Följ Ford Motor Company AB

Ford Transit världens mest sålda transportbil 2015

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2016 08:00 CEST

Ford Transit.

Nu står det klart vilken som var världens mest sålda transportbil under 2015. Med 400 000 registrerade nya exemplar är det Ford Transit som tar åt sig titeln. Ford har medvetet valt att satsa på tillverkning av globalt användbara transportbilar – vilket företaget nu ser resultatet av.

Transportbilsföretag runt om i världen väljer Ford allt oftare. Ford Transit är den modell som säljer mest, och med 400 000 registrerade bilar är Transit-familjen världens mest sålda transportbil 2015.

– Vi är ständigt fokuserade på att utveckla vår globala ställning inom transportbilssegmentet. Vi har satsat på att utveckla en arkitektur och funktion för transportbilsmodeller som ska vara gångbar över hela världen – som sedan kan anpassas för regionala behov om så behövs, säger Raj Nair, global produktchef på Ford.

Fords transportbilar i topp på svenska marknaden
På den svenska marknaden placerar sig Fords transportbilar på en andraplats med en marknadsandel på 21,6 procent mätt i september, strax efter Volkswagen med 26,5 procent. Ford Transit Connect är den modell som ökar mest både på ordertecknade enheter (upp 49,6 procent jämfört med förgående år), och på registreringar (upp 36,4 procent jämfört med förgående år).

Ford Transit försedd med EcoBlue-dieselmotor
Tidigare i år presenterades nya Ford Transit och Transit Custom, med Fords nya EcoBlue-dieselmotor. Motorn använder helt ny teknik som gör den både renare och effektivare än sin föregångare. Den optimerade dieselmotorn är utrustad med den senaste ingenjörskonsten inom turboladdning, bränsleinsprutning, förbränningssystem och lågfriktionsteknologier, i strävan efter att öka dess bränsleeffektivitet, prestanda och hållbarhet.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.