Gå direkt till innehåll
Ford Explorer är redo att köra jorden runt tillsammans med äventyraren Lexie Alford
Ford Explorer är redo att köra jorden runt tillsammans med äventyraren Lexie Alford

Pressmeddelande -

Fords nya elbil är redo att köra jorden runt med äventyraren Lexie Alford

Äventyret är igång, och med det den världsomspännande turnén för Ford Explorer – Fords nyaste elbil. Mer än 28 000 km kommer att avverkas över sex kontinenter när den erfarne äventyraren Lexie Alford sätter sig bakom ratten för att under de närmaste månaderna följa den historiska Aloha Wanderwells fotspår.

Flaggorna var hissade i Nice, när den amerikanske äventyraren Lexie Alford påbörjade sin unika resa i Fords senaste elbil – Ford Explorer. Under de kommande månaderna kommer bilen att köra genom sex kontinenter och passera cirka 30 länder för att återskapa den fantastiska historien om Aloha Wanderwell, som började sin världsomspännande resa från Nice för exakt 100 år sedan. Som den första kvinnan någonsin körde Aloha Wanderwell jorden runt i en Ford Model T, och nu följer äventyraren och influencern Lexie Alford i hennes fotspår och återskapar en del av resan i en Ford Explorer.

Läs mer om Aloha Wanderwells resa.

– Det här är en episk resa för att bevisa vad som är möjligt att åstadkomma i en elbil. Vi vet att räckvidd och laddning är de två vanligaste problemen människor har när de överväger att köpa en elbil. Lexie utsätter laddningsinfrastrukturen för det ultimata testet. Om hon lyckas ta sig runt i världen med en elbil kan alla använda en elbil till vardags i Europa, säger Martin Sander, generaldirektör, Ford Model-e, Ford Europa.

Läs mer om resan och se fler bilder och video.


Ett utmanande äventyr väntar

Lexie Alford kommer att köra runt i en Ford Explorer-prototyp som är väldigt lik den version som kommer att lanseras i Europa under nästa år. Inga särskilda anpassningar har därför gjorts på bilen inför den utmanande resan, som sträcker sig över mer än 28 000 mil.

Lexie Alford
, även känd som Lexie Limitless, är redan en erfaren äventyrare. Hon har världsrekordet som den yngsta personen någonsin att besöka alla världens länder.

För att vara väl förberedd inför resan har Lexie Alford gått en omfattande körkurs på Fords testanläggning i Lommel och hon har även fått en unik inblick i Fords så kallade väderfabrik, där Fords modeller utsätts för extrema temperaturer.

– Det här är inte bara en lång resa, utan ett hårt äventyr. Det kommer att bli svårt för Explorer, och det kommer att bli utmanande med så många timmar på vägen. Både för mig och för teamet som är med på resan. Men upplevelser som är värda att uppleva måste nästan vara lite utmanande. Jag ser verkligen fram emot att utforska nya platser och träffa underbara människor och höra hur de försöker göra sin del av världen till en bättre plats att bo på, säger Lexie Alford.

Rutten bestäms av väderförhållanden och laddinfrastruktur

Den världsomspännande turnén är starkt inspirerad av Aloha Wanderwells resa, men rutten kommer inte att vara densamma. I slutändan hjälper Lexie själv till att bestämma rutten, som kan påverkas längs vägen av extremt väder, oförutsägbar terräng eller brist på laddstationer.

Hon har med sig ett team av säkerhetspersonal, medicinsk personal och experter från Ford som kan hjälpa till på vägen med bilen och dess mjukvara vid behov.

Det stora äventyret i Ford Explorer är redan igång och du kan följa det via #ChargeAroundTheGlobe eller genom att följa Lexie Alford. Det går givetvis även att följa resan via Fords egna sociala kanaler – Ford Sverige och Ford Europa.

Läs mer om Ford Explorer och reservera din egen idag.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll