 och kan provköras hos Ford-återförsäljare över hela landet.

###

1 Baserat på en full laddning av Explorer RWD Extended Range. Uppskattad räckvidd med hjälp av WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure). Siffrorna som visas är endast avsedda för jämförelseändamål och bör endast jämföras med andra fordon som provats i enlighet med samma tekniska förfaranden. Den faktiska räckvidden varierar beroende på faktorer som temperatur, körbeteende, ruttprofil, fordonsunderhåll, ålder och litiumjonbatteriets skick.

2 Maximal dragvikt varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

3 Ford Explorer med Standard Range-batteri kommer att finnas tillgänglig för beställning från och med fjärde kvartalet 2024. Officiellt homologerat sortiment kommer att publiceras närmare försäljningsdatumet för denna version.

4 Laddningstiden 10-80% på 26/28 minuter baseras på tillverkarens datorsimuleringar. Laddningshastigheten minskar när batteriet når full kapacitet. Dina resultat kan variera beroende på den maximala laddningstiden och batteriets laddningstillstånd.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Helelektrisk Explorer vinner prestigefyllda "Red Dot" Design Award

Helelektrisk Explorer vinner prestigefyllda "Red Dot" Design Award

Fords helelektriska Explorer vinner det prestigefulla Red Dot Award för sin exteriördesign och tekniska funktioner. Priset sammanfaller med lanseringen i Sverige. Den nya Explorer omtolkar Fords ikoniska SUV-design med futuristiska linjer och en modern interiör. Två drivalternativ erbjuds i Sverige, med priser från 489 900 SEK.

Nya Ford Explorer provkörs i Slovenien

Stort intresse för nya Ford Explorer: Det bästa helhetspaketet i sin klass

Nya Ford Explorer är den första av flera helelektriska bilar från Ford, tillverkade i och för Europa. Den 5-sitsiga suven, med en räckvidd på upp till 602 km och fyrhjulsdrift, testas nu av internationella medier. Snabb laddning, rymlig interiör och smarta funktioner. Explorer kommer med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och priser från 489 900 SEK.

Produktion av nya helelektriska Explorer drar igång vid Ford Cologne Electric Vehicle Center

Produktion av nya helelektriska Explorer drar igång vid Fords nya elbilsfabrik i Köln

Idag startar produktionen av helt elektriska Ford Explorer i Fords uppdaterade fabrik i Köln. Fords historiska fabrik har byggts om till toppmodern produktionsanläggning efter en investering på 2 miljarder dollar. Fords nya EV-center är ett nyckelelement i Fords plan om koldioxidneutralitet för hela dess europeiska produktionsfotavtryck av anläggningar, logistik och direkta leverantörer till 2035.