Gå direkt till innehåll
Ford presenterar de nya globala transportbilmodellerna Transit och Transit Connect på Go Further-evenemang

Pressmeddelande -

Ford presenterar de nya globala transportbilmodellerna Transit och Transit Connect på Go Further-evenemang

  • Ford presenterar den nya generationen Transit-transportbilar som utvecklats på helt nya globala plattformar för försäljning i Europa, Nordamerika och på andra marknader världen över.
  • Tuff, funktionell och professionell – nya Ford Transit tillför en ny nivå av funktionalitet och mångsidighet till transportbilar i mellanklassen. Den ersätter den tyngre två tons Transit-modellen i Europa och på marknader världen över och ersätter E-serien i Nordamerika.
  • Nya stilfulla Ford Transit Connect har utmärkta prestanda i allt från lastkapacitet, pålitlighet och bränsleekonomi till klassens lägsta ägandekostnad.

AMSTERDAM, 6 september 2012 – Idag presenterade Ford en ny generation Transit-transportbilar i världsklass på sitt evenemang Go Further.

Ford Transit- och Ford Transit Connect-modellerna, som utvecklats inom den globala produktutvecklingsmodellen One Ford i Europa, kommer att säljas i Europa, Nordamerika och på andra marknader världen över, med ett produktutbud som är skräddarsytt för kunderna i varje region.

”De nya produkterna kommer bära mer, arbeta hårdare, hålla längre och kosta våra kunder mindre att driva – precis som Ford Transit gjort i 47 år”, berättar Raj Nair, ansvarig för global produktutveckling vid Ford. ”Lanseringen av två helt nya Transit-modeller kommer att stärka Fords ledande ställning i att förmedla transportbilar till kunder världen över.”

Lanseringen av en ny generation Transit- och Transit Connect-modeller är ett viktigt steg i Fords satsning att ge hela sitt utbud av transportbilar för Europa en helt ny design innan utgången av 2013.

Med hjälp av de senaste globala plattformarna utmärker de två modellerna Fords nya tillvägagångssätt för att förmedla nästa generation klassledande transportbilar och tillgodose kundernas behov på marknader världen över.

Det nya utbudet bygger på nästan 50 års erfarenhet av att skapa marknadsledande transportbilar, och utbudet har konstruerats vid Fords center för transportbilar i Europa med hjälp av globala produktutvecklingsresurser.

Nya Ford Transit ersätter de tyngre två tons Transit-varianterna i Europa och på andra marknader världen över och kommer så småningom att ersätta Fords populära E-serie i Nordamerika. Tuff, funktionell och professionell – nya Transit tillför en ny nivå av funktionalitet och mångsidighet till transportbilar i mellanklassen.

Nya funktionella Transit har skräddarsytts för kunders behov på nyckelmarknader världen över och erbjuder ett omfattande utbud av karossmodeller och flera hjulbaser, takhöjder och ramlängder.

I Europa kommer hela utbudet av Transit-karossmodeller och varianter med framhjuls-, bakhjuls- och fyrhjulsdrift att drivas av den senaste 2,2-liters Duratorq TDCi-dieselmotorn.

I Nordamerika kan kunder välja mellan två bensinmotorer: den beprövade 3,5-liters EcoBoost V6-motorn och en extra V6-enhet eller ett kraftfullt dieselalternativ, båda med bakhjulsdrift. Flera takhöjder finns tillgängliga, bl.a. en unik version med extra låg takhöjd, dessutom flera hjulbasvarianter och ett urval av normala Chassis Cabs för tung trafik. Nordamerikanska Transit-transportbilar tillverkas i Kansas City, vid sidan av Ford F-150.

Nya stilfulla Ford Transit Connect sätter nya standarder för segmentet under ett ton i fråga om lastkapacitet, ägandekostnader och pålitlighet.

Nya Transit Connect finns med kort och lång hjulbas och erbjuder europeiska och nordamerikanska kunder det mest flexibla och funktionella kraftpaketet i segmentet med en rad innovativa funktioner som förbättrar den dagliga produktiviteten.

Transit Connect innehåller den senaste tekniken för låga CO2-utsläpp och har klassens bästa bränsleekonomi på samtliga marknader. I Europa omfattar motorsortimentet små högeffektiva diesel- och bensinmotorer medan USA-marknaden kan utnyttja ett skräddarsytt utbud med bensinmotoralternativ.

Den nya modellen har en elegant förarplats med småbilsliknande design och detaljomsorg. Den innehåller även den senaste tekniken för förarutrymmet och förarassisterande funktioner.

Varumärket Ford Transit har skapat sig ett välkänt rykte som en tuff och pålitlig transportbil, och de nya globala Transit-modellerna har konstruerats i syfte att förlänga den traditionen. Både den nya Transit- och Transit Connect-modellen har genomgått Fords extremt tuffa testprogram för transportbilar som innebär tusentals mil av krävande testning i laboratorier, på testbanor och hos kundföretag.

”Våra nya globala Ford Transit-produkter kommer att vara helt avpassade för sitt syfte”, förklarar Nair. ”De här är de starkaste, mest funktionella och effektiva transportbilarna vi någonsin byggt. Det är här början på ett nytt kapitel i Transits framgångssaga.”

I Europa förväntas nya Transit och Transit Connect börja säljas under slutet av 2013.

I Nordamerika är försäljningen av nya Transit och Transit Connect planerad att sätta igång under fjärde kvartalet av 2013.

De två nya globala modellerna kommer ingå i Fords förnyade utbud av transportbilar i Europa där Transit Custom redan återfinns. Med siktet inställt på 1-tonsmarknaden säljs nu nya Transit Custom på marknader över hela Europa. Den kommer inte att lanseras i Nordamerika men på andra utvalda marknader världen över.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.gofurther.fordmedia.eu alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 168 000 anställda världen över och runt 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök http://corporate.ford.com  alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll