Gå direkt till innehåll
Nya Ford Transit Custom och Tourneo Custom rullar ut från produktionslinjen

Pressmeddelande -

Nya Ford Transit Custom och Tourneo Custom rullar ut från produktionslinjen

  • I dag tillverkas de första helt nya Ford Transit Custom i Kocaeli, Turkiet. Modellen markerar början på en ny era för Fords globala transportbilar.
  • Transit Custom och Tourneo Custom, som också tillverkas för första gången i dag, har modern exteriör, personbilsliknande interiör samt enastående kördynamik, hållbarhet och lastkapacitet.
  • De nya modellerna har låga driftskostnader, klassledande bränsleekonomi och de senaste säkerhets- och förarassistansfunktionerna.

Göteborg, Sverige den 26 juli 2012 – Helt nya Ford Transit Custom och Tourneo Custom rullar ut från produktionslinjen i Kocaeli, Turkiet.

Ankomsten av skåpbilen Transit Custom och minibussen Tourneo Custom markerar det första steget i en fullständig förändring av Fords globala transportbilsprogram som ska vara genomförd i slutet av 2013.

”Transit Custom är en helt ny fordonstyp i 1-tonsklassen från Ford”, säger Stephen Odell, styrelseordförande och koncernchef för Ford Europa. ”Det är en snygg och modern skåpbil som kunderna med stolthet kommer att parkera utanför bostaden – samtidigt som den har kvar den tuffa attityden som man förväntar sig av en Transit.”

”Tourneo Custom är en enastående snygg minibuss – på både insidan och utsidan. Den är oslagbar för vardagens praktiska arbetsuppgifter och fantastisk att köra”, tillägger Stephen Odell.

Nya Transit Custom är placerad mellan den mindre Transit Connect och den större Transit i Fords transportbilsprogram. Den kan även levereras som minibuss för åtta eller nio personer och heter då Tourneo Custom.

Chassiegenskaperna har utvecklats för att ge största möjliga körglädje i båda modellerna. Den personbilsliknande interiör och den elegant utvändig formgivning förväntas öka modellens attraktionskraft.

Båda modellerna är utrustade med Fords senaste 2,2-liters dieselmotor Duratorq på 100 hk, 125 hk eller 155 hk med en klassledande bränsleförbrukning på bara 6,5 l/100 km (Tourneo Custom) respektive 6,6 l/100 km (Transit Custom)*.

Modellerna Transit Custom och Tourneo Custom tillverkas på Ford Otosans fabrik i Kocaeli, Turkiet. Ford Otosan är ett av bilindustrins mest framgångsrika samarbeten och ägs gemensamt av Ford och Koc Holdings. Ford Transit har tillverkats på Kocaeli-fabriken sedan 2001 och hittills har mer än 2 250 000 fordon producerats där för export till mer än 70 länder.

Transit Custom och Tourneo Custom börjar säljas senare i år.

# # #

*Alla bränsleförbrukningsvärden samt koldioxidutsläpp i g/km är hämtade från officiellt godkända tester i enlighet med EU-direktivet 93/116/EG.  Värdena för bränsleförbrukning har tagits fram i enlighet med EU-direktivet 80/1268/EEG och kan därmed skilja sig från siffror som bygger på andra beräkningsgrunder i övriga delar av världen.

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll

Nya, dynamiska Ford Transit Custom – en transportbil med mer elegans och funktionalitet

Nya, dynamiska Ford Transit Custom – en transportbil med mer elegans och funktionalitet

Den nya modellen Ford Transit Custom gör sin världsdebut idag på transportbilmässan i Birmingham och erbjuder 1-tonsmarknaden för transportbilar helt nya nivåer vad gäller stil, körglädje och funktionalitet. Transit Custom representerar en helt ny generation transportfordon från Ford och är ett viktigt steg i Fords satsning på att förstärka sitt utbud av transportbilar fram till år 2014.