Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ford presenterar nya stilfulla och praktiska Tourneo Connect – en rymlig minibuss som bidrar till förändringen av Tourneo

  • Ford presenterar nya Tourneo Connect på evenemanget Go Further. Ett uppfräschat utbud av Tourneo-personbilar erbjuder aktiva familjer en tilltalande kombination av utrymme, mångsidighet och komfort.
  • Nya stilfulla Tourneo Connect (säljs som Transit Connect kombi i Nordamerika) gör Tourneo Custom sällskap i klassen och går i spetsen för hela sortimentet med sitt nya djärva utseende, enastående utrymme och sina praktiska lösningar.
  • Tourneo Connect finns i en femsitsig och sjusitsig modell. Den har en helt ny interiör med flexibla säten och förvaringsmöjligheter och klassens bästa bränsleekonomi.

AMSTERDAM, 6 september 2012 – Idag lanserade Ford en ny generation smarta och stilfulla personbilar under varumärket Tourneo, under det exklusiva evenemanget Go Further i Amsterdam.

Det nya utbudet av minibussar erbjuder aktiva familjer en tilltalande kombination av utrymme, mångsidighet och komfort. Under Go Further-evenemanget avslöjades att nya Tourneo Connect kommer att gå i spetsen för det uppfräschade sortimentet där även den större Tourneo Custom-modellen återfinns.

”Fords Tourneo-utbud genomgår en radikal förändring som leds av den nya stilfulla Tourneo Connect-modellen, och fler spännande produkter förväntas komma”, berättar Barb Samardzich som är ansvarig för produktutveckling hos Ford Europa.

”Det här är snygga, mångsidiga och välutrustade bilar som familjer, yrkesförare och kunder som vill ha utrymme att lasta cyklar, och till och med fiskeutrustning, kommer välja för de praktiska fördelarna. Och de kommer att älska modellen för alla praktiska funktioner och det tilltalande utseendet.”

Nya Tourneo Connect sällar sig till Fords personbilsutbud som en praktisk och prisvärd familjebil som erbjuder enastående utrymme och mångsidighet i en stilfull ny förpackning.

Med sitt dynamiska och moderna utseende sticker Tourneo Connect ut från mängden; den ger minibussklassen ett nytt djärvt utseende. En elegant förarplats och de senaste förstklassiga funktionerna bidrar till en tilltalande och bekväm körmiljö.

Den nya bilen är tillgänglig i två funktionella och mångsidiga modeller: femsitsiga Tourneo Connect och sjusitsiga Grand Tourneo Connect. Bilen erbjuder enastående praktiska lösningar för aktiva familjer eller yrkesförare, bl.a. skjutdörrar, mycket flexibla säten och en mängd smarta förvaringsutrymmen.

Tourneo Connect strävar efter klassens bästa bränsleekonomi med ett urval av små högeffektiva diesel- och bensinmotorer och Ford ECOnetic Technology-funktioner.

Nya Tourneo Connect är planerad att börja säljas i Europa (och Nordamerika där den säljs som Transit Connect kombi) under 2013. För närvarande finns minibussen Tourneo Custom med åtta eller nio platser ute på marknaden.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.gofurther.fordmedia.eu alt. www.fordmedia.eu


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta:

Ola Norberg, Ford Motor Company AB, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 168 000 anställda världen över och runt 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök http://corporate.ford.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter