Gå direkt till innehåll
Nya Ranger Platinum officiell: Fords lyxigaste pick-up någonsin

Pressmeddelande -

Nya Ranger Platinum officiell: Fords lyxigaste pick-up någonsin

• Platinum-versionen av Europas marknadsledande pick-up sätter en ny standard för lyx i segmentet

• Ranger Platinums förstklassiga interiör, avancerade anslutningsmöjligheter och kraftfulla nya Ford 3,0-liters V6-turbodiesel ger komfort med raffinerad prestanda och dragförmåga

• Den iögonfallande och moderna Ranger Platinum är tillgänglig för beställning för svenska kunder inom kort, med förväntade leveranser till Sverige efter sommaren

Ford offentliggör idag den ultrahöga specifikationen Ranger Platinum– vilket höjer lyxen till en ny nivå i Ranger-familjen.

Den nya Ranger Platinum ansluter sig till den spännande line-up:en av nästa generations bästsäljande pickup i Europa. Exklusiva exteriördetaljer och finish förstärker Rangers redan karaktärsfulla design, matchad av en elegant och modern läderklädd kupé.

Fords kraftfulla 240 hk 3,0-liters V6-turbodieselmotor och en drivlina som är speciellt konstruerad för finess kombineras för att leverera jämn, ansträngningsfri prestanda för cruising, såväl som exceptionellt vridmoment för säker lastkörning och bogsering upp till 3 500 kg.

"Ford Ranger har satt standarden för prestanda, mångsidighet och kapacitet i pick-upsegmentet, och nu sätter den standarden för lyx. Den fantastiska nya Ranger Platinum kommer att passa kunder som uppskattar nivån av komfort och teknik från avancerade landsvägsbilar, men som förlitar sig på den tuffhet och allsidiga produktivitet som konsekvent gör Ranger till Europas försäljningsledare för pick-uper”, säger Hans Schep, general manager. Ford Pro, Europa.

De svenska orderböckerna för Ranger Platinum öppnar inom kort. Produktionen för Sverige av den nya modellen är planerad att påbörjas i april 2023, med de första kundleveranserna planerade efter sommaren.

Fords lyxigaste Ranger hittills
Ranger Platinum finns exklusivt i femsitsiga dubbelhyttsspecifikationer och drivs av Fords 3,0-liters V6-turbodieselmotor – som även finns i lyxsuvar och pick-upen F-150 i Nordamerika – som producerar 240 hk och 600 Nm i vridmoment. Kraften levereras genom Rangers nya elektroniskt styrda fyrhjulsdriftsystem, kombinerat med Fords 10-växlade automatiska växellåda med adaptiv växlingsplanering och fästen omkonstruerade för att minska buller och vibrationer.

Resultatet är förfinad, lyhörd, säker prestanda oavsett förhållanden och en generös maximal dragvikt på 3 500 kg. Fordonet erbjuder också samma enastående lastbärande förmåga som alla Ranger-pickuper, inklusive en nyttolast som överstiger ett ton.

Ranger Platinums exteriör bygger på den muskulösa och funktionella stilen hos Ranger-familjen, men ännu mer sofistikerad. Den nya modellen placeras ovanför den högspecade Wildtrak – som stod för 60 procent av den utgående Ranger-modellförsäljningen i Europa.

En unik grill och ny sidenkromfinish för Ranger Platinums exteriör bidrar till att ge ett slående första intryck, med stöd av nya 20-tums aluminiumfälgar med högblanka ebenholtsdetaljer. Ytterligare premiumdetaljer inkluderar en mjukstängd baklucka, insynsskyddsglas och karakteristiska varselljus i matris LED-strålkastarna. Takreling som standard ger ett målmedvetet utseende och extra funktionalitet.

Inuti blandar Ranger Platinum en lyxig läderklädd kupé med smart teknik designad för att göra livet enklare. Föraren och den främre passageraren drar nytta av premiumsäten i perforerat och quiltat läder med 10-vägs effektjustering, värme- och kylfunktioner och snygga kontrastsömmar. Öppna, mörka lönnträstrukturer fortsätter den överdådiga designen, och sofistikerad omgivande interiörbelysning hjälper till att skapa en lugnande atmosfär.

Den högteknologiska förarplatsen definieras av dubbla 12-tumsskärmar; ett komplett digitalt kluster ersätter de traditionella mätarna framför föraren, tillsammans med en porträttpekskärm som styr Fords kraftfulla SYNC 4A infotainmentsystem. Ranger Platinum har också ett B&O-ljudsystem med åtta högtalare och trådlös enhetsladdning som standard. Kraftfull anslutning levereras av ett standard FordPass Connect-modem, som gör att flera moduler kan framtidssäkras trådlöst via Ford Power-Up-programuppdateringar som kan förbättra fordonet över tid.

Förutom de omfattande avancerade förarassistanssystemen på Ranger Wildtrak, har Platinum-serien även Active Park Assist med Park Out Assist, Blind Spot Information System med Cross-Traffic Alert och Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid, och en 360- gradkamera som standardutrustning.

Ämnen


Hedin Motor Company är bolagsnamnet för Ford Sverige och är importör av Ford-produkter i Sverige. Ford säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom 34 återförsäljare uppdelade på 77 försäljningsställen. Ford strävar efter att ta en ledande position i Sverige för såväl marknadsandelar för person- och transportbilar som hållbarhet, innovation och elektrifiering. På huvudkontoret i Stockholm arbetar ca 45 anställda. Mer information på www.ford.se

Om Ford Motor Company
Ford Motor Company är ett globalt företag med huvudkontor i Dearborn, Michigan. Företaget designar, tillverkar, marknadsför och erbjuder service för Fords bilar, lastbilar, SUV:ar, elektriska fordon och Lincolns lyxfordon. Företaget erbjuder också finansiella tjänster genom Ford Motor Credit Company och strävar efter ledande positioner inom elektrifiering, autonoma fordon och mobilitetslösningar. Ford har cirka 188 000 anställda världen över. För mer information om Ford, bolagets produkter och Ford Motor Credit Company, vänligen besök www.corporate.ford.com.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll