Gå direkt till innehåll
Ford Ranger PHEV gör sin debut på IAA Transportation
Ford Ranger PHEV gör sin debut på IAA Transportation

Pressmeddelande -

Ford Pro lanserar Ranger PHEV – en ny era för pickuper i Europa

HANNOVER, Tyskland, september 16, 2024 – Ford Pro öppnar upp för nya möjligheter med introduktionen av den helt nya laddhybriden Ranger PHEV, som gör sin debut på IAA TRANSPORTATION.

Den nya modellen levererar kompromisslös prestanda med full dragkapacitet, nyttolast och terrängegenskaper, samtidigt som den kan köras helt på el. Detta stärker Ford Pros position som ledande inom Europas pickup-segment1 och breddar det redan omfattande utbudet av elektriska fordon och laddhybrider från Ford Pro.

Vridmoment på upp till 690 Nm – mer än någon annan serietillverkad Ranger – och en räckvidd på över 45 km gör den senaste Ranger-modellen ännu mer användbar. Ranger PHEV introducerar också Pro Power Onboard till Ranger-serien, vilket gör det möjligt för kunderna att driva verktyg på upp till 6,9 kW direkt från det inbyggda batteriet i stället för att behöva en generator.

Förutom Wildtrak- och XLT-serierna introducerar Ford Pro den nya modellen som en PHEV-exklusiv Stormtrak Launch Edition.

"Helt nya Ranger PHEV levererar fördelarna med elektrifiering i kombination med den robusta prestandan som har byggt upp Ford Rangers lojal följarskara i Europa. Vi har skapat vår första laddhybrid-pickup i Europa för att vara ett kapabelt verktyg för arbete och körning i svårtillgänglig terräng, samt en premiumbil med komfort, uppkoppling och kapacitet för elbilskörning för de viktiga familjeuppdragen, säger Hans Schep, chef för Ford Pro i Europa.

Ranger PHEV kommer att tillverkas i Silverton, Sydafrika, och de första kundleveranserna förväntas ske under våren 2025. Den nya modellen ansluter sig till det befintliga dieseldrivna Ranger-utbudet i Europa, vilket gör Ranger mer tillgänglig vid varierande kundbehov och lokala utsläppszoner.


Ta strömmen med dig

Den helt nya laddhybrid-drivlinan 2,3 kombinerar Fords 2,3-liters Ford EcoBoost-bensinmotor och 10-växlad automatlåda med en elmotor på 75 kW och ett batteri på 11,8 kWh (netto). Vridmomentet på 690 Nmär det högsta av alla serietillverkade Ranger-bilar någonsin, och med 279 hk producerar laddhybrid-versionen mer effekt 4 än en Ranger 3,0-liters V6-turbodiesel. 2,5

En ny modulär hybridväxellåda integrerar Ranger PHEV:s elmotor i kopplingslådan för att möjliggöra hybridkörning. Batteriet tar mindre än fyra timmaratt ladda med en enfas 16 ampereladdare 6 för att leverera en räckvidd på över 45 km i endast EV-läge.

Ranger PHEV erbjuder samma hårt arbetande prestanda som har generat en uppsjö av diesel- och bensindrivna Ranger fans runt om i världen. Ranger PHEV-förare kommer även fortsättningsvis att kunna lasta upp till ett ton, 7och bogsera upp till 3 500 kg 8 och samtidigt dra nytta av förtroendet i terräng som levereras av Rangers senaste e-4WD-system, fördelningslåda med valbara drivlägen och bakre differentialspärr. Drivbatteriet är förpackat mellan specialkonstruerade ramskenor.

Elmotorn gör det möjligt för Ranger PHEV att leverera helt elektrisk körförmåga, och förare kan välja när och hur de vill använda eldrift med hjälp av lägena Auto EV, EV Now, EV Later eller EV Charge. 9

Kunderna kan också dra nytta av elmotorns regenerativa bromsning 10 och extra vridmoment vid bogsering, förflyttning av tyngre laster eller körning på krävande underlag som krypkörning på sten och i branta sluttningar. Fords ingenjörer har också justerat fjädringsinställningen för optimal komfort och garanterad prestanda både på och utanför vägen, med hänsyn till Ranger PHEV:s unika chassi och viktfördelning.

Där det finns tillgängligt kommer Ford Pro Home Charging att göra det möjligt för ägare att schemalägga laddning under billigare avgifter över natten, och Ford förväntar sig att hybriddrivlinan kommer att ge bränslebesparingar jämfört med Rangers V6-dieselmotoralternativ med högre slagvolym.

Ranger PHEV Pro Power Onboard-teknologi stöder kunder som antingen arbetar hårt eller har hobbies genom att ge möjlighet att samtidigt driva strömkrävande verktyg och utrustning på en arbetsplats eller campingplats utan behov av en generator. Systemet erbjuder 2,3 kW som standard, men kunder kan även välja ett alternativ med 6,9 kW som inkluderar två 15 amp-uttag i lastutrymmet, där varje uttag kan leverera 3,45 kW för att möta kraven från mer krävande utrustning.11

Stormtrak launch edition erbjuder en hög specifikation som standard, detta inkluderar:

  • Unika Stormtrak-designelement med 18-tums lättmetallfälgar, ”honeycomb”-grill, stänkskärmsventiler och dekalkit
  • Matrix LED-strålkastare, Flexible Rack System, Pro Trailer backassistent och en 360-graders kamera som standard för maximal funktionalitet 9
  • Den nya Chill Grey-färgen är endast tillgänglig på Stormtrak och Agate Black-färgen finns också att välja till
  • En lyxig kupé med B&O-ljudsystem med 10 högtalare och unika inredningsmaterial

Precis som alla fordon från Ford Pro backas Ranger PHEV upp av ett omfattande supportpaket med service, laddning, intuitiv programvara och flexibel finansiering för att förenkla ägandet, förbättra produktiviteten och minska driftskostnaderna. Många Ranger-kunder är småföretag med dubbla användningsområden som sätter sina pickuper i arbete under veckan och använder dem flitigt på helgäventyren.

###

1 Helårssiffror från S&P Global, tidigare IHS Markit Insight. Österrike, Belgien, Storbritannien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Spanien, Rumänien, Sverige, Schweiz.

2 Den angivna WLTP-förbrukningen för bränsle/energi, CO2-utsläpp och elektrisk räckvidd fastställs i enlighet med de tekniska kraven och specifikationerna i de europeiska förordningarna (EG) 715/2007 och (EU) 2017/1151 i deras senaste lydelse. De tillämpade standardtestprocedurerna gör det möjligt att jämföra mellan olika fordonstyper och olika tillverkare.

3 Officiellt homologerad körsträcka, bränsleeffektivitet och CO2-utsläpp kommer att publiceras närmare försäljningsdatumet. I enlighet med Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). En målräckvidd på över 45 km kan uppnås med ett fulladdat batteri - beroende på den befintliga serien och batterikonfigurationen. Den faktiska räckvidden kan variera beroende på olika faktorer (t.ex. väderförhållanden, körstil, ruttprofil, fordonets skick, ålder och litiumjonbatteriets skick).

4 Hästkrafter och vridmoment är oberoende egenskaper och kanske inte kan uppnås samtidigt. Angivna siffror är uppskattade värden baserade på interna tester. Slutliga uppgifter kommer att tillhandahållas närmare försäljningsdatumet.

5 Ranger 3,0-liters V6 turbodiesel homologerade CO2-utsläpp 262-277 g/km och homologerad bränsleeffektivitet 10,0-10.6 l/100 km.

6 Uppskattade siffror är baserade på Ranger PHEV. Faktiska laddningstider och laddningshastigheter kommer att variera beroende på vilken typ av laddstation eller offentlig laddstation som används, såväl som andra faktorer (inklusive väder, omgivningstemperatur, körbeteende, körprofil, fordonets skick, litiumjonbatteriets ålder, skick och temperatur).

7 Den maximala nyttolasten varierar och beror på tillbehör och fordonskonfiguration. Se etiketten på dörrkarmen för bärförmåga för ett specifikt fordon. Säkra alltid lasten ordentligt.

8 När du är korrekt utrustad. Max bogsering varierar beroende på last, fordonskonfiguration, tillbehör och antal passagerare.

9 Förarassistansfunktioner är kompletterande och ersätter inte förarens uppmärksamhet, omdöme och behov av att kontrollera fordonet. Det ersätter inte säker körning. Se bruksanvisningen för mer information och begränsningar.

10 Resultaten kan variera beroende på körvanor.

11 Se bruksanvisningen för viktiga bruksanvisningar.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom fem återförsäljare uppdelade på 63 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se.

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll