Gå direkt till innehåll
Transit Custom Plug-in hybrid.
Transit Custom Plug-in hybrid.

Pressmeddelande -

London-polisen deltar i test av eldrivna Ford Transit Custom

Nu bekräftas de första deltagarna i höstens pilotprojekt för att testa den eldrivna transportbilen Ford Transit Custom i London. Syftet med projektet är att undersöka hur elektriska bilar kan bidra till en bättre luftkvalitet i storstäder. Bland de fem första flottorna klara att delta i projektet finns bland annat Londons polisstyrka, Metropolitan Police.

Ford startar under hösten ett projekt för att testa plug-in-hybriden Transit Custom i London. I projektet ska 20 av de nya eldrivna transportbilarna integreras i ett antal utvalda bilflottor som dagligen trafikerar Londons gator. En av de bilflottor som ska delta i projektet är Metropolitan Police:

– Det är viktigt för oss på Metropolitan Police att ha en hållbar fordonsflotta. Vi är så glada över att samarbeta med Ford i detta innovativa projekt för ett renare London, säger Jiggs Bharij, Head of Fleet Services, Metropolitan Police.

Utöver Londons polisstyrka bekräftas även Transport for London, Clancy Plant, Addison Lee och British Gaz som deltagande i projektet.

Datainsamling via Ford Telematics System
De eldrivna transportbilarna i projektet ska utrustas med Ford Telematics System, som samlar in information om fordonets ekonomiska, miljömässiga och operationella prestanda. Med hjälp av denna information hoppas Ford öka kunskapen om hur elbilar i framtiden kan bidra till en bättre luftkvalitet i storstäder.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll