Gå direkt till innehåll
Interiören är avskalad i nya Mustang Mach-E
Interiören är avskalad i nya Mustang Mach-E

Pressmeddelande -

Förenklad förarmiljö i nya Mustang Mach-E med Fords nya designtänk

Att kliva in i en Ford Mustang Mach-E är att uppleva en interiör som skiljer sig markant från alla tidigare Ford-bilar. Med det helt nya designtänket har man fokuserat på att göra förarmiljön enkel och utifrån vad kunderna vill ha - rymlighet, teknik och en känsla av ”värme”.

Medan trenden under de senaste decennierna har varit mot ”mer av allt” i bilens interiör - fler knappar, fler funktioner, fler element - använder Ford ett mer reduktivt designtänk och fokuserar på design med människan i fokus för att rensa i inredningen och skapa ett helhetsutrymme.

Resultatet återfinns i den helelektriska Mustang Mach-E och sätter en ny standard för vyn från förarsätet, för elektrifierade Ford-bilar.

"När vi tänker på hur bilar har förändrats tänker vi på hur de ser ut från utsidan, men det är från insidan som förare och passagerare ser dem mestadels", säger Amko Leenarts, chefsdesigner hos Ford of Europe. . ”Det har varit en otrolig resa till den dynamiska, holistiska inredningen i Mustang Mach-E, som gör bland annat gör att alla viktiga kontroller i bilen är inom räckhåll. Och vi kommer att fortsätta med detta tillvägagångssätt med framtida fordon genom att lyssna på våra kunder och utforma interiörer som bäst passar deras behov. ”

Reduktiv design är avsedd att ge förare en bekvämare och enklare miljö. När det gäller Mustang Mach-E inkluderar detta en stor, central pekskärm som samlar många av bilens kontroller på ett ställe.

Den smidiga instrumentpanelen med integrerad högtalare är det senaste steget i ett pågående arbete för att göra bilkörning till en så trevlig upplevelse som möjligt. Exempelvis så tar bilens trådlösa laddningsplatta och den digitala ägarmanualen bort behovet av kablar och papper.

"Nya, elektrifierade fordon med plana golv framifrån och bak ger mer rymd och erbjuder oss designers en vit duk för att skapa interiörer som sätter människor i centrum för designen," säger Leenarts.

För att bättre förstå den yngre generationen av digitala konsumenter och förutse framtida trender, inledde Ford förra året ett unikt projekt: ett samskapande av en virtuell racingbil i samarbete med spel-entusiaster från Europa. Nästan 250 000 e-sportfans deltog i digitala omröstningar för att bestämma utseendet på den extrema Team Fordzilla P1-racingbilen – från insidan och ut.

”Tävlingsbilen P1 handlade om att effektivisera funktionerna för det som var mest väsentligt för spelet, som hastighet, tävlingsposition och varvtid. Kombinerat med en nedtonad färgpalett minskar detta distraktionen så att föraren kan fokusera på loppet”, säger Robert Engelmann, interiörsarkitekt på Ford of Europe.

Utveckling av förarens vy
Bilinteriören har förändrats mycket från när förare faktiskt la sina handskar i handskfacket, eftersom en ratt i metall och trä i de tidiga bilarna blev iskall på vintern. För att visa på dessa förändringar har Ford skapat en video med förarens vy från ett dussin fordon, från Model T till Mustang Mach-E och vad som komma skall.

Det är tack vare flera innovationer och genom år av utveckling och förfining som vi landar i dagens toppmoderna interiörer, som visas i videon:

• Husfönster användes initialt i bilar – och erbjöds endast som tillval

• Böjda vindrutor ledde till utvecklingen av luftkonditionering - eftersom vindrutor inte längre kunde öppnas

• När radioapparaterna först gjordes tillgängliga uppgick de initialt till 20 procent av bilens värde

• Instrumentpaneler efter andra världskriget påverkades av rymdkapplöpningen, med fler urtavlor, brytare och mätare, eftersom tekniken blev alltmer en viktig del av människors liv

• TV-spelets födsel och användningen av handhållna spelkontroller påverkade rattdesignen, med knappar placerade inom räckhåll för förarens tummar

• Dagens interiörer är alltmer gjorda av mer hållbara material, som bättre klarar kontakt med produkter som handdesinfektionsmedel, solkräm och insektsmedel.

Mustang Mach-E finns nu tillgänglig för beställning i Sverige. Besök www.ford.se för mer information.

Se videon här: https://youtu.be/nADFgzrE2WU

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Nya Mustang Mach-E för första gången på svensk mark

Fords nya Mustang Mach-E drar ut på Sverigeturné – ska besöka 45 platser runt om i landet

På måndag drar Sverige-turnén Mustang Mach-E Electric Tour igång och det blir därmed första gången någonsin som svenska kunder ges möjlighet att uppleva Fords nya elbil på svensk mark. Turnén pågår fram till sista mars och kommer besöka 45 platser runt hela Sverige, från Ystad i söder till Umeå i norr.


Intresset kring Fords nya elbil Mustang Mach-E har varit enormt i Sverige. Sedan b

Ford logo

Ford storsatsar på elektrifiering i Europa – investerar 1 miljard dollar i fabriken i Köln

Ford storsatsar på elektrifiering i Europa. Man investerar 1 miljard USD i fabriken i Köln för att ställa om till att producera elektrifierade fordon. Vid 2026 ska alla Fords personbilar i Europa vara nollutsläppskompatibla och helelektriska vid 2030. En helt ny, helelektrisk personbil ska byggas i den nya fabriken med start 2023. Även på transportbilssidan satsar man rejält på elektrifiering.

Ford Mustang Mach-E tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP – för både säkerhet och miljö

Ford Mustang Mach-E tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP – för både säkerhet och miljö

• De oberoende myndigheterna Euro NCAP och Green NCAP ger dubbla utmärkelser till Ford Mustang Mach-E för maximal säkerhet och hållbarhet • Den helelektriska SUV:en har nu fått mer än 20 utmärkelser för allt från inredning till uppkoppling • Fords kompromisslösa säkerhetsteknik omfattar nu sex elektrifierade personbilar som alla fått den 5-stjärniga säkerhetsklassificeringen

Nya Mustang Mach-E laddas vid en IONITY-laddare

Sverige blir inkluderat i Fords europeiska IONITY-avtal – kraftiga rabatter på snabbladdning


Fords kunder i Sverige kommer nu få kraftigt rabatterade priser när de ska ladda sin nya Mustang Mach-E i IONITY:s nätverk av snabbladdare. Sverige inkluderas i det europeiska avtal som Ford har slutit med IONITY. Svenska kunder blir dessutom inkluderade i FordPass Charging Network som ger access till över 155 000 laddare över hela Europa.
Det europeiska snabbladdar-nätverket IONITY är et