Gå direkt till innehåll
Nya Mustang Mach-E laddas vid en IONITY-laddare
Nya Mustang Mach-E laddas vid en IONITY-laddare

Pressmeddelande -

Sverige blir inkluderat i Fords europeiska IONITY-avtal – kraftiga rabatter på snabbladdning

Fords kunder i Sverige kommer nu få kraftigt rabatterade priser när de ska ladda sin nya Mustang Mach-E i IONITY:s nätverk av snabbladdare. Sverige inkluderas i det europeiska avtal som Ford har slutit med IONITY. Svenska kunder blir dessutom inkluderade i FordPass Charging Network som ger access till över 155 000 laddare över hela Europa.

Det europeiska snabbladdar-nätverket IONITY är ett av de absolut största och mest utbredda i sitt slag. Runt om i Europa har företaget byggt över 400 snabbladdare med en maximal effekt på upp till 350 kW. I Sverige har IONITY 22 stationer samt en under uppbyggnad.

IONITY är ett samverkansprojekt mellan flera av de största biltillverkarna i Europa, däribland Ford. Inom ramen för samarbetet har respektive bilmärke ett förmånligt avtal med sina elbilskunder om kraftigt rabatterade priser när man gör ett besök vid en snabbladdare.

Nu omfattas även Sverige av detta avtal, där Fords svenska Mach-E kunder får 58 procent i rabatt när de ska ladda. Kostnaden blir 3,60 SEK per kWh istället för grundpriset som ligger på 8,70 SEK per kWh. Hos IONITY kan man snabbladda sin Mach-E i upp till 150 kW, vilket innebär 119 km på endast tio minuter.

Varje kund som köper en Mach-E får ett IONITY-abonnemang som under ett år omfattar de rabatterade priserna i nätverket. Dessutom får varje kund en fem år lång access till det europeiska FordPass Charging Network där över 155 000 laddare runt om i Europa är anslutna.

I samband med ordertecknande av en Mach-E får kunderna ett FordPass laddningskort skickat till sig per post, som aktiveras via kundens Ford-konto. Kunder som redan beställt sin bil kommer också att få detta kort skickat till sig.

Att Sverige ingår i det europeiska IONITY-avtalet har varit mycket viktigt för Hedin Motor Company som är importör av Ford i Sverige. Erik Lindham är informationschef och säger:

- Det känns väldigt bra att våra svenska Mach-E kunder kommer att kunna snabbladda hos IONITY med dessa rabatter. Att kunna ladda sin bil snabbt och enkelt är en mycket viktig del av ägande-upplevelsen för Mach-E.

Nya Mustang Mach-E säljs nu i Sverige. De första bilarna beräknas anlända i landet under juni månad.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll