Gå direkt till innehåll
Ranger Plug-In Hybrid blandar det bästa av två världar
Ranger Plug-In Hybrid blandar det bästa av två världar

Pressmeddelande -

Ford utökar pick-up familjen med nya Ranger Plug-In Hybrid och inkluderar Pro Power Onboard för ytterligare frihet


Ford kommer från och med 2025 att erbjuda sina kunder en laddhybrid-version av den omåttligt populära pickupen Ford Ranger. Bilen kombinerar elektrisk körning med äventyrlig mångsidighet och en pålitlighet som kunderna förväntar sig av Europas mest sålda pickup.


Produktionen av den första Ranger Plug-In Hybrid någonsin startar i slutet av 2024 med leveranser till kunder i början av 2025. Den nya modellen markerar ett stort steg framåt i Fords planer att erbjuda ett komplett utbud av drivlinealternativ till kunder i det mellanstora pickupsegmentet.

Ranger Plug-In Hybrid-kunder kommer också att dra fördel av Ford Pros ekosystem av tjänster – vilket förenklar övergången till elbilar med laddning, mjukvara och servicealternativ som hjälper deras företag till ökad lönsamhet.

"Ranger Plug-In Hybrid kommer att hjälpa kunder att ta steget in i en elektrifierad framtid, med större självförtroende och kapacitet än någonsin tidigare, Ranger befinner sig i framkanten när det kommer till innovation och tar ett aktivt ledarskap inom segmentet för mellanstora pickuper", säger Hans Schep, generaldirektör, Ford Pro, Europa.

Se mer av Ranger Plug-In Hybrid:

Ranger Plug-In Hybrid kommer med mer vridmoment än någon annan Ranger via en kombination av en 2,3-liters Ford EcoBoost bensinmotor och en elmotor med uppladdningsbart batterisystem, vilket också gör det möjligt att köra den i helt elektriskt läge med en förväntad räckvidd på mer än 45 kilometer.1 Ren eldrift öppnar upp för nya möjligheter för en växande grupp företagare som har bedriver sin verksamhet städer med utsläppszoner.

Ford siktar på att den maximala dragvikten för Ranger Plug-In Hybrid förblir 3 500 kg – samma som resten av Ranger-serien. 2Ranger Plug-In Hybrid kommer också att erbjuda Pro Power Onboard, vilket gör det möjligt för kunder att driva sina elverktyg och redskap på en byggarbetsplats eller avlägsen campingplats genom att ansluta dem till eluttag placerade i både lastbädden och kupén. Det innebär att bullriga, skrymmande, tunga generatorer kan lämnas hemma, vilket ger mer utrymme i lastflaket för andra verktyg och utrustning. 3Förutom att ha elektricitet direkt tillgänglig, kommer Ranger Plug-In Hybrids el-körlägen 4 att ge kunderna mer flexibilitet när det gäller att bestämma hur och när de ska använda batteriet.

Ranger Plug-In Hybrid är också utrustad med Rangers beprövade fyrhjulsdrivna offroad-kapacitet,5 valbara körlägen och avancerade förarsäkerhets- och förarassistansfunktioner. 4


"Våra kunder vill ha elektrifierade bilar som levererar prestanda och överkomliga ägandekostnader utan att kompromissa med vad de älskar med sin pickup," sa Schep. "Ranger Plug-In Hybrid är en lösning för både arbete och fritid - som erbjuder kunderna elektrisk körning med noll avgasutsläpp för kortare resor, eller hybridprestanda som ger otrolig terräng, nyttolast och bogseringsförmåga. Och med Pro Power Onboard har Ranger-ägare för första gången ström direkt i bilen på de avlägsna byggarbets- och campingplatserna."


# # #

1 Officiellt homologerad körräckvidd, bränsleeffektivitet och CO2-utsläpp kommer att publiceras närmare försäljningsdatumet. I enlighet med Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). En riktad räckvidd på mer än 45 km kan uppnås med ett fulladdat batteri - beroende på befintlig serie och batterikonfiguration. Den faktiska räckvidden kan variera beroende på olika faktorer (till exempel väderförhållanden, körstil, ruttprofil, fordonets skick, ålder och litiumjonbatteriets skick).

Den deklarerade WLTP-bränsle-/energiförbrukningen, CO2-utsläpp och elektrisk räckvidd bestäms enligt de tekniska kraven och specifikationerna i de europeiska förordningarna (EC) 715/2007 och (EU) 2017/1151 med senast ändrade ändringar. De tillämpade standardtestprocedurerna möjliggör jämförelser mellan olika fordonstyper och olika tillverkare. CO2-utsläpp och bränsleeffektivitetsintervall kan variera beroende på fordonsvarianter som erbjuds av enskilda marknader.

2 Max bogsering varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

3 Max nyttolast varierar och baseras på tillbehör och fordonskonfiguration. Se etiketten på dörrkarmen för lastkapacitet för ett specifikt fordon.

4Förarassistansfunktioner är kompletterande och ersätter inte förarens uppmärksamhet, omdöme och behov av att kontrollera fordonet. Det ersätter inte säker körning. Se instruktionsboken för detaljer och begränsningar.

5 Läs alltid instruktionsboken innan terrängkörning, känn din terräng- och spårsvårigheter och använd lämplig säkerhetsutrustning. *Terrängkörning utan särskilt tillstånd är olagligt i Sverige enligt Terrängkörningslagen (1975:1313).

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll