Gå direkt till innehåll
Nya Ford B-MAX skyddar både passagerare och fotgängare med hjälp av smarta säkerhets funktioner

Pressmeddelande -

Nya Ford B-MAX skyddar både passagerare och fotgängare med hjälp av smarta säkerhets funktioner

  • Mer än hälften av karossen och dörrarna i nya B-MAX består av ultrahållfast stål; Fords smarta dörrsystem (Ford Easy Access) fungerar som en inbyggd B-stolpe och låser dörrarna vid eventuell kollision för att ge bilen så stor motståndskraft som möjligt.
  • Sju krockkkuddar minskar risken för skador och kompletteras av ett flertal aktiva säkerhets- och förarassistensfunktioner.
  • B-MAX har anpassats speciellt för att minska risken för skador på fotgängare.

Göteborg, den 20 april 2012 – Nya Ford B-MAX har konstruerats så att den ger ett omfattande skydd vid olyckor samtidigt som det är den bil i klassen som är lättast att ta sig in i och ut ur.

”Att upprätthålla förarens och passagerarnas säkerhet och samtidigt dra fördel av Ford nya smarta dörrsystem har varit två viktiga mål för oss”, säger Klaus-Peter Tamm, teknisk chef på Ford Europa. ”Utvecklingsteamet använde innovativa lösningar – och lämnade in flera patentansökningar – under arbetet med att ta fram den här unika bilen.”

Några av de främsta egenskaperna och funktionerna i nya B-MAX:

Höghållfast stål

Både de främre och bakre dörrarna har förstärkts med ultrahållfast boronstål. Hela 58 procent av karossen och dörrarna består av ultrahållfast eller höghållfast stål.Vid en eventuell påkörning från sidan absorberas krockenergin av dörrkarmarna. I extrema fall används särskilda krockfångare (som låser dörrarna), en förstärkt stängningsmekanism och en inbyggd B-stolpe för att se till att dörrarna sitter säkert fast i både taket och golvet.

Sju krockkuddar

Fiesta är precis som B-MAX utrustad med sju högklassiga krockkuddar: krockkuddar för föraren och passageraren i framsätet, 3D-sidokrockkuddar för bröstkorg, krockgardiner runt hela kupén och en förarkrockkudde i knähöjd. B-MAX är den första Ford-modell som tillåter att krockkudden för passagerarplatsen fram avaktiveras från instrumentpanelen om man vill använda en bakåtriktad barnbilstol.

Framsätena är specialutformade med inbyggda system för säkerhetsbältena. Sätets innandöme och fästpunkter är tillverkade av höghållfast stål som klarar extremt starka påfrestningar. De båda sätena fram har nackstöd som kan regleras i fyra riktningar och även förflyttas vågrätt för maximal komfort och säkerhet. Förarplatsen har dubbla bältessträckare och bak finns Isofix-fästen för barnstolar.

Skydd av fotgängare

B-MAX har utformats för att minska skaderisken för fotgängare. Det så kallade torpedområdet, mellan huven och vindrutan, har designats med färre hårda kontaktpunkter för att minska risken för allvarliga skallskador. Ford har också låtit installera nya vindrutetorkare på B-MAX, vilket innebär att motorerna och torkarmekanismen kunnat flyttas bort från fordonets mitt och därmed ytterligare minska risken för kontakt och skador.

Säkra och smarta funktioner

B-MAX erbjuds med en lång rad smarta säkerhetsfunktioner som hjälper förare att undvika olyckor och stödjer dem om en nödsituation skulle uppstå. B-MAX kommer att bli den första Ford-modellen i Europa med nödhjälpsfunktion (aktiverad via SYNC) som standard – vilket innebär att förare/passagerare får hjälp att kontakta larmtjänst direkt i händelse av en olycka.

Ford erbjuder också sitt prisbelönta aktiva citystopp på B-MAX. Systemet övervakar vägen framför och aktiverar bromsarna automatiskt om det finns risk för kollision med ett framförvarande fordon. Precis som alla Ford-modeller har B-MAX ett elektroniskt stabilitetsprogram (ESP) som hjälper föraren att behålla kontrollen över bilen också under extrema förhållanden.

# # # 

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige
www.twitter.com/FordEu ellerwww.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Ämnen

Taggar


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Presskontakt

Erik Lindham

Erik Lindham

Presskontakt Informationschef

Relaterat material

Relaterade nyheter