Gå direkt till innehåll
Ford avslöjar nya Transit Custom-modeller: Black Edition och Sport Series.
Ford avslöjar nya Transit Custom-modeller: Black Edition och Sport Series.

Pressmeddelande -

Ford avslöjar nya Transit Custom-modeller: Black Edition och Sport Series

Ford har avslöjat exklusiva nya varianter av transportbilen Transit Custom som ger både stilfulla och funktionella transporter för företag och hantverkare som vill stå ut från mängden. Den exklusiva Transit Custom Black Edition kommer bara säljas i 1000 exemplar i Europa. Dessutom lanseras Transit Custom Sport Series som ett svar på den ökade efterfrågan på fler sportigare varianter av den populära transportbilen.

Ford har i dag presenterat två nya versioner av den populära transportbilen Transit Custom. Det är dels en exklusiv Black Edition – som bara kommer säljas i 1000 exemplar i Europa –dels en ny version av den sportigare Transit Custom Sport.

Nya Black Edition med djärva kontraster och sportig stil
Den exklusiva Black Edition börjar levereras under våren 2017 och kommer i fyra iögonfallande färgscheman med tak, backspeglar, instegsskydd och dekordetaljer i kontrasterande färger, tillsammans med unika, svarta 17-tumsfälgar i aluminium. Black Edition bygger på modellen 290 Trend med den kraftfulla, nya 2,0-liters dieselmotorn Ford EcoBlue, med 170 hk med en sexväxlad manuell växellåda, med det utvecklade chassit från Transit Custom Sport.

Större efterfrågan på sportigare transportbilar
Efterfrågan på sportigare och mer distinkta Transit-modeller har fortsatt att växa sedan den ursprungliga Transit Sport lanserades 2007. Under de första 10 månaderna 2016 har försäljningen ökat med 47 procent, till 1800 sålda bilar i Europa. Den nya Transit Custom Sport möter kundernas efterfrågan på ett bredare utbud med fler sätessammansättningar. Transit Custom Sport finns nu i åtta olika varianter.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll