Följ Ford Motor Company AB

Pågengruppens dotterbolag Vittfarne Investment investerar i Ford-handel

Pressmeddelande   •   Feb 03, 2016 15:29 CET

Efter 35 år och med mer än 14 000 sålda nya Fordbilar är det dags för Hermibils ägare, Stefan Hermansson, att göra ett depåstopp för att istället satsa på biogas. Ny ägare till Hermibil blir från och med den 1 april Vittfarne Investment som samtidigt kommer att erbjuda Mårtenssons Bil att gå in som delägare. Namnet Hermibil kommer leva vidare, och planen är att utveckla Hermibil till en av de ledande Ford-återförsäljarna på vår marknad.

- Genom Stefan har vi tecknat avtal med Ford om att utveckla södra Sveriges tredje Ford Store. Ford har ett fantastiskt modellprogram och vi är glada över att kunna utöka valmöjligheterna för Fords kunder i Sydsverige. Bland annat tillkommer Ford Mustang och Fords exklusiva bilkoncept Vignale, säger Lars Helgesen, styrelseordförande i Vittfarne Investment.

Som 19 åring startade Stefan Hermansson Hermibil som en enkel bilverkstad i Sölvesborg 1979. Som 21 åring blev han Europas yngste Fordhandlare.

- Jag är mycket stolt över att Hermibil hamnar inom Pågensfären som med sin långa erfarenhet, gedigna kunskap och skickliga medarbetare kan vidareutveckla Hermibil till ett ledande bilföretag på vår marknad, säger Hermibils ägare Stefan Hermansson.

Stefan Hermansson kommer att kvarstå som ägare till fastigheten och investerar nu tillsammans med de nya ägarna för att göra om lokalen till en Ford Store. Ombyggnaden pågår och invigningen är planerad till innan sommaren.

Ford Sverige gläds över att ännu en ny investerare ser potentialen i Fords varumärke, och välkomnar Pågen-gruppen som ny Ford-handlare och som den senaste i raden att etablera en FordStore

För mer information, kontakta Lars Helgesen, ordförande i Vittfarne Investment AB. Kontaktuppgifter på http://vittfarne.investments/

Om Vittfarne Investment

Vittfarne är Pågengruppens Investmentbolag, med målsättningen att hjälpa entreprenörer att utveckla företagsvärden. Med en särskild passion för snabbrörliga konsumtionsvaror men också för andra branscher söker Vittfarne förvärvsmöjligheter av bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor.

Om Mårtenssons Bil

Mårtenssons Bil, med försäljning i Hörby, Landskrona och Malmö, startades 1952 och är en av Skånes ledande bilåterförsäljare med ca 800 mkr i omsättning. Idag är fjärde generationen Mårtensson involverade i verksamheten.

Om Hermibil

Hermibil är återförsäljare av Ford personbilar och transportfordon. Företaget är sedan tidigare Transport Center med utökad service mot professionella förare. Med Ford Store kommer personbilsutbudet att utökas med fler modeller som Ford Mustang och Fords exklusiva linje Vignale.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.