Gå direkt till innehåll
Svensk Ford Mustang-återförsäljare bäst i Europa

Pressmeddelande -

Svensk Ford Mustang-återförsäljare bäst i Europa

  • Nya Ford Mustang gör succé i Sverige
  • 300 bilar sålda sedan januari
  • BilMånsson i Halmstad bästa FordStore i Europa 

Göteborg 2015-09-10. När Ford öppnade de europeiska orderböckerna för nya Ford Mustang den 20 januari i år var förväntningarna skyhöga. Äntligen skulle kultbilen med ikonstatusen börja säljas på den europeiska marknaden för första gången sedan den började tillverkas för 50 år sedan.

Succén har inte låtit vänta på sig, och just på den svenska marknaden röjer Mustang stor försäljningsframgång – fler än 300 Mustang har sålts i Sverige sedan säljstarten i januari. Vilket kan jämföras med drygt 11 000 sålda bilar i hela Europa.

FordStore i Halmstad, BilMånsson, står ensam för 180 av de 300 sålda bilarna, vilket gör BilMånsson till den främsta Mustang-återförsäljaren i hela Europa. Ingen annan FordStore har sålt en sådan hög volym:

”Vi gratulerar BilMånsson till ett fantastiskt resultat med försäljningen av nya Mustang. Det visar både på ett enormt intresse för Ford Mustang i Sverige och på ett oerhört engagemang hos dem som arbetar på BilMånsson” säger Mikael Antonsson, försäljningschef för Ford Sverige.

”För oss som företag och återförsäljare är det faktum att vi är störst i Europa ett kvitto på att vi är på rätt väg och att det arbete vi lagt ner de senaste åren har gett resultat. Som den första FordStore i Sverige har vi fått bli pionjärer samtidigt som vi fått glädjen att från start arbeta med nya Mustang” säger Clas O Månsson, VD och ägare till BilMånsson i Halland AB

Ford Mustang säljs enbart av FordStore – ett koncept som erbjuder Fords kompletta produktsortiment och som samtidigt låter kunder uppleva vad Ford står för på plats. FordStore är exklusiva återförsäljare för såväl nya Ford Mustang som det nya Vignale-konceptet som erbjuder ett helt nytt kapitel vad gäller design i Fords historia och samtidigt en nytt sett att se på bilägandet. Idag finns det fyra FordStore i Sverige: Utöver BilMånsson i Halmstad finns även Brandt Fordon i Vänersborg, Upplands Motor i Kista samt Hedbergs Bil i Malmö.

# # #

Följ oss påwww.facebook.com/fordsverige,www.twitter.com/FordEuellerwww.youtube.com/fordofeurope

# # #

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Nilsson, Ford Motor Company AB, fnilsso8@ford.com. +46 31 7071095

# # #

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 194 000 anställda världen över och 66 fabriker. Dess bilar marknadsförs bl.a. under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Motor Credit Company. För mer information om Ford och Fords produkter, vänligen besök www.corporate.ford.com eller www.ford.se.

Ford Europa ansvarar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon på 50 enskilda marknader och sysselsätter cirka 53 000 medarbetare inom helägda anläggningar och cirka 67 000 personer om joint venture-företag och ej konsoliderade verksamheter räknas in. Förutom Ford Motor Credit Company driver Ford Europa även Ford Customer Service Division och 23 produktionsanläggningar (15 helägda eller konsoliderade joint venture-anläggningar och 8 ej konsoliderade joint venture-anläggningar). De första Fordbilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. Tillverkningen i Europa startade 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll