Gå direkt till innehåll
Ford har inlett ett samarbete med Lexie Alford, känd som den yngsta personen någonsin att besöka jordens alla länder.
Ford har inlett ett samarbete med Lexie Alford, känd som den yngsta personen någonsin att besöka jordens alla länder.

Nyhet -

Ford och Lexie Alford inleder samarbete, återskapar tillsammans en historisk jorden runt-resa i helt nya och elektriska Ford Explorer

Ford har inlett ett samarbete med Lexie Alford, känd som den yngsta personen någonsin att besöka jordens alla länder. Tillsammans kommer de påbörja en resa runt jorden i den nya helt elektriska Ford Explorer

För hundra år sedan omdefinierade en nu ikonisk äventyrspionjär vad som ansågs vara möjligt för en upptäcktsresande.

Mellan åren 1922 och 1927 blev Aloha Wanderwell den första kvinnan att köra runt jorden, en resa som tog henne till 43 länder. Resan och de rekord som hon satte var delvis sponsrad av Ford Motor Company och gjordes i en Ford Model T, bilen som är känd för att ha ”satt världen på hjul”.

Nu när Ford tar ytterligare ett steg mot sitt mål att leda elbilsrevolutionen så har företaget inlett ett samarbete med äventyrsinfluencern Lexie Alford, mer känd som Lexie Limitless. Målet med samarbetet är att precis som Wanderwell gjorde 100 år tidigare, omdefiniera vad ett äventyr kan vara, och de kommer att tillsammans påbörja en resa runt jorden i nya helelektriska Ford Explorer.

Expeditionen som börjar senare i år kommer att ta Lexie över hela världen där hon kommer att anta nya utmaningar, träffa människor från olika kulturer och besöka vackra platser, allt supporterat av Ford Explorer, en bil som helt drivs på el och med noll avgasutsläpp.

"Vi ser med spänning fram emot att få se vad vår nya Explorer och Lexie Alford kan göra tillsammans på den här expeditionen som är inspirerad av Aloha Wanderwells banbrytande resa", säger Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europa. "Vi var en del av Alohas resa för nästan 100 år sedan och har sen dess fortsatt att hjälpa människor att ta sig ut på utmanande äventyr - vi är exalterade över att få se hur vår elektrifierade framtid kommer att möjliggöra resor för fler modiga äventyrare."

Som den yngsta personen i historien att besöka alla världens länder, leder Lexie vägen för en ny typ av upptäcktsresande, individer med en kompromisslös nyfikenhet och som drivs av samma rebelliska attityd som Wanderwell.

På samma sätt som Ford stödde Wanderwells äventyr på 1920-talet, samarbetar nu biltillverkaren med Lexie Alford för att uppmärksamma dagens upptäcktsresande som delar passionen för hållbart resande, och även för att visa upp vad som är möjligt med en elbil.

"Aloha Wanderwells berättelse inspirerar på så många olika nivåer, inte minst som ett banbrytande exempel på kvinnligt upptäcktsresande. Jag ser fram emot att få hylla hennes arv genom denna otroliga resa och hjälpa till att få återberätta historien om en inspirerande revolutionär, säger Lexie Alford (känd från sitt Instagram-konto @lexielimitless).

Den nya futuristiska Explorer som gör sin globala debutidag, kombinerar tysk ingenjörskonst med uttrycksfull amerikansk attityd och är full av intelligent teknik och smarta lösningar för att hjälpa både förare och passagerare att hålla sig uppkopplade och bekväma på sina äventyr. Nya funktioner inkluderar en extra stor rörlig pekskärm som dessutom döljer ett hemligt förvaringsfack; generös förvaring fram i kupén och uppkopplingsmöjligheter som trådlöst ansluter till smartphones. Allt detta tillsammans med elektriska drivlinor som kan ladda från 10 till 80 procent på bara 25 minuter.

Följ med i Alohas fotspår

Aloha Wanderwell var en upptäcktsresande, en filmskapare, en hustru och en mamma. Hon påbörjade sin resa runt jorden när hon endast var sexton år gammal och besökte fler platser än någon västerländsk man eller kvinna någonsin gjort förut.

Wanderwells resa började i Nice, Frankrike, och hon skulle så småningom segla hemåt igen från Kilindini Harbour, Mombasa. Under hela resan var hon tvungen att anpassa sig till rådande omständigheter, och visade ständigt nya exempel på sin uppfinnesrikedom, inte minst när fotogen fick ersätta bensin och krossade bananer användes som fett för rörliga fordonsdelar.

Du kan följa Lexies äventyr med start senare i år på: https://twitter.com/FordNewsEurope, https://www.instagram.com/fordnewseurope/ och https://www.youtube.com/fordnewseurope.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll