Följ Hedin Motor Company AB

BilMånsson expanderar till Värnamo

Pressmeddelande   •   Okt 27, 2016 08:00 CEST

BilMånsson i Halmstad.

Fordåterförsäljaren BilMånsson i Halland har tecknat en avsiktsförklaring tillsammans med Ford Motor Company för en ny FordStore-etablering i Värnamo. Precis som i Halmstad ska den nya hallen i Värnamo bli en FordStore, Fords flaggskeppsbutiker, som säljer och visar hela modellprogrammet av både personbilar och transportbilar, med exklusiva köpkonceptet Vignale och muskelbilarna Mustang och Focus RS.

När BilMånsson startade i Halmstad 2008 var det få som trodde att Ford personbilar bara åtta år senare skulle ha 11 procents marknadsandel i distriktet och vara en av landets absolut Fordtätaste orter. Nu vill BilMånsson och Ford att framgångsreceptet lanseras på ytterligare en marknad genom en ny FordStore vid E4:an vid trafikplats Värnamo södra.

– Vi har från början försökt lyfta Ford som varumärke. Vår fräscha anläggning tillsammans med modeller som Ford Mustang har satt oss på kartan lokalt, men även nationellt. Vi har dedikerade säljare med stor kunskap, som tillsammans med övrig personal bildar ett starkt team som lyckats åstadkomma något fantastiskt. Det är vårt framgångskoncept, berättar Clas Månsson, vd på BilMånsson i Halmstad.

Ny satsning längs E4:an vid Värnamo
BilMånsson i Halland väljer nu att satsa vidare, denna gång genom det nybildade bolaget BilMånsson i Småland. Planen är att öppna FordStore och Transit Center på tomten i Bredasten vid E4:an senast 2018. Nu börjar arbetet med att konkretisera planerna för att slutföra projektet.

– Det känns lovande och roligt att dra igång en ny satsning för BilMånsson. Vi har kommit till ett läge där vi är redo både organisatoriskt och ekonomiskt att kunna genomföra det här projektet. Vi har lyckats bra i Halmstad och kände att det var dags för en ny utmaning, och Småland och Värnamo ligger nära oss och hade under 80- och 90-talet en riktig framgångsperiod med Ford i Småland, så varumärket finns med sedan länge. Nu vill vi blåsa liv i det igen. Nu påbörjas arbetet med att konkretisera planerna för att slutföra projektet, säger Clas Månsson, vd på BilMånsson i Halland och det nya bolaget BilMånsson i Småland.

Om Ford Motor Company


Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker. Dess fordon marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och bolagets produkter världen över, vänligen besök http://www.corporate.ford.com/ eller http://www.ford.se/

Ford of Europe ansvarar för produktion, försäljning och service av fordon av märket Ford på 50 separata marknader och har cirka 47 000 anställda vid sina helägda anläggningar och cirka 67 000 anställda medräknat joint ventures och okonsoliderade företag. Vid sidan av Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 22 produktionsanläggningar (13 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 9 okonsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.