Gå direkt till innehåll
Världspremiärer från Ford på 2012 års bilmässa i Genève

Pressmeddelande -

Världspremiärer från Ford på 2012 års bilmässa i Genève

  • Ford Motor Companys koncernchef Alan Mulally och Ford Europas styrelseordförande och koncernchef Stephen Odell kallar till Ford-presskonferens 09:00 den 6 mars
  • Ford presenterar produktionsfärdiga B-MAX, en av de mest tekniskt avancerade småbilarna i Europa med SYNC-anslutningssystem, klassens bästa bränsleekonomi och det innovativa Ford Easy Access-dörrsystemet
  • Global förhandsvisning av efterlängtade produktionsfärdiga Ford Fiesta ST
  • Nästa generations Ford Kuga får världspremiär, snyggare, rymligare och mer ansluten än någonsin
  • Nya konceptbilen Tourneo Custom gör sin världsdebut. Den här helt nya familjebilen med personbilsegenskaper utgör starten på en helt ny serie fordon som presenteras under 2012
  • Ford understryker dessutom sitt engagemang för en mer hållbar framtid för bilindustrin med Focus Electric och hyllade nya Focus 1,0-liters EcoBoost

Genève, 5 mars 2012 – Fords koncernchef Alan Mulally och Ford Europas styrelseordförande och koncernchef Stephen Odell presenterar nya B-MAX på Fords presskonferens klockan 09:00 den 6 mars i Hall 5.

Ford kommer dessutom att premiärvisa nya produktionsfärdiga Fiesta ST, den första prestandaversionen av Fords småbil, nya Kuga – smartare, snyggare och rymligare än den enormt framgångsrika modell den ersätter samt konceptbilen Tourneo Custom, det första i en helt ny serie entons-fordon.

Ford visar upp två viktiga nya Focus-modeller som understryker företagets engagemang för en hållbar framtid för bilindustrin – Focus Electric och Focus 1,0-liters EcoBoost, med Fords mest bränsleeffektiva bensinmotor någonsin.

”Vi uppfyller verkligen vårt åtagande att Fords produktutbud ska vara det modernaste i branschen”, sade Odell. ”Nya Ford B-MAX utmanar verkligen det traditionella sättet att tänka med sin unika teknik som inga andra tillverkare har försökt använda.

”Nya Fiesta ST, Kuga och konceptbilen Tourneo Custom är tre mycket olika produkter, med en gemensam kundbaserad inriktning”, tillade han. ”Focus Electric och Focus 1,0-liters EcoBoost är ett resultat av vårt engagemang för en hållbar framtid för bilindustrin.”

B-MAX – öppnar dörrarna för ett nytt småbilstänkande

Fords Easy Access-dörrsystem är både snyggt och oöverträffat praktiskt. Det är enkelt att kliva in och ut ur bilen genom de gångjärnsupphängda framdörrarna och bakre skjutdörrarna som integrerar bilens B-stolpar. B-MAX har bäst bränsleekonomi och lägst koldioxidutsläpp i klassen.

B-MAX innebär också debuten för SYNC, Fords röstaktiverade anslutningssystem, som i Europa även innehåller en nödhjälpsfunktion som hjälper passagerarna att ringa direkt till SOS Alarm i händelse av en olycka. B-MAX är dessutom den första bilen i klassen med Fords system för att motverka kollisioner i låga hastigheter, Active City Stop.

Fiesta ST – världspremiär för en ny prestanda-Ford

Nya Fiesta ST är 20 procent mer kraftfull än sin föregångare. 1,6-liters EcoBoost-motorn på 180 hk beräknas accelerera från 0–100 km/h på under sju sekunder och ha en toppfart på mer än 220 km/h.

Dessutom uppnås stora förbättringar genom ett specialinställt chassi som är 15 mm lägre än på vanliga Fiesta, Fords förbättrade system för vridmomentfördelning (eTVC) och tre elektroniska stabilitetskontrollägen, som alla har testats under mer än 5 000 km körning på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Ford Kuga – smartare, snyggare och rymligare

Ford har tagit formeln för nuvarande framgångsrika Kuga och förbättrat den med bland annat handsfree-teknik för bakluckan som gör att den går att öppna och stänga genom att föra foten under den bakre stötfångaren, extra bagageutrymme på 82 liter och baksäten som kan fällas ned helt med en knapptryckning.

Ford förbättrar dessutom kördynamiken, förstärker fyrhjulsdriften, lägger till en 1,6-liters EcoBoost-motor som alternativ och förser SYNC med en nödhjälpfunktion.

Konceptbilen Tourneo Custom presenteras

Konceptbilen Ford Tourneo Custom förebådar ankomsten av en helt ny serie fordon.

Konceptbilen Tourneo Custom bygger på samma designprinciper som har använts för Fords senaste personbilar. Detta ger ett dynamiskt och mycket modernt utseende som kommer att locka en helt ny generation kunder. Dessutom är den försedd med de senaste förarassistansteknikerna och ett SYNC-system med nödhjälpsfunktion.

Focus – två versioner för en grönare framtid

Två spännande Focus-modeller, 1,0-liters EcoBoost och den bränslefria Focus Electric visar vägen mot en mer hållbar framtid för bilindustrin. De ansluter sig till det växande utbudet av energieffektiva fordon försedda med ECOnetic Technology-märket som är ledande eller ligger i täten inom sitt segment vad gäller bränsleeffektivitet.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll