Gå direkt till innehåll
Ford öppnar orderböckerna för nästa generations Ford Ranger

Pressmeddelande -

Ford öppnar orderböckerna för nästa generations Ford Ranger

Ford öppnar nu upp orderböckerna den smartaste, tuffaste och mest praktiska Ranger som någonsin erbjudits europeiska kunder. Nya Ranger Wildtrak och Limited förväntas på svenska kunder under sommaren 2023.

I och med att Ford nu tar upp beställningar för nya Ranger Wildtrak och Limited har de tre populäraste versionerna av Europas mest sålda pick-up gjorts tillgängliga för kunder i Europa. Den mest extrema versionen av bilen, Raptor, gjordes tillgänglig tidigare i år.

Nya Ranger har utvecklats från grunden för att vara en perfekt pick-up – oavsett användningsområde. Den har fått en ny och tuff design, och kommer med nya motorer och drivlinor, inklusive Fords nya 3-liters V6-dieselmotor. Både chassi och underrede har uppgraderats. Detsamma gäller lastplattformen och den högteknologiska förarmiljön, som har ett antal uppkopplade funktioner och är utrustad med det senaste inom avancerad förarassistansteknik.

Nästa generations Ranger med priser från 499 900 SEK
Medan priserna för premiumvarianten Wildtrak börjar på 549 900 SEK, är utgångspriset för den välutrustade Limited-varianten 499 900 SEK. Båda modellerna finns i Double cab-utförande, och kundleveranser beräknas starta sommaren 2023. Priserna är angivna exklusive moms.

– Ranger har redan hunnit bli en ikon i Europa. Nu har vi använt vår globala expertis för att utveckla och designa en helt ny modell som kommer att locka kunder från hela världen, säger general manager för Ford Pro Europe, Hans Schep.

Wildtrak-varianten står för 60% av Ranger-försäljningen i Europa. Det visar hur stor efterfrågan är på välutrustade, bekväma pickuper, samtidigt som de är användbara oavsett uppgift eller utmaning – vare sig som arbetsredskap eller till fritidsaktiviteter.

Rangern kan nu även beställas för första gången med Fords nya 3-liters V6-dieselmotor. Motorn levererar 240 hk och har ett maximalt vridmoment - genom en 10-växlad automatlåda - på 600 Nm. Drivlinan gör att den nya pickupen enkelt kan dra upp till 3 500 kg.

Nya Ranger kan även levereras med Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor – med en 205 hk bi-turbo och 10-växlad automatlåda.

Den roligaste och bekvämaste Ranger som någonsin utvecklats
Nästa generations Ford Ranger är den mest raffinerade, intuitiva och roliga att köra som någonsin producerats.

Med sex olika körlägen och ett chassi som är utvecklat för bättre infallsvinklar och tuffare utmaningar – oavsett om man är på väg eller i svår terräng – är man alltid garanterad optimala köregenskaper. Man kan välja mellan Normal, Eco, Smooth, Mud/Wheel Tracks, Sand och Tow/Haul – och nya Ranger anpassar automatiskt bland annat kraftfördelning, elektronisk stabilitetskontroll och pickupens växling för att passa körbehoven.

Kunderna kan även manuellt välja mellan två- och fyrhjulsdriftssystem eller låta bilen automatiskt anpassa sig efter förhållandena genom det nya avancerade framdrivningssystemet som fördelar kraften till fram- och bakhjulen efter behov.

En digital, högteknologisk förarmiljö
Föraren kan hela tiden följa och styra bilens många funktioner från den klassledande 12,4 tums digitala skärmen som ersätter de traditionella analoga instrumenten, och en 10 eller 12 tums centralt placerad pekskärm. Den här skärmen stöder även Fords sofistikerade SYNC4 infotainmentsystem.

Nästa generation Ranger kommer också med ett antal avancerade förarassistansteknologier som autobroms, filbytesvarning och nödbromshjälp vid backning. Som den enda pickupen i segmentet finns nästa generations Ranger med en dödvinkelassistent med korstrafikvarning som även tar hänsyn till släp.

Ny, unik 360-belysning och full kontroll över pickupen från mobilen
Genom att använda FordPass-appen på sin mobil kan ägare övervaka fordonsstatus och aviseringar i realtid. De kan också styra Rangers nya och unika 360-belysning – som lyser runt bilen – från appen. Med detta ljus behöver man inte längre stå och arbeta i mörkret. Det kan också vara praktiskt i samband med att Rangern används för fritidsaktiviteter.

Mycket utrustning som standard i både Wildtrak och Limited
Utvändigt kommer Ranger Wildtrak som standard med takreling och bättre skydd under bilen för terrängkörning. Inne i kupén finns bland annat lädersäten, en uppvärmd ratt med kontrastsömmar och stämningsbelysning.

Wildtrak-kunder erbjuds också en unik Cyber Orange-färg. Nästa generations Ranger, både Wildtrak och Limited, finns i färgerna Agate Black Metallic, Carbonised Grey, Frozen White, Lucid Red, Arctic White och Moondust Silver. Blue Lightning och Diffused Silver kommer också att vara unika för Limited-kunder.

Ranger Limited kommer också med en hel del utrustning som standard, bland annat en uppvärmd ratt i Ford Sensico-material och lädersäten.

Ämnen

Kategorier


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll