Gå direkt till innehåll
Sverige störst i Europa på Mustang 2015

Pressmeddelande -

Sverige störst i Europa på Mustang 2015

Sedan den nya Ford Mustang började säljas i början av året har 447 stycken sålts i Sverige, vilket är mer än tre gånger Europasnittet per capita. Allra flest Mustanger har sålts på BilMånsson i Halmstad, som ensamt står för mer än hälften av försäljningen i Sverige.

2015 har varit ett bra år för Ford Mustang – i synnerhet i Sverige. I januari lanserades den nya Ford Mustang och många fantaster gladdes åt att den redan från början såldes i Sverige.

Sverige köper tre gånger fler än övriga Europa
Totalt har 447 Mustanger sålts i Sverige sedan säljstarten i januari, vilket är nästan 5 % av försäljningen i hela Europa. Räknat per capita har svenskarna köpt tre gånger fler Mustanger än vad övriga Europa har gjort. Det gör Sverige bäst i Europa.

BilMånsson har sålt flest i hela Europa
BilMånsson i Halmstad har ensamt sålt 226 av Mustangerna i Sverige under 2015. Det gör bilhallen bäst i Europa på att sälja Ford Mustang.

– Det finns egentligen ingen konkurrens till Mustang i det segmentet. Den överlevererar på alla plan, såväl design, kvalitet och naturligtvis körglädjen. Så fort man sätter sig bakom ratten är det liksom inget att tveka på längre. Så det är lätt att förstå att kunderna gillar den, säger Clas Månsson, vd på BilMånsson.

Fick göra exklusivt besök i Mustang-fabriken
Som bästa Mustanghandlare i Europa fick Clas Månsson nyligen göra ett exklusivt besök på Mustangfabriken i Flat Rock, som i dag tillverkar Mustanger till 142 marknader.

– Som bilbyggare kan man nog inte komma högre upp än att få bygga i Flat Rock, och det syns på glimten i ögonen hos de som arbetar där, avslutar Clas Månsson.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 180 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll