Gå direkt till innehåll
Årets transportbil och årets pick-up 2024
Årets transportbil och årets pick-up 2024

Pressmeddelande -

Ford tar en stark dubbelseger i en stor internationell utmärkelse

Ford tog en stark dubbelseger när priserna för årets kommersiella fordon tillkännagavs i Lyon, Frankrike, på onsdagskvällen. Medan nya Ford Transit Custom utsågs till "International Van of the Year 2024" (IVOTY), vann nya Ford Ranger också "International Pickup Award 2024" (IPUA).

Med det har Ford Pro vunnit de två prestigefyllda utmärkelserna, IVOTY och IPUA, samma år totalt tre gånger. Första gången det hände var 2013, sedan 2020 och nu i år igen.

Betygen tillkännagavs under en ceremoni i samband med en kommersiell fordonsmässa i Lyon, Frankrike, och bekräftar Ford Pros position som den ledande aktören på den europeiska marknaden för kommersiella fordon.

– Det här är ett stolt ögonblick för våra Ford-team som ständigt jobbar hårt för att leverera kvalitetsprodukter till våra kunder. Vi är mycket glada över att juryn uppmärksammar våra senaste kommersiella fordon som är byggda för att möta kundernas behov – oavsett deras bransch, säger vice vd för produktprogrammet, Ford, Tim Slatter när han tog emot utmärkelserna på uppdrag av Ford Pro.

Transit Custom vann IVOTY-priset

En expertjury bestående av 25 biljournalister röstade fram Ford Pros nya Transit Custom som vinnare av Årets Transportbil 2024. Försäljningen av den nya generationen av skåpbilen, som är ledande inom sitt segment, startade tidigare i år. Den finns i fler versioner än någonsin, och har en rad unika digitala och kundanpassade tjänster – som ett 5G-modem som möjliggör snabb trådlös uppdatering av bilens mer än 30 moduler utan att du behöver besöka din Ford-återförsäljare. Den kan också fås med en innovativ fällbar ratt och en tidsbesparande leveransassistent (tillgänglig från oktober 2024).

– Vi är mycket stolta över att IVOTY-juryn har gett detta prestigefyllda pris till vår nya Transit Custom. Som den ledande skåpbilen inom 1-tonssegmentet i Europa har den utvecklats för att möta olika kunders behov. Utöver våra prisbelönta dieselmotorer kommer kunderna också snart att kunna välja nya Transit Custom i en helelektrisk version eller som laddhybrid, säger generaldirektör för Ford Pro Europa, Hans Schep.

Alla modeller kommer också med ett antal användarvänliga lösningar, och har ett digitalt ekosystem av mjukvara och tjänster som hjälper företag att minska ägarkostnaderna och öka produktiviteten.

– Det är bara att gratulera Ford till priset International Van of the Year Award 2024 med Transit Custom. Det är femte gången Ford Transit vinner IVOTY, och tredje gången med 1-tons Transit Custom-varianten. Det är en stor bedrift, säger ordföranden för International Van of The Year-juryn, Jarlath Sweeney.

Transit Custom var Europas mest sålda skåpbil i 1-tonssegmentet förra året. Det var också den mest sålda bilen totalt sett i Storbritannien 2021 och 2022.

Nya Ranger vann priset för årets bästa pick-up

Efter tuffa tester av IPUA-juryn i Grekland tidigare i år – både terräng och på väg – utsågs även Ford Ranger till den bästa i sitt segment av juryn. Det är tredje gången IPUA utser Ranger till vinnare – och är ett nytt rekord.

Ranger är Fords mest globala produkt. Medan den utvecklades i Australien, tillverkas den i sex fabriker på fyra kontinenter – och har blivit en stor favorit i Europa. Rangern har varit Europas mest sålda pickup de senaste åtta åren och står för nära hälften av pickupförsäljningen här.

Den nya modellens mycket goda köregenskaper både i terräng och på vanliga vägar, tillsammans med en rad digitala tjänster och tekniker, gör den till ett populärt val för både arbete och fritid. Ford Pro meddelade också nyligen att det kommer en lika tuff och användarvänlig plug-in hybridversion av Ford Ranger.

Rangern utsågs till den bästa pickupen av en expertjury bestående av biljournalister.

– Vi är mycket glada över att IPUA-juryn har uppmärksammat vår Ford Ranger för tredje gången. Nya Ranger finns i fler varianter än någonsin tidigare, och erbjuder kunderna köregenskaper som är lika bra terräng som på väg, och oavsett om den används för arbete eller fritid, säger generaldirektör för Ford Pro Europa, Hans Schep.

– Ford har nu gjort hattrick med sin tredje International Pickup Awards med bästsäljande Ford Ranger. I denna sjunde upplaga av IPAU tar sjätte generationens Ford Ranger ytterligare en vinst – utöver sina vinster 2013 och 2020. Grattis till det globala Ford-teamet som har utvecklat denna exceptionella bil, avslutar ordföranden för International Van of The Year- juryn, Jarlath Sweeney.

Se video här:


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll