Gå direkt till innehåll
Bagagelucka som öppnas med foten – smart nyhet på nya Ford Kuga visas på bilsalongen i Genève

Pressmeddelande -

Bagagelucka som öppnas med foten – smart nyhet på nya Ford Kuga visas på bilsalongen i Genève

  • På årets bilmässa i Genève visar Ford upp ett innovativt "handsfree-system" för Kuga: en baklucka som öppnas med foten.
  • Genom att röra foten under den bakre stötfångaren kan Kuga-kunder öppna och stänga bakluckan, en smart lösning för den som bär på tunga matkassar eller annan last.

GENÈVE, 5 mars 2012 – Ford har låtit utrusta nya Kuga med ett praktiskt "handsfree-system" som gör att man kan öppna och stänga bagageluckan med en enkel fotrörelse.

Systemet innebär alltså att man kan hantera bakluckan utan att behöva ställa ner sitt bagage på marken. Nya Kuga presenterades idag på årets bilsalong i Genève.

”Det här är ett utmärkt exempel på hur vi utvecklar befintlig teknik för att kunna erbjuda kunderna fler smarta lösningar”, säger Dominik Nical, expert på säkerhetselektronik på Ford Europa. ”Resultatet är en praktisk och unik lösning på ett vanligt problem – att öppna bilens bagagelucka med händerna fulla. Det är kort sagt en funktion som faktiskt förbättrar kundernas vardag.”

Fords utvecklingsteam har arbetat i ett halvår i företagets Human Machine Interface-laboratorium med frivilliga som testat prototyper tillsammans med den förra versionen av Kuga. Testningen gick bland annat ut på att se till att systemet inte stör andra funktioner i bilen.

Utgångspunkten för det nya bagageluckesystemet är Fords knappstartsfunktion. Knappstart betyder att den som bär bilnyckeln på sig inte behöver ta fram den för att låsa upp och starta bilen.

I bakluckesystemet känner två sensorer i den bakre stötfångaren av fotrörelserna. Bakluckan öppnas inte om t.ex. ett djur tar sig in under bilen eller om bilen slår emot marken.

Systemet introducerades förra året på Kugas systermodell, Ford Escape, i Nordamerika. Fords tekniker har kalibrerat om det för Europa, så att det fungerar också med dragkrok – ett populärt tillval bland europeiska Kuga-kunder.

Den automatiska, fotstyrda bagageluckeöppningen kommer, tillsammans med nyckellös upplåsning, att erbjudas på nya Kuga senare i år.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

 

För ytterligare information, kontakta Public Affairs, Ford Motor Company AB:

Ola Norberg, onorberg@ford.com alt. +46 (0)31 707 10 95

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Företaget tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 166 000 anställda världen över och runt 70 fabriker. Dess fordon marknadsförs under varumärkena Ford och Lincoln. Finansiella tjänster erbjuds genom Ford Credit. För mer information om Fords produkter, vänligen besök www.fordmotorcompany.com alternativt www.ford.se

Ford Europa har ansvar för produktion, försäljning och service av Ford-fordon i 51 länder och sysselsätter cirka 66 000 personer. Förutom Ford Credit, omfattar Ford Europas verksamhet Ford Customer Service Division och 22 tillverkningsanläggningar, inklusive joint ventures. De första Ford-bilarna levererades till Europa 1903, samma år som Ford Motor Company grundades. I Europa inleddes tillverkningen 1911.

Kontakter

Christoffer Strömberg

Christoffer Strömberg

Presskontakt Informationschef

Relaterat innehåll