Gå direkt till innehåll
Nya Ford Transit Custom utsedd till International Van of the Year – juryn lyfter fram körglädjen och de låga ägandekostnaderna

Pressmeddelande -

Nya Ford Transit Custom utsedd till International Van of the Year – juryn lyfter fram körglädjen och de låga ägandekostnaderna

  • Fords nya Transit Custom utses till International Van of the Year ("årets skåpbil").
  • Transit Custom tar hem 117 av 133 möjliga poäng.
  • Nya Transit Custom är den fjärde Transit-modellen som vinner den här utmärkelsen. Tidigare har priset gått till Transit (2001), Transit Connect (2003) och Transit (2007).
  • En jury med 24 motorjournalister berömmer nya Transit Custom för dess design, köregenskaper, lastkapacitet, säkerhetsfunktioner och låga ägandekostnader.

Göteborg, 24 september 2012 – Ny Ford Transit Custom får utmärkelsen International Van of the Year 2013 ("årets skåpbil 2013") som häromdagen delades ut på IAA-mässan för transportfordon i Hannover. Det är fjärde gången som en Transit-modell vinner det här prestigefyllda priset. 

Transit Custom får 117 av 133 möjliga poäng av juryn som består av 24 motorjournalister. Det är mer än vad tvåan Dacia Dokker och trean Mercedes-Benz Citan får tillsammans! 

Under de 22 år som priset funnits har Transit (2001), Transit Connect (2003) och Transit (2007) tagit emot utmärkelsen – detta blir alltså fjärde gången för en Ford Transit-modell.

”Transit Custom är ett nytt slags skåpbil i 1-tonsklassen; den är givetvis stark och praktisk men också snygg att se på och rolig att köra”, säger Barb Samardzich, som ansvarar för produktutvecklingen på Ford Europa.

“Att kombinera klassiska Transit-egenskaper som robusthet och god ekonomi med personbilsliknande design och funktioner var inte alldeles enkelt, men våra tekniker levererade”, fortsätter hon. ”Vi är stolta över att deras hårda arbete nu belönas med ett åtråvärt pris.”

Transit Custom erbjuder klassledande lastkapacitet och en rad innovativa funktioner, t.ex. en så kallad lastgenomföring i mellanväggen för extra lång last och ett inbyggt takräcke som kan fällas ihop när det inte används. Dessutom är den nya modellen utrustad med smarta Ford-funktioner som filkörningsassistans och Ford SYNC.

Klassens bästa bränsleekonomi och CO2-utsläpp från 174 g/km uppnås tack vare den förbättrade 2,2-liters Duratorq TDCi-dieselmotorn (som kan fås med automatiskt start/stopp-system). Ägandekostnaderna sänks ytterligare med hjälp av klassens längsta serviceintervall: 2 år eller 5 000 mil.* 

”Nya Transit lägger nu ribban högre vad gäller formspråk, köregenskaper och lastförmåga”, säger Pieter Wieman, ordförande för juryn som delar ut priset International Van of the Year. ”Ford har lyckats bygga en helt ny lätt skåpbil baserad på företagets globala plattform för transportbilar och med hjälp av beprövade drivline- och chassikomponenter.

”Såväl exteriören som interiören och köregenskaperna påminner om en vanlig personbil och ändå  är det ett mycket funktionellt och praktiskt fordon. Ford har lagt ner mycket arbete både på den aktiva och på den passiva säkerheten. Man har också lyckats få ned ägandekostnaderna”, säger Wieman.

Nya Transit Custom börjar inom kort säljas på den svenska marknaden.

# # #

*Alla bränsleförbrukningsvärden samt koldioxidutsläpp i g/km är hämtade från officiellt godkända tester i enlighet med EU-direktivet 93/116/EG utförda på standardutrustade fordon.   Värdena för bränsleförbrukning har tagits fram i enlighet med EU-direktivet 80/1268/EEG och kan därmed skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

http://iaa2012.fordmedia.eu/enhanced.htm alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter