Gå direkt till innehåll
Rekordår för Fords transportbilar – största märket i december

Pressmeddelande -

Rekordår för Fords transportbilar – största märket i december

2015 blev ett rekordår för Fords transportbilar. 7 032 nya registreringar innebär en ökning jämfört med 2014 på hela 34,2 % vilket kan jämföras med branschens totala ökning på 6,8 %. Ford befäster därmed andraplatsen på transportbilsmarknaden i Sverige, bakom Volkswagen – som man för övrigt passerade i Europa under 2015. Och i december var Ford störst även i Sverige.

Största märket under december

Marknadsandelen i transportbilssegmentet för Ford 2015 blev 15,7 % vilket är den högsta noteringen hittills för Ford i Sverige. I december stod Ford för 18,5 % av nyregistreringarna vilket gör märket till störst i Sverige. Volkswagen stod för 18,1 % samma månad.

– Hela vårt Transit-program är mycket framgångsrikt och våra andelar ökar i alla segment. Tillsammans med våra återförsäljare har vi ett erbjudande som attraherar alla kundkategorier och inte bara avseende klassledande bilar utan även avseende återförsäljare som tar hand om kunderna på bästa möjliga sätt, säger Mikael Antonsson, försäljningschef på Ford Sverige.

– Även vår klassledande pickup, Ford Ranger, är uppskattad av våra kunder. Under 2015 har vi lyckats öka produktionstakten för att kunna leverera snabbare på den stora efterfrågan som finns, inte minst från kunder inom krävande näringar som gruvnäring, elkraftbolag, militär, skogsbruk och lantbruk, säger Mikael Antonsson.

Leder utvecklingen

2015 har varit ett intensivt år med flera lanseringar – som Transit Connect med dieselmotor och automatlåda – och 2016 kommer vara minst lika intensivt med flera nyheter. Bland annat lanseras en ny Ford Ranger med unik säkerhetsutrustning, och även Transit Custom och Transit utrustas med automatlåda.

– Nyheterna är ett sätt för oss att visa att vi leder utvecklingen av transportbilar. Under 2016 kommer vi även att tillsammans med våra återförsäljare lansera flera olika koncept som kommer göra bilägandet ännu enklare och som sätter kundernas behov i centrum, säger Mikael Antonsson.

– Det är tydligt att våra svenska kunder uppskattar det breda modellprogrammet och den kvalitet som Ford står för som varumärke. Våra engagerade och kunniga återförsäljare är i högsta grad en bidragande faktor till årets framgång, och vi kommer tillsammans med våra återförsäljare fortsätta satsa på att få ännu fler nöjda kunder, avslutar Mikael Antonsson.

Källa: BilSweden

För mer information och intervjuer, var vänlig kontakta

Fredrik Nilsson, TF Informationschef, fnilsso8@ford.com eller 0733-331971

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll